17 de juny de 2012

Cupcakes de Préssec i Xocolata

Ara que ja estem en plena calor estiuenca venen molt de gust unes postres fresques i d'aspecte lleuger, amb sabor a fruites de temporada...  jejeje, lleugeres no ho són gaire perquè també van farcides d'una ganache de xocolata negra i decorades amb una swiss buttercream de préssec, però són molt apetitoses.  Avui les he portat a taula i han estat tot un èxit, o sigui que anem ràpidament amb la recepta.

Ah! la recepta d'aquestes magdalenes la considero definitivament un dels meus "bàsics", en aquest cas hi he posat pasta de préssec però es pot saboritzar amb qualsevol fruita. És una recepta apresa en el curs de cupcakes de The Sister's Cakes.



Ingredients per a 18 cupcakes: 

200 gr. de mantega a temperatura ambient
240 gr. de sucre
300 gr. de farina
1 cullerada de llevat en pols Royal
4 ous
1 cullerada de pasta de préssec concentrat (he utilitzat la marca Home Chef)

Per la ganache de xocolata:

150 gr. de xocolata de postres (52% xocolata)
150 gr. de nata líquida
30 gr. de mantega
20 gr. de sucre glas 

Elaboració:

Batre la mantega amb el sucre fins que blanquegi i tingui un aspecte esponjós. Afegir la pasta de préssec.

Incorporar els ous un a un mesclant bé entre un ou i el següent.

Tamisar la farina i el llevat i afegir-los a la barreja anterior a poc a poc mentre seguim batent.

Omplir les càpsules de cupcake fins a 3/4 parts de la seva capacitat i posar al forn pre-escalfat a 180º C durant uns 22 minuts o fins que al clavar un escuradents aquest surti sec.

Treure del forn i deixar en els motllos durant 5 minuts, deprés passar els cupcakes a una reixeta per refredar del tot abans de posar el frosting o decoració.

Un cop fredes es treu el barret de la cupcake amb un ganivet i s'hi posa una mica de la ganache de xocolata, torneu a tapar i ja s'hi pot posar la swiss buttercream al damunt.

Ingredients per la swiss buttercream de préssec:

275 gr. de sucre
140 gr. de clara d'ou (millor pasteuritzades)
275 gr. de mantega a temperatura ambient
1 cullerada de pasta concentrada de préssec
1/2 culleradeta de xantana (si no en teniu no cal)

Elaboració:

Posar al bany de vapor (igual que el bany Maria però sense que el bol toqui l'aigua) un bol amb les clares i el sucre i anar mesclant constantment fins que el sucre s'hagi dissolt.

Treure del foc i deixar temperar una mica, afegir la goma xantana i batre aquesta mescla amb les varilles elèctriques (o KA) fins obtenir un merengue. (La xantana és un espessant, si no en teniu no passa res)

Deixar referdar del tot. Afegir la mantega en troços d'un en un batent a baixa velocitat (velocitat mínima amb KA i canviar les varilles per la pala) fins obtenir una mescla cremosa i finalment incorporar la pasta de préssec.
Podeu utilitzar-la directament per decorar.


Aquesta crema si la poseu en un recipient tapat i la refrigereu d'un dia per l'altre, haurà guanyat en sabor. Per tornar-la a utilitzar s'ha de deixar a temperatura ambient fins que torni a tenir una textura cremosa, llavors s'ha de batre un altre cop i ja es pot posar-la a la màniga per decorar al gust. Jo he utilitzat una boquilla grossa d'estrella tancada, l'1G de Wilton.


Per acabar la decoració hi he posat, en unes una rosa de fondant (feta amb motllo) i en altres orellanes de préssec triturades i assecades al forn, hi donen un toc cruixent i gustós.


Aconsello degustar-les a temperatura ambient, tant la swiss buttercream com la xocolata tindràn la textura perfecta.

Espero que les proveu, estàn mooooolt bones!!

Bones Postres!

Montse.

12 comentaris:

  1. Nyammmm... De pressec! Ja vaig probar el smbc amb la pasta de maduixa, però ara m'has deixat amb ganas de testar amb el pressec!
    Beijinhos
    Raquel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Raquel, estan deliciosos amb préssec i la qüestió és anar provant, jaja...
      Petons.
      Montse

      Elimina
  2. Montse..que buenos y que sabrosos parecen, los probare seguro!! Besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Melisa, te aseguro que no te defraudarán!
      Besos.
      Montse

      Elimina
  3. hola motse aqui me tienes jejeje enorabuena x tu blog esta todo muy bonito si te apetece pasarte x el mio estare encantada me kedo de seguidora sin duda los probare un besito ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Eva por seguirme! Me encantará visitar tu blog a ver que cositas buenas tienes!
      Besos.
      Montse.

      Elimina
  4. te han quedado preciosos estos cupcakes y de sabor seguro que insuperable,¡riquisimo Montse!

    un besote

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Mercedes, además de bonitos estaban muy buenos, son los cupcakes que más éxito han tenido de todos los que he hecho hasta ahora. Te animo a que ls hagas, verás que resultado!
      Besos!
      Montse.

      Elimina
  5. Montse muy buena receta, gracias por compartirla ya te contaré como me queda, un beso!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Magali! Me encantará saber si te han gustado!
      Besos.
      Montse.

      Elimina
  6. Me encantan las cupcakes y no lo puedo evitar!!!, tienen un aspecto riquisimo!! Encantada de encontrarte, a partir de ahora te seguiré!! Besos desde Cocina con Marta!!! (www.cocinaconmarta.com)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Marta! Espero que nos veamos a menudo en l red! Voy a visitar tu sitio ahora msmo!
      Besos.
      Montse

      Elimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!