8 de febrer del 2015

Magdalenes

Si, avui un post que a priori pot semblar molt senzill, però tot en aquesta vida té el seu per què. Per a aconseguir unes magdalenes casolanes, bones de debò i altes com un campanar cal seguir algunes pautes que del contrari faran que les nostres magdalenes no tinguin l'aspecte desitjat.


Buscava una bona recepta, i quina millor que la d'en Xavier Barriga, entès entre els entesos i la vaig trovar molt fàcilment navegant una estoneta en la globosfera.


Per demostrar-me a mi mateixa que si no se segueixen les instruccions adequades el resultat no és el mateix, he volgut fer la recepta dues vegades, una seguint les pautes al peu de la lletra i l'altra saltant-me el temps d'espera; el resultat el podeu veure en aquest post i vosaltres decidiu amb quina opció us quedeu.

Anem amb la recepta

Ingredients per a unes 15 magdalenes:

3 ous grans
175 gr de sucre
60 ml.  de llet
190 ml d'oli de girasol
210 gr de farina de rebosteria
7 gr de llevat químic en pols (Royal)
1 pessic de sal
ratlladura de llimona al gust
pinyons i més sucre per espolvorejar

Elaboració:

Batre els ous amb el sucre fins que blanquegin i hagin augmentat de volum.
Afegir l'oli, la llet i la ratlladura de llimona i seguir batent uns minuts.
Barrejar i tamisar la farina, el llevat i la sal sobre la mescla anterior i batre a velocitat baixa únicament per incorporar els ingredients.

Tapar el bol amb paper film i deixar reposar la massa a la nevera durant unes hores (si voleu tota la nit).

Pre-escalfar el forn a 250ºC amb aire i calor a dalt i a baix.

Un cop calent el forn, treure la massa de la nevera, barrejar-la una mica amb les varetes i omplir els motllos de les magdalenes fins a 3/4 parts, esvolporejar el sucre i els pinyons i introduir la safata al forn en la part central; abaixar la temperatura a 210ºC i deixar coure durant uns 14 minuts. Les magdalenes estaran fetes quan estiguin daurades.

Seguint aquestes instruccions al peu de la lletra us quedaran unes magdalenes molt esponjades, molt altes i delicioses.


Si pel contrari, no podeu esperar el temps de repòs i les poseu al forn immediatament després d'obtenir la massa final, les magadales no pujaran tant (ni la tercera part!) i no seran tant esponjoses, però us puc assegurar que són igualment boníssimes!!!!


Aquí teniu les fotos amb la diferència de resultats. Vosaltres escolliu, vosaltres decidiu... en qualsevol cas, val la pena fer-les, no tornareu a comprar magdalenes comercials si feu aquestes un cop: són molt senzilles de fer i es pot preparar la massa abans d'anar a dormir i fornejar-les al matí; va! que no costa tant!!!


Us animo a que les prepareu ajudats dels més petits de la casa, no tenen cap complicació i podran preparar l'esmorzar del cap de setmana per gaudir amb tota la família!!!



Bones Postres!!

Montse. 

3 comentaris:

  1. I tant Montse!! Quanta raó tens, és molt díficil aconseguir unes magdalenes amb aquest aspecte, t'han quedat genials i amb pinyonets, que són boníssimes! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Núria, però no és tant difícil aconseguir-ho, només és qüestió de paciència. Petons.

      Elimina
  2. Hola! Amb aquests pinyonets per damunt han de ser boniiiiissimes!! :)

    Bona setmana, petonets

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!