19 de maig de 2013

Plum Cake "a la meva manera"

Aquesta primavera està sent tant remullada i freda que enlloc de convidar a passejar i gaudir de la natura convida a prendre un tè o un cafè a la vora del foc... i és clar, per acompanyar-los un plum cake és ideal.

Aquest cop he hagut d'improvitzar i per això l'he anomenat "plum cake a la meva manera", el resultat ha estat tant satisfactori que ha merescut una entrada al blog i com que també he vist el que puc millorar aquí en teniu la recepta i les notes de millora.



 Per començar, no disposava de bàscula!, però us poso les quantitats per a que ho feu pesant-ho, eh!!! Ni tampoc tenia una batidora elèctrica, o sigui que ho vaig fer tot amb un batedor de mà.

Ingredients per als 3 motllos petits que veieu a les fotos:

250 gr. de mantega a temeperatura ambient
250 gr. de farina de rebosteria
250 gr. de sucre (crec que n'hi vaig posar una mica menys, no ho podia pesar, jajaja)
4 ous
2 culleradetes de llevat en pols
200 gr de fruites variades deshidratades (vaig comprar unes tarrines del supermercat que porten una barreja de fruites deshidratades en les que també hi ha plàtan i coco, aquests dos ingredients no m'han agradat però això va a gustos...) si n'hi poseu 50 gr més quedarà millor.
100 ml. de whiskey (com que no tenia conyac vaig posar-hi aquest altre licor)
100 ml. de llet

Elaboració:

Una hora abans posar les fruites deshidratades en bol amb el whiskey i la llet per a que macerin.

Pre-escalfar el forn a 180ºC. Tamisar la farina i el llevat i reservar.

Barrejar la mantega i el sucre fins aconseguir una mescla homogènia. Afegir els ous un a un tot remenant entre cada adició fins que quedin ben incorporats.

Afegir la barreja de farina a la mescla anterior i remenar fins que quedi una massa homogènia.

Escórrer les fruites que estaven macerant, arrebossar-les amb una mica de farina i afegir-les a la massa tot remenant suaument amb una espàtula. En aquest punt jo vaig creure que la massa era massa espessa (potser degut al que els ingredients no estaven pesats i hi hauria algun error en alguna proporció) llavors hi vaig afegir un rajolí de la barreja de llet i whiskey sobrant de la maceració.

Omplir els motllos i posar-los al forn durant 45 minuts o fins que al clavar un escuradents surti sec. Quan faltaven uns 15 minuts per acabar la cocció els vaig cobrir amb paper d'alumini per a què no es cremessin del damunt.


Deixar refredar completament abans de servir.


I aquí en teniu un tall...


Ja veieu, una recepta molt senzilla que pot complementar un bon esmorzar o berenar.

Bones Postres!

Montse.



3 comentaris:

  1. A la teva manera o a la nostra... aquests plumcakes sempre queden genials!!!
    Ahhh, quan puguis pasa pel meu blog a recollir uns quants premis!!!
    http://elsfogonsdelavianuri.blogspot.com.es/2013/05/tanda-de-premis.html
    Ptons i Salut!!
    Lourdes.

    ResponElimina
  2. Hola Montse,

    El plumcake té una pinta genial.

    Per cert, quan puguis passa't pel meu blog a recollir un premi...
    http://bettysandco.blogspot.com.es/2013/05/mermelada-de-fresas-y-mi-primer-premio.html

    Petonets

    ResponElimina
  3. Hola chicas! Quería pediros un favor, y es que me he inscrito a un concurso de postres de aquí de mi ciudad, y aunque son orientativos los votos de facebook, me gustaría tener el máximo posible... El premio son 500 euros, y la verdad es que no me vendrían nada mal :S Pasaros y si os gusta votarme! :) Mi novio también se ha inscrito, os pongo una pequeña explicación de como hacerlo! Muchas gracias de antemano y que paseis una dulce semana!!!

    1. Hacerse fan de la página del Centro Comercial Zenia Boulevard. https://www.facebook.com/cczeniaboulevard

    2. Hacer click en este enlace, pues te lleva a la foto del postre:
    https://apps.facebook.com/easypromos-premium/voteme/14922/615243691?ref=ext

    y luego también a este : http://j.mp/14lw6W1

    3. Darle a votar.

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!