26 d’octubre de 2014

Pastissets salats de carabassa

Aquest cop us presento una recepta salada!

Em van agradar tant aquestes carabassetes quan les vaig veure al blog de la Maria Lunarillos, que tenia que fer-les immediatament!!! He adaptat una mica la recepta al meu gust i van farcides amb dauets de carabassa, pernil, formatge parmesà i romer; a mi no m'entusiasma el gust de la carabassa però reconec que estan boníssimes!!

Poden servir per un primer plat d'un àpat o per sopar informal i asseguro que aquests pastissets triomfaran!!! ...però ben mirat també es podrien fer amb una farça dolça.... mmmm... això s'haurà de pensar millor.

Bé, anem amb la recepta...


Ingredients per a 16 pastissets:

1 carabassa mitjana (jo he fet servir la varietat "cacahuet")
2 receptes de massa cruixent ( ó 4 fulls de massa brisa comercial)
150 gr de pernil salat tallat a tiretes o dauets
50 gr de formatge parmesà a tires
1 ou
2 culleradetes de romer, sal i pebre

Elaboració:

Pelar i tallar la carabassa a daus petits.

Fregir el pernil salat a foc fort fins que estigui cruixent. Reservar.
En la mateixa paella afegir un raig d'oli i coure la carabassa a foc mig fins que estigui tova i daurada. Salpebrar.

Mentrestant, amb una tallador de galetes en forma de carabasa o amb una plantilla feta a mà (com he fet jo), aneu tallant la massa cruixent fins obtenir les 16 peces. (La meva plantilla fa 11,5cm x 6,0 cm, l'he fet amb una cartolina i he tallat les peces amb un cutter)


Un cop tingueu la carabassa cuita afegiu el pernil reservat, el formatge parmesà i el romer; doneu unes voltes amb una cullera de fusta i ja teniu la farça llesta...


... ompliu les bases amb una cullerada generosa de farça cadascuna...


... i aneu tapant cada pastisset amb les meitats de massa restants, feu pressió en els extrems amb els dits i segelleu apretant amb una forquila per tot el voltant de cada pastisset (així evitarem que surti el contingut quan els tinguem al forn). Pintar-los amb ou batut.
Amb el que ha sobrat de massa fer tiretes  i decorar les carabasses com veieu, tornar a pintar amb ou.


Posar les safates al forn, d'una en una, amb calor a dalt i a baix prescalfat a 200ºC i coure durant uns 20 minuts o fins que els pastissets s'hagin daurat.


I ja els teniu a punt de  servir! Es poden menjar calents o freds, si els prepareu amb antelació només caldrà posar-los uns minuts al forn abans de servir per tornar-los a tenir calents.

 


Són uns pastissets una mica laboriosos però molt fàcils de fer i amb un resultat espectacular. Ja veureu com us sorprendran!



Bon Profit!

Montse.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!