30 d’octubre del 2011

Panellets

Avui ha estat un dia genial! De bon matí ens hem llevat i hem començat amb els preparatius per fer els panellets, és un dia en que més o menys tota la família està pendent d'algún aspecte relacionat amb l'elaboració d'aquests dolços. Hi ha qui s'ha preocupat de trencar les ametlles, pelar-les i moldre-les; hi ha qui s'ha cuidat de comprar la resta d'ingredients per a què no falti res segons els gustos de cadascú... en definitiva col·laboració per obtenir el regal final.

Un cop a casa dels pares, a Aramunt, amb la llar de foc encesa i els ingredients sobre la taula, hem començat a elaborar els panellets amb molt carinyo, comprobant que el gust i la quantitat siguin satisfactoris, perquè no us penseu que s'en facin pocs a Casa Julià de panellets!, se n'han de fer tants com per menjar-ne i que en sobrin però menys que si ja no en poguéssim menjar més.... en fi... molts!



Avui les quantitats de la recepta seràn grans degut a aquesta raó, o sigui que anem per feina:




Ingredients:

1.800 gr. d'ametlles mòltes
850 gr. de sucre
1 pela de llimona ratllada
2 ous sencers + 4 clares
200 gr. de patata bullida

Elaboració:

Posar tots els ingredients en una cassola gran i amassar-los amb les mans fins que ens quedi una pasta, que encara que s'enganxi a les mans, sigui lo suficientment moldejable com per fer-ne boles.

Precalentar el forn a 180º C.

Fer boles del tamany d'una nou i posar-les sobre la placa del forn i fornejar durant 15 minuts.

Podeu fer-los de pinyons arrebosant-los primer amb els pinyons i després mullant-los dins un ou batut, així s'enganxaràn millor i un cop cuits quedaran brillants i amb un color daurat.



També podeu fer-los de codonyat, formant una placa amb la massa i posant-hi una tira de codonyat al mig, juntar la placa de massa per damunt de la tira de codonyat i donar unes voltes per a que quedi en forma de rulo allargat. Tallar a la mida desitjada i pintar-ho amb ou.



També es poden fer simplement posant-hi una ametlla al damunt i pintant-los amb ou després.

Aquestes són les varietats que nosaltres fem a casa. Segur que teniu més idees, només és qüestió de posar-les en pràctica.



Us adverteixo que han quedat bonísssssims, així que us animo a què aquests dies els feu amb tota la família!!!

Bones Postres!

Montse.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!