2 de març del 2014

Galetes farcides de Melmelada

Comença el mes de març i ja tenim ganes de primavera, enrera queden aquells dies de rigorós hivern en els que venen molt de gust receptes carregades d'espècies i amb gustos que conviden a compartir històries a la vora del foc.
Per començar a rebre el bon temps avui farem aquestes galetes farcides de melmelada que he vist al magnífic blog Kanela y Limón, del que em confesso una gran fan.
Són senzilles de fer i si les fornegem amb una brotxeta clavada les podem presentar com un ram de flors al mig de taula, serà una sorpresa agradable i molt vistosa per als vostres comensals; i sobretot molt bona per acabar un àpat i compartir un cafè.

                       

Bé, anem per feina i posem-nos a estudiar la recepta.

Ingredients per la massa:

500 gr. de farina de força
125 gr. de sucre
125gr. de mantega freda
1 ou
2 rovells d'ou
Ratlladura d'1 llimona
1 pessic de sal
De 2 a 4 cullerades d'aigua freda

Per farcir i acabar les galetes:

Melmelada del gust que més us agradi o de varis
Ou batut 

Elaboració:

Barrejar tots els ingredients de la massa excepte l'aigua, podeu fer-ho amb les mans o en la batedora, fins que quedi una massa granulosa. Afegir l'aigua de cullerada en cullerada fins que vegeu que ja no en necessiteu més (a la recepta original només hi havia 1 ó 2 cullerades d'aigua, a mi me'n van fer falta 4).

Volqueu la massa sobre la superfície de treball i formeu dues boles, envoliqueu-les amb paper de film i deixeu-les a la nevera durant 2 hores aproximadament.

Un cop passat aquest temps estireu la massa amb un corró fins que tingui un gruix d'uns 2 ó 3 mm., ja que si la feu molt gruixuda us quedaran unes galetes massa gruixudes i espesses. Talleu cercles del tamany desitjat i amb un tallador més petit feu els talls a la meitat dels cercles per obtenir la tapa superior de les galetes.

Claveu una brotxeta als cercles que estan sencers i pressioneu un mica, poseu una culleradeta petita (de les de moka) de melmelada al centre i pinteu les vores amb l'ou batut; poseu les tapes superiors i amb un escuradents feu pressió tot al voltant de les galetes per fixar les dues parts. Pinteu les tapes amb ou batut i poseu les galetes al forn preescalfat a 180º C durant uns 15 minuts.

Deixeu refredar sobre una reixeta i ja les teniu a punt.

                       

Per portar-les a taula, jo les vaig clavar en un gerro ple de sucre com si fossin un ram de flors. Us agrada?

                        

Vigileu al posar la melmelada que no en poseu massa sinó quan estiguin al forn sobreeixidrà per damunt com podeu veure en aquestes de la foto; no són tant maques però igualment bones! 

Bé, espero que us animeu a fer aquestes divertides galetes. Ja veureu com causareu sensació!

Bones Postres!

Montse.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!