14 de febrer del 2013

Galetes de Maduixa o Taronja amb Glassejat de Marc de Cava

Sant Valentí és una data més en la que la rebosteria cretiva té una bona excusa per expressar-se i posar-hi molta creativitat. Un any més jo m'he decantat per les galetes decorades per provar nous dissenys i tècniques.


La recepta de la massa de galetes no varia per què crec que la que tinc és perfecta i em funciona molt bé, la teniu a la secció dels bàsics i també aquí. N'he fet dues receptes i he substituit la vainilla per una cullerada de pasta concentrada de maduixa, en una de amassada i en l'altra he fet el mateix amb pasta contrada de taronja. 


El que us vull ensenyar de nou en aquest post és la glassa, per fi he trovat una recepta per fer glassa amb albúmina d'ou en pols enlloc d'utilitzar clares pasteuritzades i crec que a partir d'ara la faré sempre així, la poso directament a la secció dels "bàsics"; la vaig trovar al blog de la Flor de Con Corazón de Azúcar, doneu-hi un cop d'ull, val la pena!

Recepta de Glassa amb Albúmina d'ou en pols:

Ingredients

15 gr. d'albúmina d'ou en pols (1 cullerada)
80 gr. d'aigua
1/4 de culleradeta de cremor tartàric (1/4 culleradeta de tè)
500 gr. de sucre glas

Elaboració:

Poseu l'aigua, l'albúmina en pols i el cremor tartàric en un tuper tapat a la nevera i deixeu-lo tota una nit; així s'hidratarà molt bé l'albúmina. Si no teniu temps de fer aquest pas poseu els ingredients al bol de la batedora i bateu a velocitat alta durant uns 3 minuts.

Si l'hem deixat a la nevera d'un dia per l'altre, treiem la mescla i la posem al bol de la batedora i comencem a batre a velocitat baixa mentre anem afegint el sucre glas.

Un cop l'hem afegit tot pugem la velocitat a alta i seguim batent durant uns 5 minuts i ja estarà llesta.

Es molt sezilla de fer i la consistència que s'obté és la ideal per fer escriptura i detalls amb boquilles petites. No té res a veure amb la glassa que s'obté utilitzant clares pasteuritzades ja que la quantitat d'aigua que porten és difícil de controlar.

En aquesta ocasió hi he afegit unes gotes d'essència de Marc de Cava per saboritzar la glassa; la combinació amb les galetes de maduixa i les de taronja és molt encertada!


 

 




I aquí teniu les galetes, recordeu que podeu guadar-les un parell de mesos en una llauna hermètica... però és difícil que arribin a tant, jajaja... estàn delicioses!!!



Bé, avui m'he passat posant fotos, però la temàtica santvalentinera és així, jeje..

Bon Sant Valentí i Bones Postres!

Montse.

11 comentaris:

  1. Montse, ja saps que m'encanta el teu blog així que t'he deixat un regalet al meu ^^

    http://ninicocinera.blogspot.com.es/2013/02/feliz-san-valentin-red-velvet-y-premio.html

    Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Esther!!!
      Em fa molta il.lusió rebre premis de les que ens encanta aquest món.
      Petons!

      Elimina
  2. Hola guapa! que bonitas te han quedado las galletas...a verdad q la glasa de albúmina es lo mejor. Estaba pensando q en vez de esencia de cava podría reemplazar parte del agua por cava!! jeje...tiene que quedar genial. Besitos!
    Flor

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha sido todo un descubrimiento esra glasa! Gracias Flor por compartirla! Y las galletas estan riquísimas! Igual si se le pone cava directamente...
      Besos!

      Elimina
  3. Ooooo, son precioses....i segur que bonísimes, quina traça! Haig de començar a fer servir les pastes de fruites. :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Alexia!
      Les pastes de fruites són perfectes, donen el gust i l'aroma exactes! Van genials!
      Petons.

      Elimina
  4. Aquestes galetes son unes "joies".. molt boniques i perfectes. Ets una artista Montse. Petons,

    ResponElimina
  5. Hola Montse, hermosas tus galletas, me han encantado. Y también el resto del blog, por eso tengo algo para ti en el mío.
    Un saludito!

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!