29 de gener del 2012

Pastís de Xocolata i Gerds

Aquest cap de setmana he preparat dos pastissos per dos aniversaris, volia que fossin alguna cosa especial i vaig estar pensant-hi tota la setmana per trobar la forma i el gust adequats. Finalment em vaig decidir per la xocolata (que quasi mai falla) i els gerds, que segons el meu gust, donen un contrast molt bo i refrescant a la xocolata. La textura hauria de ser de swiss buttercream, que m'encanta, i llavors faria tota una capa de roses al damunt de cada pastís... però... com ja veieu que estic parlant en temps condicional, les coses no han sortit com jo volia; si bé el resultat no és molt diferent del que havia imaginat, he hagut d'improvitzar per poder acabar els pastissos.



El pa de pessic (aquest si que ha sortit bé a la primera i molt, molt bo) és de la recepta del "Chocolate Layer Cake" de El Rincón de Bea, he utilitzat les mateixes quantitas i n'he tingut prou per fer els dos pastissos, un amb el motllo de 18 cm. i l'altre amb el de 22 cm.

Per fer la Swiss Buttercream de Gerds he utilitzat, per primer cop, albúmina en pols enlloc de clares d'ou i crec que és aquí on he fallat; el resultat ha estat que al final de tota la preparació la mantega ha quedat separada de l'aigua... un fiasco! ja us podeu imaginar quina decepció per què n'he fet uns 2kg. per a que n'hi hagués prou per farcir i recobrir els 2 pastissos... el gust és molt bo però la textura i l'efecte visual... fatals!!! O sigui que he tingut una espècie de mantega que he deixat tota la nit a la nevera per a que pergués la màxima quantitat d'aigua i l'he fet servir per farcir els pastissos (ja he dit que el gust era molt bo).



Per poder fer la decoració he fet una Crema de Mascarpone amb purè de Gerds, ha quedat genial i almenys he pogut fer les roses que volia, encara que la textura no és tan bona com la d'una bona swiss buttercream.  
Amb aquestes quantitas no n'he tingut prou per cobrir totalment els dos pastissos, he tornat a improvitzar com veieu a la foto del segon pastís... jeje.

Els ingredients:

500 gr. de mascarpone
350 gr. de sucre glas
2 cullerades de purè de gerds ( jo he utilitzat el concentrat preparat de Home Chef, però es pot fer un purè amb gerds naturals)
3 gr. de goma xantana 

Elaboració:

Batre el mascarpone, el sucre glas i el purè de gerds fins que aconseguir una textura suau i cremosa.
Afegir la xantana i seguir batent fins que quedi ben integrada.
Reservar a la nevera almenys una hora abans d'utilitzar-la.



Per fer les roses he utilitzat una boquilla 2D i aquest pastís le recobert de fideus de xocolata ja que no tenia prou crema de mascarpone per recobrir els costats de roses.



Després de tot, he vist com els talls desapareixien dels plats en un "plis-plas" ... almenys m'ha quedat la satisfacció que als convidats els ha agradat!!!

No us recomano una experiència així, és desesperant veure com gairebé no s'arriba a temps!! jajaja...

Bones Postres.

Montse.

   

5 comentaris:

  1. Sembla que m'haguessis vist, ahir em va passar el mateix. Visualment t'ha quedat molb maco, i si va volar quan era a taula es que devia estar bonissim. No et cal parar!

    ResponElimina
  2. Pues a pesar de los problemas creo que los has superado muy bien y lo importante es que estuvieran buenas,un besito.

    ResponElimina
  3. A mi me pasó con una tarta y lo pasé realmente mal!! las prisas juegan malas pasadas! pero te ha quedado realmente bien y gustó mucho que es lo importante!
    un besazo!
    Gisela.

    ResponElimina
  4. Esta decoración de pastel es muy delicada, se la hice a mi hija en su cumple, te ha quedado muy bonita! tienes una nueva seguidora, un saludo =)

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!