28 de juliol del 2013

Pastís de Xocolata, Préssecs i Avellanes

La xocolata ens perd a moltes dones i si la combinem amb fruites naturals de temporada ja es converteix en irresistible. Aquí teniu una recepta estiuenca de xocolata i préssecs amb el toc de l'avellana que casa perfectament en aquest pastís. 

Vaig veure aquesta recepta en  aquest blog que he descobert recentment i la vaig adaptar amb les fruites que tenia a la cuina. 


Haurem de preparar vàries masses per l'elaboració d'aquest pastís, ja que té una base de xocolata que serveix de recipient i un farcit de pa de pessic de xocolata esponjós on hi hauràn els préssecs naturals.



Ingredients per la base de xocolata del pastís:

225 gr. de farina
25 gr.de cacau en pols
125 gr. de mantega sense sal, freda
85 gr de sucre
1 ou

Elaboració:

Col.locar la farina, el cacau en pols, la mantega i el sucre en el bol de la batedora i batre fins que tingui una estructura terrosa. Afegir l'ou i seguir batent fins que formi una masa que es despegui de le parets del bol. Treure del bol i acabar d'amassar a mà si és necessari. Formar una bola, envolicar-la amb papel film i posar-la a nevera durant 30 minuts.

Estirar la massa entre 2 fulls de paper de forn fins tenir un gruix d'uns 5 mm. Folrar el motllo, retallar l'excés de massa que sobresurti del motllo i deixar-lo a la nevera mentre preparem el farcit del pastís.

Ingredients per al farcit:

60 gr. de mantega sense sal, a temperatura ambient
120 gr. de sucre
1 culleradeta d'extracte de vainilla
2 ous mitjans
2 culleradetes de llevat químic
120 gr. de farina

Elaboració:

Posar la mantega i el sucre en el bol de batedora i mesclar fins que blanquegi i estigui esponjós. Afegir l'extracte de vainilla i els ous un a un batent molt bé entre les adicions. Barrejar la farina i el llevat i afegir-los a la mescla fins que s'hagin incorporat i formi una massa homogènia. 

Ingredients per a la crema de xocolata i avellanes:

150 gr. de xocolata negra a trocets
90 gr. de xocolata amb llet a trocets
250 ml de nata líquida
50 gr d'avellanes torrades i picades

Elaboració:

En aquest moment ja podem encendre el forn a 180ºC. També tallem els préssecs a troços grans i els espolvoregem amb sucre per la part de la polpa. Reservem.

Posar la xocolata trocejada en un bol. Posar la nata líquida al foc fins que arrenqui el bull i abocar-la sobre la xocolata. Barrejar amb les varilles fins que es defaci la xocolata. Afegir les avellanes trocejades i barrejar (reservar unes quantes avellanes per la decoració final). Incorporar la massa del farcit sobre la crema de xocolata i mesclar suaument amb l'espàtula.

Un cop tenim totes les masses:

Treure el motllo de la nevera, abocar-hi la massa del farcit de xocolata. Repartir els troços de préssec pel damunt i espolvorejar amb les avellanes que teniem reservades.

Posar al forn durant uns 40 minuts o fins que al clavar un esciradents surti sec.

Un cop fora del forn, deixar refredar sobre una reixeta.

Per servir, podeu pintar-lo amb una mica de melmelada d'albercoc per a que quedi un aspecte brillant. Jo em vaig oblidar d'aquest darrer pas i es nota a les fotos i també al gust, hi faltava alguna cosa...



Aquí en teniu un tall...


... i el que va sobrar després de repatir-lo...



Amb el que em va sobrar de les masses vaig fer aquest ossets tan divertits... i bons!!



El pastís va ser un èxit tot i que, com us he dit, em vaig decuidar de donar-li el toc brillant tant atractiu a la vista.

Espero que us animeu a fer-lo, és tot un regal per als amants de la xocolata!!!

Bones Postres!

Montse.

1 comentari:

  1. Quina bona pinta! No m'agrada molt menjar xocolata a l'estiu, però amb la combinació amb préssec de ben segur me'l menjava jeje.

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!