6 de gener de 2013

Semifred de Taronja amb Crocanti d'Ametlla

Bon Any Nou!!! Aquests dies de festes el blog ha estat una mica descuidat, però ja torno per seguir amb les publicacions setmanals. Per fi s'han acabat els excessos nadalencs i ja necessitava alguna cosa més lleugera.
Vaig descobrir aquesta recepta al blog Bufet de Postres, i em va semblar genial després de tants dies d'àpats copiosos que s'acaben amb postres igualment potents. Dit i fet, em vaig posar mans a l'obra i realment val la pena fer aquest semifred per què el resultat és...uummmmm: un pastís-gelat, refrescant, de textura lleugera i que ve molt de gust per acabar les festes.


Ingredients per a un motllo d'uns 24 cm:

4 taronjes
1 llimona
4 ous
150 gr de sucre
6 fulls de gelatina
300 ml de nata per muntar
crocanti d'ametlla

Elaboració:

Posar la gelatina en remull amb aigua freda.

Rentar i assecar una taronja i la llimona, ratllar-ne la pell.

Exprémer el suc de les taronjes i la llimona i barrejar-lo amb la ratlladura. Reservar.

Separar clares i rovells. Batre els rovells amb el sucre fins que quedin esponjats. Afegir-hi la ratlladura amb el suc i posar en un caçó al foc fins que estigui ben calent (sense que arribi a bullir).
Retirar del foc i afegir la gelatina ben escorreguda. Deixar refredar.

Muntar la nata i les clares. Afegir-les a la mescla anterior, remenar fins que quedin ben incorporades.
Abocar en el motllo i posar al congelador com a mínim 4 hores.

Treure del congelador 1 hora abans de servir (no ha de quedar dur i congelat quan el mengem) i decorar amb el crocanti d'ametlles pel damunt.


Ja veureu que refrescant!!!!


Bones Postres!

Montse.

6 comentaris:

  1. Respostes
    1. T'animo a que el provis, és deliciós!!!

      Elimina
  2. Montse, que et va semblar? Bo, oi? A mi em va agradar molt la mescla amb el crocanti...Per repetir de cara al bon temps!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Boníssim Cristina! Aquest és per repetir-lo i la combinació amb el crocanti és perfecta.

      Elimina
  3. Aquest pastís a d´estar moooooolt bo i fresquet.. Amb el crocanti, perfecte!!! petons,

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!