21 de maig del 2012

Cupcakes amb Pinya, Mango i Cireres

Aquest cap de setmana ha estat una prova de veritat! Havia de fer les postres d'un dinar d'amics, postres per unes quaranta persones, la trobada era a l'aire lliure i la primavera podia fer de les seves en quant a la meteorologia; per tant les postres havien de ser fàcilment transportables, colorides i amb un aire fresc i informal... i.... tachán.... una de cupcakes!!! Ni més ni menys que 100 cupcakes!!
M'ho vaig passar genial amb tota aquesta colla i també vaig disfrutar moltíssim preparant les postres per l'ocasió!! Al final crec que vaig superar la prova, el resultat final i el transport em feien patir, però tot va anar molt bé.  

Vaig decidir-me per unes cupcakes de vainilla i xocolata, farcides de melmelada de pinya i amb una swiss buttercream de mango (que ja sabeu que m'encanta el mango!). Per fer aquesta recepta vaig seguir les indicacions de The Sister's Cakes, que són les millors!!!

Així que sense més dilacions, anem amb la recepta




Vaig fer la meitat de les bases de vainilla i l'altra meitat de xocolata, només vaig substituir 60 gr. de farina per 60 gr. de xocolata pura en pols.

Ingredients per a 18 cupcakes:

300 gr. de farina
240 gr. de sucre
200 gr. de mantega a temperatura ambient
1 cullerada de llevat químic en pols
4 ous
1 i 1/2 culleradetes d'extracte de vainilla (en el cas de les cupcakes de xocolata 1 culleradeta)
Melmelada de pinya

Elaboració:

Batre la mantega i el sucre fins que blanquegin.

Afegir els ous un a un mesclant bé entre cadascun d'ells. Afegir la vainilla.

Tamisar la farina i el llevat i afegir-ho a la mescla anterior a poc a poc.

Omplir els motllos de cupcake fins 2/3 parts i fornejar durant 20 minuts en el forn preescalfat a 180ºC (compte!! cada forn és diferent, feu la prova de l'escuradents per comprovar que ja estan fets abans de treure´ls, si al clavar l'escuradents surt sec ja estan cuits)

Deixar refredar dins el motllo rígid durant 5 minuts i deprés passar a una reixeta per a què refredin completament abans de posar-hi el frosting.

Un cop freds, obriu el "barret" del cupcake i poseu-hi una mica de melmelada, torneu-lo a tapar i ja hi podeu posar el frosting.

Ingredients per la swiss buttercream de mango:

550 gr. de sucre
280 gr. de clara d'ou (millor pasteuritzades)
550 gr. de mantega a temperatura ambient
4 cullerades de pasta concentrada de mango o purè de mango
1 culleradeta de xantana (si no en teniu no cal)

Elaboració:

Posar al bany de vapor (igual que el bany Maria però sense que el bol toqui l'aigua) un bol amb les clares i el sucre i anar mesclant constantment fins que el sucre s'hagi dissolt.

Treure del foc i deixar temperar una mica, afegir la goma xantana i batre aquesta mescla amb les varilles elèctriques (o KA) fins obtenir un merengue. (La xantana és un espessant, si no en teniu no passa res)

Deixar referdar del tot. Afegir la mantega en troços d'un en un batent a baixa velocitat (velocitat mínima amb KA i canviar les varilles per la pala) fins obtenir una mescla cremosa i finalment incorporar el mango.

Posar en un recipient tapat i refrigerar fins que agafi cos (més o menys 1 hora)

Abans de tonar-lo a fer servir s'ha de batre un altre cop... i posar en una mànega amb boquilla grossa oberta. Decorar al gust.
Amb aquestes quantitats en tindreu per fer un frosting bastant abundant.
Al damunt vaig posar-hi una cirera sencera que va resultar una combinació molt vistosa!



Aquetes cireres són boníssssssimes i van ser gentilesa del Carles de La Coma - Fruits Sant Miquel. Oi que van quedar bonics aquests cupcakes amb les cireres al damunt????

Bé, us deixo una foto més i puc dir que deurien ser bones les postres ja què ens en vam menjar moooooltes!!! 




Gràcies a tots per les felicitacions rebudes!!

Bones Postres!

Montse.





3 comentaris:

  1. Que buena pinta!!!!seguro que estaban riquisimos la receta de las sisters no falla nunca,un besito.

    ResponElimina
  2. mmmm!!! que rico, con lo que me gustan a mi las cerezas, seguro pruebo a hacerlos!! yo estoy estrenando blog, si quieres hacerme una visita, estaré encantada!! Besitos

    ResponElimina
  3. Montse, quina bona pinta que tenen!! es que a mi els de fruita m'encanten, si pases pel meu blog veura's que tinc varios: kiwi, maduixa, cirera..., per cert, m'he fet seguidora teva, t'espero al meu blog també.
    Moltes gràcies.

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!