21 d’octubre de 2012

Pastís de Pastanaga amb Crema de Formatge

Aquests dies de pluja ve molt de gust provar els gustos de la tardor i quedar-se a casa al costat del foc amb una tassa de cafè... i que bé que estaria això, però quan tens uns quants pastissos pendents d'entrega no hi ha temps per vadar. Afortunadament sempre arriba el dia de descans i llavors si, un cafè, la llar de foc encesa, bona companyia i ... un trocet de pastís.
El pastís que em venia de gust és aquest pastís de pastanaga sense ous, es podria dir que és vegà si no fos per la cobertura, que si que porta aliments d'orígen animal.

La recepta de la base la vaig aprendre en el curs de pastisseria vegana del Toni Rodríguez de Lujuria Vegana, encara que jo hi he fet petites variacions.



Ingredients per a un motllo de 18 cm.:

150 gr. de farina
130 gr. de sucre
150 gr. de pastanaga ratllada gruixuda
1/2 culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de llevat químic en pols
1/2 culleradeta de sal
1/4 culleradeta de canyella en pols
1/4 culleradeta de gingebre en pols
1/8 culleradeta d'anis estrellat en pols
100 ml. d'aigua
90 ml. d'oli de girasol
50 gr. de nous trocejades

Ingredients per la cobertura:

200 gr. de formatge cremós a temperatura ambient
80 gr. de mantega a temperatura ambient
sucre glas al gust

Elaboració:

Prescalfar el forn a 180ºC. Engreixar i enfarinar un motllo de 18 cm.

Barrejar en un bol els ingredients secs, afegir l'aigua i l'oli i barrejar amb les barilles manuals fins obtenir una mescla homogènia.

Afegir-hi la pastanaga ratllada i les nous i barrejar tot just fins que quedin tots els ingredients ben integrats.

Posar la massa al motllo i introduir al forn durant 35 minuts o fins que al clavar l'escuradents surti sec.

Deixar refredar dins el motllo durant uns 10 minuts, després desmotllar i deixar refredar completament sobre una reixeta.

Per fer la crema de formatge barrejar tots els ingredients amb les barilles elèctriques fins que no quedin grumolls. 

Introduir la crema de formatge a la nevera durant uns 30 minuts per que agafi cos i ja podeu guarnir el pastís al vostre gust.

A mi m'agraden molt aquests acabats irregulars, fan un efecte més rústic, però podeu acabar el pastís allisant completament la superfície i posant-hi unes nous al damunt, us quedarà molt bonic!!! 


I avui no tinc més fotos, el pastisset s'ha acabat tan ràpid que no m'ha donat temps a fer-ne més!!!! Estava boníssim!!!

Bones Postres!

Montse.


7 comentaris:

  1. Respostes
    1. Gràcies!! Realment estava deliciós!
      Montse.

      Elimina
  2. Tiene un pinta estupenda, por dentro se vé muy blanditay jugosa.
    Besoso
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  3. Me encanta la tarta de zanahoria tiene un gusto y una textura super especiales!!! Besitos

    ResponElimina
  4. Hola Montse,
    quin pastís més maco el de pastanaga i qué bo ha d'estar!! Mmmmm... i el de l'aniversari de la teva germana és preciós també!!! Quina "machine".. jajajaja

    Vull compartir amb tu l'últim premi que m'han compartit, ho vols recollir?

    Una abraçada,
    Ñu

    http://migenuinaesencia.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  5. Hola Montse,
    El dissabte van quedar al·lucinats de lo bo que pot arribar a estar un pastís de pastanaga! Teníem dinar sorpresa tardà de l'aniversari del Manel i vaig triomfar amb aquest pastís, tot i que jo també hi vaig fer algunes variacions... (no tenia prou nous i hi vaig afegir pipes naturals de girasol i de carbassa, hahaha...).
    Una abraçada!!

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!