20 de gener de 2014

Tartaleta de Crema Pastissera i Melmelada de Nabius


Avui faig proves amb el meu nou llibre 'Ladurée Sucré', ja me l'he repassat de principi a fi i em venen ganes de fer totes les receptes que hi surten. Si el teniu ja sabreu de què us parlo, la qualitat de les explicacions i la precisió en que cada pas està detallat ja denota aquest 'savoir faire' de la tan famosa pastisseria francesa Ladurée.


La recepta d'avui no és que sigui una còpia de cap de les receptes del llibre però he seguit alguns dels seus procediments per fer algunes parts d'aquest pastís, la crema pastissera és de la recepta del llibre. La massa és una pasta brisa dolça molt fàcil de fer.

Bé, anem a pams i comencem amb la recepta. He utilitzat un motllo de base desmuntable de 35 cm., però també ho podeu fer en motllos de tartaletes individuals.

Ingredients per a la massa:

300 gr. de farina normal
225 gr. de mantega freda
50 gr. de sucre glas
65 ml. d'aigua freda
1 pessic de sal

Amb aquestes quantitats a mi m'ha sobrat gairebé la meitat de la massa, però prefereixo fer aquesta quantitat i si en sobra es pot congelar.

Ingredients per la crema pastissera:

400 ml de llet semidesnatada
1 beina de vainilla
4 rovells d'ou
80 gr. de sucre granulat
30 gr. de farina de blat de moro 'maicena'
25 gr. de mantega

Elaboració de la massa:

Posar en un bol la farina, el sucre, la sal i remenar. Afegir-hi la mantega tallada a daus petits i treballar amb les mans fins formar una mescla terrosa, afegir-hi l'aigua i formar una bola. No ha de quedar enganxosa, si cal afegir-hi una mica de farina.

Dividir la massa en dos, envolicar amb paper film i deixar a la nevera durant una hora.

Un cop fora de la nevera estirar la massa amb el corró sobre la superfície de treball enfarinada donant un gruix d'uns 2 o 3 mm. Engreixar el motllo i posar-hi la massa, encaixant bé els racons del motllo.

Deixar el motllo dins la nevera durant una hora.

Prescalfar el forn a 170º C. Fer uns forats a la massa amb una forquilla, posar-hi al damunt paper de forn i uns pesos (llegums o el que tingueu) i posar al forn durant 20 minuts.

Treure del forn i deixar refredar abans de farcir.



Elaboració de la crema pastissera:

Posar la llet en un caçó, obrir la beina de vainilla per la meitat i amb un ganivet afilat treure'n les llavors; posar-les juntament amb les parts de beina dins la llet. Posar el caçó al foc fins que bulli. Retirar i tapar. Deixar reposar durant 15 minuts.

Mentrestant batre els ous amb el sucre fins que blanquegin, afegir la farina de blat de moro i remenar.

Treure la beina de vainilla de la llet i tornar posar el caçó a foc mig fins que bulli, abocar 1/3 part de la llet sobre la mescla d'ous i remenar, abocar aquesta mescla sobre la llet restant i deixar al foc fins que arrenqui el bull tot remenant amb les baretes per a que no s'engaxi la crema al caçó. Treure ràpidament del foc i deixar reposar 10 minuts. 

Passat aquest temps afegir la mantega i remenar fins que es desfaci. Tapar amb paper film fins el moment d'utilitzar.



Muntatge 

Un cop tenim la massa freda hi estenem al damunt una capa de crema pastissera (també freda) i pel damunt una altra capa més fina, de melmelada de nabius.

I ja el podeu servir. Ja veureu quin èxit! 

I per postres... blog de postres

Pot semblar una recepta complicada, però res de tot això, és molt senzilla nomès haureu de tenir una mica de temps per anar esperant les estones de refredat.

I per postres... blog de postres

Bones Postres!

Montse.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!