6 de març del 2016

Pastís de Xocolata amb crema de Xocolata i Formatge

Avui he cregut adient posar aquesta entrada ja que des què he provat aquest frosting/crema ja l'he fet 4 cops, m'ha sorprès tant que no se com no l'havia fet molt abans!

La recepta és de la gran mestra Martha Stewart i el pa de pessic ja el coneixeu és el One Bowl Chocolate Cake, de la mateixa Martha i que ja vaig publicar fa uns mesos. La veritat és que aquest senzil i deliciós pastís de xocolata m'ha sol·lucionat moltes festes i celebracions, i ara amb aquesta crema de xocolata i formatge podeu creure'm si us dic que el resultat és sublim!!!

Avui hi he afegit una decoració amb maduixes i xocolata negra, ara comença la temporada d'aquestes fruites i val la pena aprofitar-les.


Ingredients del frosting/crema: (amb aquestes quantitats en teniu per farcir i cobrir 2 pastissos de 18 cm de diàmetre)

250 gr. de sucre glas
30 gr. de xocolata en pols Valor
1 pessic de sal
225 gr. mantega a temperatura ambient
150 gr de formatge cremós tipus Philadelphia
250 gr. de xocolata 70%
180 mil. de nata líquida per muntar

Elaboració:

Fondre la xocolata al bany maria o al microones, deixar refredar mentre seguim amb la recepta.

Tamisar el sucre glas, el cacau en pols i la sal. Reservar.

Posar la mantega i el formatge cremós en el bol de la batedora i batre a velocitat mitja-alta fins que tinguem una mescla homogènia i esponjada (uns 2 minuts).

Reduir al velocitat i afegir la mescla de sucre i cacau fins que estigui incorporada.

Afegir la xocolata fosa que ja tindrem a baixa temperatura mentre batem i finalment incoporar la nata fins que s'hagi incorporat i hàgim obtingut una crema ben llisa.



Ara ja podeu farcir i decorar el vostre pastís!

Jo he sucat unes maduixes amb xocolata desfeta i també n'he posat per damunt del pastís fent-la caure pels costats, donant aquest efecte "drip cake" que tant de moda està en aquests moments.
Entre els diferents pisos, a més de posar-hi aquest frosting i he afegit un trocets de gerds crispi que li donen un toc àcid que fa molt bon contrats, per acabar la decoració hi he posat uns caramels naturals amb gust de gerds. També podeu posar-hi fruits secs, us donaran un contrast de colors molt vistós, mireu, mireu...


... i mireu quina pinta fa el tall...


Espero que us animeu a provar aquesta crema de formatge i xocolata, si ho feu... repetireu!!!

Bones Postres!

Montse.

6 comentaris:

  1. Un pastel impresionante para los que somos amantes del chocolate.
    Un abrazo
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Ana por tu comentatio! El pastel estaba riquísimo y resultó un éxito.
      Un abrazo.
      Montse

      Elimina
  2. Montse, saps si es pot congelar i queda bé? M'agradaria fer-lo uns dies abans....
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anna, jo crec que el pots congelar sense problema, però sense la decoració; les fruites o el que hi vulguis posar millor sense congelar.
      A veure com et surt, segur que triomfaràs!!!
      Montse.

      Elimina
  3. Moltíssimes gràcies!! Si l'acabo fent, ja et diré el que!

    ResponElimina
  4. Ah per cert, els trossets de gerds crispi on els compres?

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!