9 de març de 2014

Pastís de Llimona amb llavors de Roella

Avui m'he decidit per un pastís senzill però no menys bo, molt adient per un esmorzar, un berenar o per compartir amb un cafè. L'he adaptat de la recepta que vaig llegir al blog La rosquilla de la tia Laura, allí el feien amb mandarina però com que jo no en tenia suficients l'he fet amb llimona. Pel damunt l'he regat amb un xarop de llimona i tot el conjunt ha quedat molt refrescant i vistós.

            

Aquests pastissos fets amb motllo allargat són una bona opció per rebre convidats a mitja tarda i quedar com una perfecta amfitriona; sempre s'ha de tenir un cop amagat, jajaja....
         
            
Bé anem directament a la recepta 

Ingredients:

125 gr de mantega a temperatura ambient
300 gr de sucre
275 gr de farina de rebosteria 
2 cullerades de llavors de roella ( o rosella, o peperepep o com en digueu vosaltres)
1/4 de culleradeta de bicarbonat 
1/4 de culleradeta de llevat químic en pols (Royal)
1 pessic de sal
2 ous grans
Ratlladura de 3 llimones
200 ml de nata líquida per muntar
65 ml de suc de llimona
1 culleradeta d'extracte de vainilla

Per al xarop de llimona:

60 gr de sucre
El suc de 2 llimones 

Elaboració:

Preescalfar el forn a 180º C

Preparar un motllo allargat, engreixar amb mantega i enfarinar.

Barrejar en un bol la nata líquida, el suc de llimona i l'extracte de vainilla. Reservar.

Tamisar en un altre bol la farina, el llevat, el bicarbonat, la sal i les llavors de roella. Reservar.

Posar la mantega, el sucre i la ratlladura de llimona en el bol de la batedora i batre fins que quedi cremós. Afegir els ous un a un lleugerament batuts, sense incorporar el segon fins que el primer estigui ben integrat.

Afegir la barreja de farina i la de nata alternant-les, començar amb un terç de la farina, deprés la meitat de la nata, després un altre terç de la farina, l'altra meitat de la nata i finalment la farina.

Posar la mescla al motllo i cap al forn durant uns 60 minuts o fins que al clavar una brotxeta al mig del pastís surti seca.

Deixar refredar una mica en el motllo i després passar a una reixeta. Quan encara estigui calent fer uns forats amb una brotxeta i regar pel damunt amb el xarop de llimona.

Per fer el xarop de llimona:

Posar els ingredients en un caçó a foc fort fins que bulli, baixar el foc a la meitat i deixar reduïr durant uns minuts.

                

Us puc assegurar que aquest pastís de llimona ha estat tot un èxit! Ens hem hagut de repartit els darrers talls ja que tothom en volia una mica més!!! 

Fixeu-vos en el tall:

               

Amb aquest senzill pastís triomfareu. Animeu-vos!

               
          
Bones Postres!

Montse.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!