6 de maig de 2012

Mini Cupcakes de Doble Vainilla

Després de l'experiència "macaronil" del cap de setmana passat, tornem amb fer una cosa fàcil i que segur que triomfa, mini cupcakes de vainilla amb mascarpone de vainilla; no pensava que sortirien tan bons i s'emportarien tants elogis i és que el secret, com moltes vegades passa, està en utilitzar bons productes: en aquesta recepta la clau és la vainilla, una bona vainilla bourbon en pasta li donarà un gust i un aroma insuperables.
Sense més dilacions, anem amb la recepta.



Ingredients per a uns 24 minis cupcakes:

30 gr. de mantega a temperatura ambient
85 gr. de sucre
100 gr. de farina
1/3 culleradeta de llevat químic Royal
1 pessic de sal
1 ou mitjà
1 culleradeta de pasta de vainilla bourbon 
75 ml de llet a temperatura ambient

Ingredients per al frosting:

150 gr de mascarpone de bona qualitat
80 gr. de sucre glass
1 culleradeta de pasta de vainilla bourbon
1/8 culleradeta de xantana (si no en teniu no cal)

Elaboració:

Precalentar el forn a 170ºC. Preparar les càpsules de paper dins el motllo rígid. 

Batre la mantega, el sucre, la farina, el llevat i la vainilla fins que quedi una mescla arenosa.

En un bol apart, batre els ous i la llet lleugerament. Afegir-ho en 2 cops a la mescla anterior fins que quedi una massa homogènia.

Omplir les càpsules de cupcake fins a 3/4 parts i posar al forn durant uns 9-10 minuts o fins que al clavar un escuradents us surti sec.

Retirar del forn i deixar 5 minuts dins el motllo, després deixar refredar completament sobre una reixeta.

Per fer el frosting:

Batre tots els ingredients fins obtenir una massa homogènia.

Deixar a la nevera 1 hora abans d'utilitzar la mescla perque agafi cos. 

Decorar al gust. Jo hi he posat sucre daurat pel damunt.




Dedicat a les mares. Feliç dia de la mare!

Bones Postres!

Montse.



2 comentaris:

  1. Muy buenos!!!!tienen una pinta buenisima la verdad es que el mascarpone les da un toque buenisimo,un besito.

    ResponElimina
  2. Ummmmm que pinta!!! a ver si compro la vainilla en pasta y los hago, besos

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!