27 de gener del 2013

Pastís de Taronja i Xocolata

Buscaba un pa de pessic diferent, esponjat, gustós i sobretot que es mantingués ferm al tallar; vaig buscar i buscar fins que vaig anar a buscar el llibret del curs de pastissos decorats que vaig fer fa uns mesos amb la Roble de Velvet Cakes, efectivament allí vaig trobar aquesta meravella de pa de pessic.
Volia posar-hi fondant al damunt i fer alguna figureta de modelatge però finalment es resultat ha estat ben diferent i també n'estic força contenta,... ha servit per celebrar el meu aniversari amb la família.



Ingredients per al pa de pessic per a 1 motllo de 18 cm. de diàmetre i 10 cm d'alçada o 2 motllos baixos de 18 cm:

300 gr. de sucre
Suc de 2 taronges
150 ml. de llet
2 ous
50 gr. de mantega fosa
300 gr. de farina tamisada
25 gr. de cacau en pols sense sucre
1 culleradeta de llevat químic 
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 culleradeta d'essència de vainilla
50 gr. de pepites de xocolata (arrebossades amb farina)

Elaboració:

Preescalfar el forn a 175ºC. Engreixar i enfarinar el motllo.

Barrejar la llet i el suc de les taronges en una gerra, es tornarà una mescla espessa. Reservar.

Mesclar la farina, el cacau, el llevat i el bicarbonat sòdic en un bol i reservar.

En el bol de la batedora, batre els ous amb el sucre fins que quedin esponjats i blanquinosos. Afegir-hi la mantega fosa i seguir batent. Baixar la velocitat a baixa i afegir els ingredients secs alternant-los en 2 ó 3 cops amb la barreja de llet i suc de taronja. 

Afegir la vainilla i les petites de xocolata enfarinades, barrejar només per a que s'integrin.

Abocar la mescla en el motllo (o motllos) no més enllà de 3/4 parts de la seva capacitat.

Fornejar durant 1 hora aprox. si ho feu en 1 motllo, si ho feu amb 2 motllos caldrà reduir el temps, en aquest cas comprovar la cocció amb un escuradents passats 35 minuts.

Deixat en el motllo durant 15 minuts i després desmotllar i deixar refredar sobre una reixeta.

Posar-lo a la nevera durant uns 30 minuts abans de tallar-lo. Si voleu que quedi amb la consistència necessària per a que aguanti decoracions de pes, congeleu-lo durant una setmana envolicat en paper de film.

Muntatge del pastís

Necessitarem:

1 recepta de Swiss Buttercream de taronja (SMB)
Melmelada de taronja amarga
Almíbar
200 gr. de xocolata negra per fondre

Muntatge:

Si heu fet 1 sol pa de pessic, talleu-lo per formar 3 bases; si heu fet 2 pans de pessic talleu-los en 2 i tindreu 4 bases.

Per la decoració, ja veieu que no hi he posat res consistent, he fet una recepta de  Swiss Buttercream de taronja (he afegit 1 cullerada de pasta de taronja al final)

Posar la primera base sobre el suport per a pastissos i mullar-la amb almíbar, posar-hi una capa de melmelada. Fer el mateix amb la resta de bases de pa de pessic excepte a la darrera, sobre la que hi posarem una capa de SMB així com tot al voltant del pastís, ens ha de quedar tot cobert amb una capa de SMB de taronja.

Al damunt del pastís he fet unes roses de SMB  amb la boquilla 1M de Wilton.

Desfer la xocolata al bany maria i estendre-la sobre paper de forn deixant-lo amb una capa uniforme no gaire gruixuda (uns 3 milímetres).
Introduir la xocolata al congelador (ben plana, podeu utilitzar una safata) i deixar uns minuts per a què endureixi.

Treure el paper de forn amb cura i tallar la xocolata irregularment, engarxar-la tot al voltant del pastís... i ja està!!!!



No tinc una foto del tall que hagi sortit bé, però si que tinc aquesta del que ha quedat després de fer la primera ronda, ... a la segona ja no hi ha quedat res!!!



Espero que us animeu a fer aquest pastís, la combinació de xocolata amb la SMB de taronja és sensacional, la textura és diferent d'un pa de pessic bàsic i la decoració és molt senzilla de fer i queda espectacular!

I una foto més:



Bones Postres!

Montse. 


20 de gener del 2013

Tiramisú

M'encanta fer receptes que em doneu vosaltres, aquesta me la va donar la Montse d'El Vendrell i avui m'he decidit a fer-la; hi he fet alguna variació sobre la seva i el resultat en quant a sabor ha estat molt bo, però en quant a textura i presentació... s'ha de dir que es pot millorar molt. De totes formes he decidit publicar la recepta i les fotos ja que no totes han de sortir a la perfecció, no???? D'aquestes, de les que surten millorables, se n'aprèn molt! O siqui què... endavant amb el tiramisú!!!



Com veieu, tampoc l'he fet en la safata transparent on es veurien les capes d'ingredients, l'he volgut fer en un motllo desmuntable per que volia desmotllar-lo abans de servir.

