11 de novembre de 2012

Pastís de Carabassa i Xocolata

Com que encara em queden carabasses i com que em té fascinada la textura del pa pessic quan n'hi poses, avui he fet un nou pastís amb aquesta meravella de natura. Buscava receptes i més receptes en els blogs que més m'agraden per veure si hi havia alguna recepta diferent i al final he fet un poti-poti entre algunes d'elles. A veure si us agrada, a nosaltres ens ha encantat el seu sabor i ha estat tot un èxit en les postres d'aquest cap de setmana; he fet 3 pastissos i tots han desaparegut en minuts!



Ingredients per a 2 motllos de 18 cm.

340 gr. de purè de carabassa
100 gr. de sucre blanc
100 gr. de sucre morè
240 ml. d'oli de girasol
300 gr. de farina de rebosteria
140 gr. de purè de pinya ben escorregut (pinya en conserva en el seu suc)
4 ous
100 gr. de nous
45 gr. de cacau pur en pols (Valor)
2 culleradetes d'extracte de vainilla
1 culleradeta de bicarbonat
2 culleradetes de llevat en pols
1/2 culleradeta de sal
2 culleradetes de canyella
1/4 culleradeta de nou moscada
Melmelada de móres o pinya

Per al frosting

270 gr. de xocolata postres (Nestlé)
170 gr. de formatge cremós a temperatura ambient (Philadelphia)
85 gr. de mantega a temperatura ambient
200 gr. de sucre glas
45 gr. de cacau pur en pols
1 iogurt natural




Elaboració

Preescalfar el forn a 180ºC. Engreixar els motllos amb oli o mantega.

Fer el purè de carabassa, jo poso la carabassa a troços en el forn a 200ºC durant 30 minuts i després trituro la polpa ben fina amb el minipimer. Reservar

Fer el purè de pinya, jo utilitzo un pot pinya en conserva en el seu suc, l'escorro molt bé i trituro la pinya amb el minipimer. Reservar.

Triturar les nous i reservar.

Tamisar en un bol la farina, el cacau en pols, el bicarbonat, el llevat, la canyella, la sal i la nou moscada.

En el bol de la batedora posar-hi els ous i el sucre i batre fins que quedi ben esponjós, afegir l'oli i l'extracte de vainilla i seguir batent fins que quedi tot ben mesclat.

Afegir la mescla de farina al bol de la batedora i batre fins que quedi tot ben integrat. Finalment afegir els purès de carabassa i pinya i les nous i mesclar.

Repartir la massa entre els dos motllos i fornejar durant 40 minuts o fins que al clavar un escuradents surti sec.

Deixar refredar en el motllo durant 10 minuts i després desmotllar i deixar refredar completament sobre una reixeta.

Per fer el frosting farem fondre al bany maria la xocolata i la deixarem temperar una mica.

Mentrestant, batrem el formatge cremós amb la mantega, seguidament anirem afegint el sucre glas i el cacau en pols fins que quedi ben esponjós.

Afegirem el iogurt a la xocolata i ho batrem fins que quedin incorporats.

Finalment incorporar la mescla de xocolata a la de formatge tot batent fins que quedi una crema uniforme i esponjosa.

Per fer el muntatge del pastís:

Tallem el pastissos en dos bases iguals cadascún (jo he desestimat una de les bases, ja que finalment he decidit fer els pastís amb 3 bases de pa de pessic, l'altra l'he congelat per una altra ocasió)

Posar la primera base sobre la safata, posar-hi al damunt una bona capa de melmelada de móres. Repetir el mateix amb la segona base i quan posem la darrera cobrim tot el pastís amb el frosting de formatge i xocolata.

Reservar a la nevera durant una hora abans de servir.





El resultat és expectacular!!! La melmelada dóna un gust fresc a un pastís contundent i humit alhora i la crema de formatge amb xocolata és molt suau. És ideal per acompanyar el cafè o el tè.

Us agradarà!!!!

Bones Postres!

Montse.

4 comentaris:

  1. Quina passada de pastís!!! i quina temptació!!! segur que no en va sobrar!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estava boníssim! Gràcies Teresa!!!
      Montse

      Elimina
  2. Quina bona pinta té! Segurament que estava bonissim i t'ha quedat molt bé.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Maria! I benvinguda al blog, gràcies per seguir-me!
      Montse.

      Elimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!