30 de juliol del 2011

Bundt Cake de Vainilla i nata

Finalment vaig comprar el motllo per fer aquest que aquest pastís tingui un aspecte professional. És espectacular com queda a la vista, un cop desenmotllat sembla que l'hagis acabat de comprar a la pastisseria.
Estic encantada amb el meu juguet. Fins i tot sento que m'estic tornant una friki de les postres!
Visca tot el que sigui friki!!!

Anem al gra. Aqui teniu la recepta, que com no podia ser d'una altra manera, és del blog El Rincón de Bea, que si encara no el coneixeu us recomano que hi doneu un cop d'ull; aquí vaig descobrir aquest pastís i el motllo en qüestió.

Una curiositat: aquest pastís no porta mantega, en el seu lloc hi ha la nata muntada, això fa que tingui un gust més suau i sigui més esponjós.



Ingredients:

200 gr. de farina
50 gr. de Maicena
2 culleradetes de llevat Royal
3/4 culleradeta de sal
285 ml. de nata per muntar ben freda
3 ous grans
200 gr. de sucre
2 culleradetes d'extracte de vainilla


Elaboració:

Precalentar el forn a 175ºC

Batre la nata fins que estigui muntada, compte de no passar-se perque se'ns convertirá en mantega. Reservar a la nevera.

Batre els ous i afegir-hi el sucre poc a poc, fins que els ous blanquegin, doblin el seu volum i quedin ben escumosos.

Tamisar la farina, la Maicena, el llevat i la sal. Incorporar-ho a la mescla d'ous en tres cops. Quan s'hagi incorporat bé la farina afegir, també en 3 cops, la nata muntada fins que s'integri totalment.

Abocar aquesta massa en el motllo de bunt ( o en un de plum cake o el que més us agradi) prèviament engrassat. Amb una espàtula procurar que la massa entri en tots els racons del motllo i allisar la superfície.

Posar al forn durant uns 45 minuts o fins que al punxar amb un escuradents surti ben sec. Compte! a mi em va quedar una mica cru del mig així que és possible que necessiteu uns minuts més.

Deixar refredar dins el motllo sobre una reixeta durant 10 minuts. Desenmotllar cap per aball i deixar-ho referedar totalment sobre la reixeta.




No afegiré la foto del tall, ja què com he comentat, m'ha quedat una mica cru per dins.
Encara que el resultat fos aquest, el gust de la part cuita era excepcional. Us animo a que proveu de fer-lo a casa, és molt senzill i el resultat és espectacular. Qui s'anima? Espero els vostres comentaris.

Montse.

3 comentaris:

  1. Hola Montse, he hecho este bundt y la verdad es que es delicioso, no lo he colgado en el blog porque como no tenia molde, era uno de cristal y no quedo muy vistoso, pero esta deliciosoooooo,
    lo recomiendo a todo el mundo.
    Gracias por colgar esta receta.
    Clara

    ResponElimina
  2. Verdad Clara que tiene una textura increible??? y está buenísimo. Comparto contigo la recomendación de que todo el mundo se anime con este bundt.
    Besos.
    Montse.

    ResponElimina
  3. He hecho este bundt y esta deliciosooooo¡¡¡¡¡¡¡
    Gracias por compartir tu receta.

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!