26 d’octubre del 2011

Macarons Rosa amb Xocolata: el meu primer intent!

Ja fa dies que em va pel cap fer uns macarons a veure què passa ja què no paro de llegir blogs i receptes i sembla que és una cosa molt difícil o a la que se li ha d'agafar el truc. Deprés de llegir uns quant blogs i veure alguns tutorials, m'he quedat amb els consells i les receptes de Cakes Haute Couture i La Dulce Magdalena, els he estudiat i finalment he fet un "poti-poti" entre tots dos.



Realment és qüestió de tècnica ja que no m'ha semblat que fos una preparació molt complicada però s'han de seguir unes passes amb molta cura; el que no m'ha sortit bé és que s'aprecia el puntet damunt el macaró i si la tècnica fos bona, no s'hauria de veure, el macaró ha de quedar ben llis i molt fi a la vista.

He seguit fil per randa els consells aconseguir tenir una bona textura, per tenir una massa el més fina possible, per fornejar just al seu punt i per que l'aspecte final sigui el millor... i tot i així no les tenia totes... pensava que se'm trencarien, o s'esquerdarien... però res de tot això, a mesura que anava avançant amb la recepta ja veia que anava pel bon camí; de totes maneres he utilitzat molt poca quantitat d'ingredients per si les coses no anaven bé.



Ingredients:

46 gr. d'ametlles mòltes (he utilitzat la marca Vahiné)
42 gr. de sucre glas
1 clara d'ou
35 gr. de sucre normal
4 gotes de colorant vermell

Elaboració:

Primer de tot barrejar el sucre glas amb l'ametlla mòlta i tamisar-ho almenys 2 vegades. Ens hem d'assegurar que quedi una mescla ben fina, d'això en dependrà l'aspecte visual final que ha de ser molt fi i llis.

Batre la clara d'ou amb les varilles elèctriques, quan estiguin gairebé muntades afegir el sucre en tres cops. Afegir les gotes de colorant i batre fins obtenir una merenga ben muntada però sense que faci pics durs, si queda muntada en excés i amb pics durs serà molt fàcil que es trenquin els macarons.

Afegir la mescla de sucre i ametlla sobre la merenga i barrejar amb una espàtula  amb moviments envolvents fins que s'integri bé.

Preparar una safata de forn amb un paper de forn on dipositarem la massa de macarons.
Amb una màniga pastissera i una boquilla llisa ampla formarem les rodones de macaró, la tècnica és la seguent:

La màniga a de tenir una inclinació de 90º sobre la safata, és a dir completament perpendicular, i just sobre la superfície del paper sense tocar-lo. Fer pressió per que surti la massa i quant tinguem la mesura desitjada deixar de fer pressió i treure la màniga per a que no se'ns formi el punt damunt del macaró.

Aixó és el que jo no he aconseguit de cap manera. Serà qüestió d'anar practicant.

Abans de posar-los al forn haurem d'esperar una hora per a què la capa exterior es posi una mica rígida/dura i un cop al forn no s'obrin ni s'esquerdin. Aquest punt és molt important.

Precalentar el forn a 150ºC amb aire i enfornar durant 15 minuts com a màxim. Compte! No s'han de daurar, han de quedar cruixents per fora i tendres per dins.

Un cop fora del forn deixar-los refredar completament abans de tocar-los, si els toqueu en calent se us trencaran. Això també és important.

Un cop freds ja podeu posar el farcit que vulgueu, jo hi he posat xocolata.

Farciment de xocolata:

100 gr. de xocolata Guanaja Valrhona
80 gr. de mantega
1 rovell d'ou

Desfer la xocolata al bany maria, afegir-hi la mantega fins que quedi ben incorporada i afegir-hi el rovell d'ou. Remenar-ho fins que quedi tot ben integrat i deixar atemperar una mica.

Posar una mica de la xocolata sobre una meitat de macaró i tapar amb l'altra meitat.

Deixar reposar a la nevera.

Els macarons estan més bons d'un dia per l'altre... si sou capaços d'aguantar sense tastar-los!!!!



Mireu les textures un cop es fa la "queixalada", cruixent per fora i tou per dins... i un gust... exquisit!



Han quedat mooooooooooooooooolt bons!!!!!!!!!!! Estic supercontenta del meu primer intent de fer macarons!!

Bones Postres!!!

Montse.

4 comentaris:

  1. Te han quedado geniales! yo tengo un miedo terrible a probar a hacerlos! como tú dices, todo el mundo escribe en sus blogs que es una complicación. Visto lo visto igual me animo!
    Gracias por compartir la receta con esas cantidades porque así si no sale bien no has gastado kilos y kilos de ingredientes!
    un besazo! Gisela.

    ResponElimina
  2. Gisela, anímate a hacerlas sin dudarlo, verás que resultados!!!
    Un beso,
    Montse.

    ResponElimina
  3. Me gusta mucho tublog, hace tiempo que quiero hacer macarons, pero tenia un poco de panico.
    tu receta me va a ir muy bien para hacer la prueba.
    Me quedo por aqui para seguirte.
    Un saludo
    Clara
    http://clara-cocinillas.blogspot.com/

    ResponElimina
  4. Gracias Clara por el cumplido y por seguirme. Anímate a hacer las macarons, con un poco de paciencia te van a salir bien seguro!!!
    Besos,
    Montse.

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!