15 de juliol del 2012

Mini-Cupcakes de Maduixa amb Swiss Buttercream de Nutella

Aquests mini-cupcakes van anar a un dinar celebrat entre bons amics, va ser una trobada d'un cap de setmana en el que es van compartir experiències i bons records, al final l'amistat és el compta i poder gaudir d'uns dies o unes hores amb persones entranyables...no té preu!

Vaig fer aquests pastissets pensant en l'ocasió i, com sempre, a part dels ingredients que explica la recepta, s'hi han de posar grans dosis d'amor per a que surtin perfectes, i... això es nota!!!!




Per preparar-les feu una recepta dels "bàsics" de magdalenes per a cupcakes que trobareu aquí. Amb aquesta recepta us sortiran uns 60 mini-cupcakes.

Només heu de substituir la vainilla per una cullerada sopera de pasta de maduixa (jo Home Chef) o purè de maduixa i el temps de forn serà d'uns 13 minuts.

La recepta de la swiss buttercream de Nutella ja l'he utilitzat en alguna altra ocasió però aquí us la poso de nou amb la quantitat d'ingredients adaptada als 60 mini-cupcakes que vaig decorar:

Ingredients:

275 gr. de sucre
140 gr. de clares d'ou
275 gr. de mantega a temperatura ambient
2 gr. de xantana
200 gr. de Nutella

Elaboració:

Posar un bol al bany de vapor amb les clares i el sucre, anar removent amb les varilles manuals fins que es dissolgui completament el sucre. Compte que l'aigua no toqui el bol ni bulli, les clares es courien!

Deixar atemperar una mica i afegir la xantana, batre amb les varilles elèctriques fins muntar un merengue. 

Deixar refredar del tot i anar afegint la mantega a daus mentre remenem amb les varilles elèctriques a velocitat mínima fins obtindre una mescla cremosa.

Finalment afegir la Nutella i seguir batent fins que s'hagi incorporat completament, i ja la podeu posar a la màniga pastissera per decorar els cupcakes. Si la guardeu a la nevera, abans de tornar-la a utilitzar l'haureu de deixar unes hores a temperatura ambient per a que torni a tenir la textura cremosa. Batre si és necessari.

Pel damunt hi he posat sucre de color vermell i unes perles a la part més alta del frosting.




Aquestes cupcakes es mengen a temperatura ambient, així el frosting de swiss buttercream està suau i despren tota la seva olor i la magdalena està esponjosa. Si els guardeu a la nevera els haureu de treure una estona abans de menjar-los.




Espero que us agradin!!!

Bones Postres!

Montse.

2 comentaris:

  1. Que ricos Montse...seguro tus amigos quedaron encantados con esos ricos cupcakes!! Besitos

    ResponElimina
  2. Ja saps que no soc de Nutella , pero aquests tenen una pinta...
    Un petonás, guapa!

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!