14 d’abril de 2013

Pastís Rústic de Xocolata i Maduixes

Ahir vam celebrar un dinar amb amics, era el primer dia de la primavera d'enguany que convidava a parar la taula fora de casa; els nens jugaven sota el sol, els grans preparàvem la "paella" mentre ens entreteníem amb uns vermuts i uns aperitus..., dinar..., sobretaula... i pastís!

En aquesta ocasió i com que es tractava d'un dinar informal amb amics entaulats sobre la gespa, he preparat un dels pastissos que més m'agraden amb una combinació que resulta infalible per a qualsevol edat: la xocolata i les maduixes.


He fet un Pastís de Xocolata amb Guiness, que dona una estructura contundent però humida al pa de pessic, he fet una Swiss Buttercream de Maduixa per posar-la entre els pisos i pel damunt del pa de pessic, he recobert tot el pastís amb una Ganache de Xocolata Negra i finalment he posat maduixes naturals pel damunt del pastís i entre les diferents capes.

Per a un motllo de 18 cm, he utilitzat:

El doble d'ingredients de la recepta del Pastís de Xocolata amb Guiness
1 recepta de Swiss Buttercream a la que he afegit una cullerada ben plena de pasta de Maduixa al final de la preparació.
Maduixes naturals al gust.
La Ganache de Xocolata Negra, com que havia de quedar ferma l'he fet utilitzant:

300 gr. de xocolata de postres
150 ml. de nata per muntar

Posar la xocolata trocejada en un bol i reservar. Posar la nata en un caçó al foc, quan arrenqui el bull tirar-la pel damunt de la xocolata i remenar amb unes barilles manuals fins que obtinguem una crema espessa. 

Per muntar el pastís:

Primer he tallat els pisos del pastis, els he tornat a muntar com si tornéssima formar el pastís i llavors ho he recobert tot amb la ganache de xocolata, he posat el pastís a la nevera una estona fins que la xocolata ha quedat ferma i bastant seca.

En treure el pastís de la nevera, he tornat a separar els pisos amb molt de compte i he començat mullant el primer pis amb almíbar, l'he sucat amb una capa generosa de Swiss Buttercream de maduixa, que he posat amb la màniga i una boquilla grossa oberta i pel damunt les maduixes trocejades. 

He fet el mateix amb l'altre pis i en el del damunt de tot hi he posat una capa fina de la crema de maduixa i per sobre les maduixes senceres i trocejades per donar el toc "rústic" al pastís.


Què us sembla? No troveu que aquest acabat més casolà queda prou bé? A mi m'encanten aquests acabats més "d'anar per casa", són el "fet a mà" particular de cadascú.


Una foto més del tall...


Bé, espero que si us decidiu a fer-lo el disfruteu tant com els nens que van menjar-se aquest! Els nens no menteixen i la seva opinió és la que més valoro.

Bones Postres!

Montse. 

14 comentaris:

  1. T´ha quedat preciós...Un bon tall per arrodonir la jornada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Cristina! Va ser tot un èxit!

      Montse.

      Elimina
  2. Mmmmm, se ve delicioso este pastel, qué combinación tan apetecible, me encanta!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mary estaba buenísimo y a los niños les encantó.
      Gracias por unirte a mi blog!
      Montse.

      Elimina
  3. Montse te ha quedado espectacular!! Uhmmm dan ganas de darle un bocado al ordenador,y las fotos y el corte impresionante.
    Un beso.

    ResponElimina
  4. hola.Quin pastís més xulo, m'encanta el teu estil rústic.Volia probar de fer-la però tinc una pregunta.La cervesa guiness perque la poses?dona un gust molt fort o de cervesa?es que la vull fer per nens.I la crema de dins queda com dura?m'ho ha semblat a la foto? es tipus fondant molt dolça?ho dic perque a casa no els hi agrada molt molt dolç.
    moltes gràcies!!

    ResponElimina
  5. Hola Sandra! Gràcies pel teu comentari.
    La cervesa negra s'hi posa perque es un dels ingredients que despres donarà la humitat necessària al pastís. No n'hi ha gaire quantitat i el gust no es nota, el pastís que veus a les fotos ens el vam menjar en un dinar amb amics i hi havia nens; després de les coccions al foc i al forn l'alcohol ja s'ha evaporat.
    La crema de dins és una swiss buttercream, no és gens dura tot el contrari és súper flonja i molt agradable al gust, és molt menys dolça que la buttercream a la que et refereixes ja que porta clara d'ou.
    T'animo a que el facis, jo vaig tenir un èxit espectacular i sobretot els nens, que no menteixen, van ser als que els va encantar.
    Petons,
    Montse.

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies.el faré.ja et diré que tal.
    El xantala que es?on el puc comprar?
    La pasta de maduixa la fas tu?
    Tens un motlle especial perque el pa de pessic quedi tant alt?m'encanta la forma.
    Moltes gracies guapa
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. La xantana és un espessant natural, es compra a les botigues especialitzades, és de la marca Sosa; la pasta de maduixa és de Home Chef, també en botigues especilatzades però pots fer tu mateixa el purè de maduixes i colar-lo per a què no quedin granets. En quant al motllo, és un de normal, només vaig fer 2 pans de pessic i en vaig utilitzar un i mig. :)

      A veure com surt! Espero les fotos!

      Elimina
  7. Ok.moltes gràcies.ho buscaré.ja et diré.no crec que em quedi tant xulo com el teu.
    Petonets!!

    ResponElimina
  8. Hola Montse.en botigues especialitzades de cuina?
    Moltes gràcies!!!

    ResponElimina
  9. hola.Ja tinc la pasta de maduixa i en comptes de xantana faré servir potax que també és espessant.
    una consulta, i ja la última, la festa d'aniversari és en dissabte, puc fer el motlle el dijous i la crema i muntar-lo el divendres? o quedarà massa sec?es que tinc un nen petit i ho he d'anar fetn a estones :)

    gràciessss!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sandra! Pots fer el pa de pessic amb antelació i congelar-lo, de fet jo sempre ho faig aixi, (crec que queden millor) i el treus el dia abans de muntar el pastís. La crema la pots fer tranquil-lament el divendres i guardar-la a la nevera, la treus unes hores abans del muntatge per a que torni a quedar a temperatura ambient i ja la pots aplicar ( si no deixes que torni a agafar la temperatura ambient i la bats/remenes se't tallaria).
      Espero que et surti molt bé, ja posaràs fotos, eh?!
      Montse

      Elimina
  10. Moltes gràcies.així faré.ara tinc un problema.ja no es temporada de maduixes i no se si en trobaré.quina altra fruita podria posar?
    Cireres?
    Gràcies!!!

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!