Una altra variació és que no hi he posat melindros, en el seu lloc hi he posat un pa de pessic de xocolata que tenia congelat d'una altra recepta.

Ingredients:

4 ous
4 cullerades de sucre
1 paquet de melindros (en el meu cas pa de pessic de xocolata)
6 tasses de cafè (hi podeu afegir una mica de licor, jo no n'hi he posat)
300 gr. de mascarpone
Cacau en pols

Elaboració:

Posar el pa de pessic (o melindros) en una safata i mullar-lo amb el cafè. 

Muntar les clares a punt de neu. Reservar.

Batre els rovells d'ou i el sucre fins que quedin esponjosos, afegir-hi el mascarpone i seguir batent fins que quedi una mescla homogènia. Afegir les clares amb les varilles manuals fins que quedin ben incorporades. 

Muntatge:

Posar el pa de pessic mullat a la base del motllo. Al damunt posar-hi una capa del mascarpone amb ous.
Repetir les dues capes un cop més i espolvorejar pel damunt amb el cacau.

Deixar-lo a la nevera fins l'hora de servir. També podeu posar-lo al congelador unes hores i treure'l una estona abans de servir.



Ja veieu que al desmotllar no m'ha quedat gaire bé, i la foto del tall no us la puc posar perquè ha sortit fatal! El gust era boníssim, la xocolata del pa de pessic barrejada amb el cafè m'han agradat més que els melindros.
La pròxima vegada ho faré millor i tornaré a fer la recepta amb melindros, a veure si com em surt!?! jeje...

Moltes gràcies per la recepta, Montse!

Bones Postres!

Montse.

13 de gener del 2013

Pastís de Poma

Avui tenia unes quantes pomes que estaven una mica arrugades i m'he posat a buscar una recepta de pastís de poma donar-hi una sortida i evitar que d'aquí un parell de dies més anessin a les escombraries: el menjar no es llença!! Mirant i buscant he arribat a uns dels meus blocs preferits, el de la Cristina de Kanela y Limón, i hi he trobat aquesta fabulosa recepta


Ingredients:

5 pomes tallades a dauets (jo he fet servir pomes golden)
100 gr. de mantega a temperatura ambient
50 gr. de sucre
150 gr. de farina
2 ous
10 gr. de llevat Royal
un pessic de sal
2 iogurts naturals

Elaboració:

Preescalfar el forn a 180ºC. Engreixar un motllo i enfarinar-lo. Jo he fet servir un motllo de 22 cm, si en feu servir un de més gran haureu de variar una mica el temps de cocció.

Batre els ous amb el sucre fins que doblin el volum i quedin esponjosos. Afegir-hi la mantega i seguir batent.

Tamisar la farina amb el llevat i la sal i incorporar-la als ous. Afegir els iogurts i batre fins que estiguin ben incorporats.

Abocar-hi la massa anterior, afegir les pomes pel damunt i aixafar-les amb un forquilla o una espàtula cap a dins de la massa.

Posar uns dauets de mantega pel damunt i espolvorejar amb una mica de sucre. Introduir al forn durant uns 60 minuts.

Deixar refredar completament abans de desmotllar.


Espero que us agradi, és una recepta molt fàcil de fer i molt recomanable per qualsevol esmorzar o berenar. Ja veureu com el resultat us sorprendrà!!!


Bones Postres!

Montse.

6 de gener del 2013

Semifred de Taronja amb Crocanti d'Ametlla

Bon Any Nou!!! Aquests dies de festes el blog ha estat una mica descuidat, però ja torno per seguir amb les publicacions setmanals. Per fi s'han acabat els excessos nadalencs i ja necessitava alguna cosa més lleugera.
Vaig descobrir aquesta recepta al blog Bufet de Postres, i em va semblar genial després de tants dies d'àpats copiosos que s'acaben amb postres igualment potents. Dit i fet, em vaig posar mans a l'obra i realment val la pena fer aquest semifred per què el resultat és...uummmmm: un pastís-gelat, refrescant, de textura lleugera i que ve molt de gust per acabar les festes.


Ingredients per a un motllo d'uns 24 cm:

4 taronjes
1 llimona
4 ous
150 gr de sucre
6 fulls de gelatina
300 ml de nata per muntar
crocanti d'ametlla

Elaboració:

Posar la gelatina en remull amb aigua freda.

Rentar i assecar una taronja i la llimona, ratllar-ne la pell.

Exprémer el suc de les taronjes i la llimona i barrejar-lo amb la ratlladura. Reservar.

Separar clares i rovells. Batre els rovells amb el sucre fins que quedin esponjats. Afegir-hi la ratlladura amb el suc i posar en un caçó al foc fins que estigui ben calent (sense que arribi a bullir).
Retirar del foc i afegir la gelatina ben escorreguda. Deixar refredar.

Muntar la nata i les clares. Afegir-les a la mescla anterior, remenar fins que quedin ben incorporades.
Abocar en el motllo i posar al congelador com a mínim 4 hores.

Treure del congelador 1 hora abans de servir (no ha de quedar dur i congelat quan el mengem) i decorar amb el crocanti d'ametlles pel damunt.


Ja veureu que refrescant!!!!


Bones Postres!

Montse.