Sempre va bé tenir a la nevera un pot de vidre amb caramel casolà per endolçar qualsevol mena de postres: fruita fresca, gelats, pans de pessic, galetes...
Aquí teniu aquesta senzilla recepta per que no us falti mai un toc dolç a la cuina.
Ingredients:
190 gr de sucre blanc
85 gr de mantega sense sal a temperatura ambient
115 ml de nata líquida per muntar
Elaboració:
Posar el sucre en un caçó a foc mig. Deixar que es fongui tot el sucre sense tocar-lo ni remenar-lo. Quan tigui color ambre (groc fosc) podeu donar-li unes voltes amb una cullera de fusta i el treieu del foc, hi avoqueu la mantega amb compte i remeneu fins que s'integri. Afegir la nata i remenar fins que tingueu el caramel. Si no se us forma un caramel ben llis o teniu algun grumoll, podeu tornar a posar el caçó al foc uns minuts a foc mig fins que tingueu la mescla homogènia. Dexeu atemperar una mica i passeu el caramel a un bol de vidre per refredar-lo del tot.
Un cop fred ja el podeu tapar i guardar a la nevera!
Senzill oi??!!
Bones Postres!
Montse.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!