15 d’abril de 2012

Pastís de Xocolata amb Maduixes i Swiss Buttercream de Gerds

Avui, a Casa Julià hem celebrat vàries coses juntes; els diumenges sempre trovem una excusa per fer una paella i una celebració! Com que aquest cap de setmana celebràvem dos aniversaris i una mona que va quedar pendent he fet dues postres amb un mateix fil conductor: les maduixes. Ara comença la temporada i s'ha d'aprofitar que no dura molt!

Ávui us posaré una de les postres, el pastís de Xocolata amb Swiss Buttercream de Gerds, i l'altra la deixarem per una altra ocasió, tampoc cal que tinguem un empatx!!! jajaja...

Anem amb la recepta.


Ingredients per al pa de pessic de Xocolata: (també el trobareu a la secció dels Bàsics)

5 ous
150 gr de sucre
120 gr. de farina
30 gr. de cacau en pols sense sucre
1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 pessic de sal

Elaboració:

Precalentar el forn a 160ºC.

Untar 3 motllos de 18 cm. amb mantega i enfarinar-los.

Posar els ous i el sucre en el bol de la batedora i batre a velocitat mitja-alta fins que tripliquin el volum i quedin esponjosos. És molt important que us quedin ben pujats i esponjosos ja què d'això en dependrà que el resultat final sigui un pa de pessic ben alt i esponjat.

Tamisar la farina, el cacau, el bicarbonat i la sal.

Amb una espàtula, anar afegint a poc a poc la mescla de farina sobre la d'ous tot barrejant-ho amb moviments envolvents per evitar que se'ns baixi la preparació.

Dividir la massa en 3 parts iguals i repartir en els motllos.
Posar al forn durant uns 20-25 minuts o fins que al punxar el pa de pessic amb un escuradents ens surti sec.

Treure del forn i dexar sobre una reixeta durant 10 minuts. Després desenmotllar i deixar refredar completament sobre la reixeta abans de decorar-lo.

Ingredients del Swiss Buttercream de Gerds:

140 gr. de clara d'ou
275 gr. de mantega a temperatura ambient
275 gr. de sucre
60 gr. de pasta concentrada de gerds (Home Chef)
2 gr. de xantana

Elaboració:
Posar al bany de vapor (l'aigua no toca el bol) un bol amb les clares i el sucre i anar mesclant constantment fins que el sucre s'hagi dissolt.

Treure del foc i deixar temperar una mica, afegir la goma xantana i batre aquesta mescla amb les varilles xelèctriques fins obtenir un merengue. (La xantana és un espessant que serveix per a què no es perdi la forma, és a dir per mantenir espesses i compactes les cremes, si no en teniu no passa res)

Deixar refredar del tot. Incorporar la mantega en troços d'un en un tot batent a baixa velocitat fins obtenir una mescla cremosa, afegir finalment la pasta de gerds.
Pot semblar que es us talli la mescla, però no deixeu de batre, es torna a lligar i queda cremosa.

Posar en un recipient tapat i refrigerar fins que agafi cos.

Abans de tonar-lo a fer servir s'ha de batre un altre cop.
Muntatge del pastís:

Posar la primera placa de pa de pessic sobre la safata i cobrir-la amb la SBC de gerds. Fer el mateic amb la segona placa. Posar la tercera placa i recobrir-la pel damunt i pels voltants de tot el pastís amb la SBC.

Posar a la nevera durant uns 30 minuts per a que endureixi una mica.

Treure de la nevera i posar una altra capa de SBC de gerds a tot el pastís procurant que quedi el més llis possible.

Decorar al vostre gust. Jo he utilitzat unes maduixes tallades a a làmines, que donen un toc fresc i primaveral al pastís i una mousse de xocolata que havia sobrat d'una altra preparació.




Aquí teniu la foto del tall, he hagut de dir que aquesta era la meva porció de pastís, ja que sinó no em dona temps a fer-la. Ha desaparegut dels plats en un plis-plas!!!




Espero que us agradi!!!

Bones Postres!

Montse.  

4 comentaris:

  1. Qué decoración más original has hecho, Montse! Parece como si la tarta fuera una flor exótica. M'encanta!

    ResponElimina
  2. Es espectacular,tiene un corte precioso,seguro que esta riquisimo,un besito.

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!