7 de juny de 2015

Clafoutis de Cireres

Ja ha començat l'època de cireres i avui m'he decidit per una recepta que feia molt temps que volia fer: el clafoutis de cireres. He estat mirant algunes receptes a la xarxa i finalment he fet un mix d'algunes d'elles, el resultat ha estat molt satisfactori i és un postre molt adequat per dies de calor en els que no ens ve de gust acabar els àpats amb postres pesats; els blogs que m'han inspirat han estat el Blog de cuina de la Dolorss i Maria Lunarillos entre d'altres. 

De la lectura de tots ells he descobert que el clafoutis és d'orígen francès i que aquesta paraula per si mateixa ja vol dir que és de cireres, és a dir, que el títol d'aquesta entrada hauria de ser senzillament "Clafoutis"; si enlloc de posar-hi cireres hi posem una altra fuita com peres, figues... llavors es diu "Flognarde". Serà bo d'anar fent proves amb diferents fruites a veure com surten...


Aquest cap de setmana ja l'he fet dos cops, un amb el típic motllo baix i l'altre amb les mini-cocottes per tal de fer raccions individuals. Amb els ingredients que us poso n'hi ha prou per un motllo de 25-27 cm. o per 8 mini-cocottes.


Bé, sense més preàmbuls anem amb la recepta.

Ingredients:

450 gr de cireres desossades
3 ous
300 ml de llet
100 gr de sucre
60 gr de mantega
1 culleradeta d'extracte de vainilla 
50 gr de farina d'ametlla
50 gr de farina
mantega per engreixar el motllo i sucre morè per espolvorejar-lo
sucre glas per espolvorejar pel damunt

Elaboració:

Engreixar el motllo amb mantega i espolvorejar-lo amb una mica de sucre morè, hi donarà un toc molt agradable al paladar.
Pre-escalfar el forn a 180ºC.

Fondre la mantega al microones i deixar que temperi abans d'utilitzar-la.

Batre els ous amb el sucre fins que escumin, afegir la mantega a poc a poc mentre seguim batent. Afegir les farines i batre fins que no quedin cap grumoll. Afegir la llet i la vainilla i batre fins que estigui tot incorporat.

Posar les cireres al motllo i afegir-hi la mescla anterior.

Fornejar durant un 45 minuts si ho feu en un sol motllo i uns 35 si el feu amb les mini-cocottes. Si veieu que no queda torrat (en el cas del motllo) podeu gratinar al final uns minuts a 200ºC.


Aquestes postres es poden consumir tant tèbies com fredes de la nevera, en dies de calor com avui, ben fresques i acompanyades d'una bola de gelat de vainilla seran una bona opció per acabar un dinar amb molt bona nota!!!

Espolvoregeu-hi una mica de sucre glas pel damunt, un cop fred, abans de servir.


Com veieu, no us he posat el clafoutis de motllo, ja què no m'ha donat temps de fer fotos!!! només he pogut fer la foto del tall!!!


 Bé, espero que us animeu a fer aquestes postres taaaant fàcils i amb un resultat taaaant bo!!!

Bones Postres!

Montse.

2 comentaris:

  1. Veig que t'has animat a fer-lo .
    Bo, fàcil i per a repetir que ja veig que ho has fet :-)
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. No se com he tardat tant a fer aquesta recepta!
      Gràcies Dolors!!

      Elimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!