29 de juny del 2014

Bundt Cake amb Cireres i Vainilla Bourbon

Les cireres són una de les meves fruites preferides, una debilitat! i ara que estem en plena època havia de preparar algún pastís amb aquestes meravelles; buscant per la xarxa vaig trovar aquest bundt que és tant gustós, suau al paladar, esponjós, delicat... que s'ha convertit en el bundt per excel·lència, el primer, l'impressionant... resumint el BUNDT amb majúscules!

El vaig trovar en el blog I love Bundt Cakes i em va captivar només llegir el títol i realment quan el vaig fer va ser tal com m'esperava o inclús millor!!!


La recepta és molt fàcil i si teniu cura d'utilitzar un motllo espectacular us quedarà un pastís no menys seductor.


Anem amb la recepta.

Ingredients:

300 gr de sucre
200 gr de formatge cremós tipus Philadephia
225 gr de mantega a temperatura ambient 
4 ous grans
1 i 1/2 culleradetes de pasta de vainilla bourbon (si no en teniu anirà bé extracte de vainilla)
80 gr de nous a troços ( jo només en tenia la meitat però va quedar igualment bo)
300 gr de cireres fresques desossades senceres
315 de farina de rebosteria
1 i 1/2 culleradetes de llevat químic

Elaboració:

Pre-escalfar el forn a 170ºC i engreixar el motllo amb oli o mantega.

Tamisar la farina amb el llevat. Reservar.

Posar la mantega, el sucre i el formatge cremós en el bol de la batedora i batre fins que estigui cremós.

Sense deixar de batre, afegir la pasta de vainilla i els ous un a un; no incorporar el següent fins que l'anterior estigui incorporat (pot ser que després d'afegir els ous la massa tingui un aspecte tallat, no passa res, s'arreglarà quan hi afegirem la farina).

Retirar el bol de la batedora i afegir les nous i les cireres, barrejar-ho tot amb una espàtula.

Afegir poc a poc la mescla de farina i anar remenant amb l'espàtula fins que s'hagi incorporat. 

Abocar la massa en el motllo i posar al forn durant uns 60 minuts, comprovar amb una brotxeta si està cuit abans de treure'l (ja sabeu, cada forn és un món!)

Deixar reposar en el motllo durant uns 15 minuts, després desmotllar i deixar refredar completament sobre una reixeta.

Si voleu podeu posar-hi pel damunt un glassejat de vainilla, com vaig fer jo; queda espectacular!!!

Ingredients per al glassejat:

220 gr de sucre glas tamizat
15 gr de mantega fosa
1 culleradeta de pasta de vainilla bourbon
4-5 cullerades de llet sencera

Elaboració:

Mesclar la mantega i el sucre en un bol, afegir la vainilla i incorporar la llet a cullerades d'una en una mentre remenem i fins aconseguir la textura desitjada (potser no necessitareu tota la llet).

Ara ja podeu repartir el glassejat pel damunt del pastís... i ja el teniu!!!!

Podeu decorar amb unes cireres, donarà un aspecte saludable i rústic, com a mi m'agrada!!!


Mireu la foto del tall, no em digueu que no donen ganes de clavar-li una queixalada!!


Bé, com us podeu imaginar, aquest bundt cake va tenir un èxit rotund; ja estic pensant una ocasió per tornar-lo a repetir!!! Us recomano que el proveu a casa, us encantarà! Ah! i aprofiteu mentre duri la temporada de cireres, que és molt curta!

Bones Postres!

Montse.       

15 de juny del 2014

Tartaleta de Peres Caramelitzades amb Ametlla

Les tartaletes són una bona manera de menjar fruita de temporada d'una manera més atractiva, sobretot si teniu nens a casa i els costa una mica apreciar la gran varietat de gustos de les fruites. Jo l'he fet amb pera però n'hi haurà tantes varietats com fruites ens doni la temporada.

Aquesta recepta l'he trobat en la web Directo al Paladar i m'ha agradat per la seva senzillesa i resultats.


Per fer aquesta recepta podeu utilitzar massa brisa comprada en el súper, però jo us recomano que la feu vosaltres mateixos, no costa res i us evitareu els greixos comercials.


Ingredients:

Per a la massa:

250 gr de farina
40 gr de sucre
150 gr de mantega ben freda
1 pessic de sal
4 cullerades de llet freda
1 ou

Per al farcit:

4 peres
50 gr d'ametlles mòltes o en granet
80 gr de sucre
100 ml de nata líquida
1 ou
4 cullerades d'aigua

Elaboració:

Primer fem la massa.

Posar la farina, el sucre, la sal i la mantega tallada en dauets petits dins un bol i ho barregem amb els dits fins obtenir una massa terrosa.
Afegim l'ou i la llet i seguim barrejant fins que la massa es despegui dels dits, si ens falta farina n'afegirem una mica.
Fer una bola, envolicar-la amb paper film i deixar-la a la nevera durant un mínim d'una hora.

Mentre es refreda la massa fem el farcit.

Pelar i tallar les peres en quarts.
Posar en una paella el sucre i l'aigua, escalfar fins que comenci a fer un caramel groc i llavors afegir les peres; seguir coent durant uns 5 minuts. Reservar.
Batre els ous i la nata líquida en un bol

Preescalfar el forn a 180ºC sense aire.

Posar la massa en el motllo i retirar la part sobrant, cobrir el fons amb l'ametlla mòlta o en granet, afegir-hi l'ou batut amb la nata líquida i col.locar les peres al damunt.

Posar al forn durant uns 50-60 minuts.

Un cop fora del forn, si us ha sobrat una mica del suc de caramelitzar les peres, el poseu pel damunt amb un pinzell per donar brillantor al pastís; si no us sobrat suc podeu escalfar una mica de melmelada d'albercoc i feu el mateix.

Servir fred.


Espero que us animeu a fer aquesta tartaleta, no costa gens i menjareu una bona racció de fruita d'una manera diferent.



Bones Postes!

Montse.

8 de juny del 2014

Red Velvet Bundt Cake

Ja tenia ganes d'estrenar el meu nou motllo, un model 'heritage' de la marca Nordicware. M'encanten aquests motllos, són una mica cars però la seva qualitat i durabilitat asseguren pastissos per vàries generacions.
La recepta a utilitzar havia de ser impactant per obtenir un resultat espectacular i em va semblar que un Red Velvet amb un color vermell intens seria una bona estrena.


La recepta ja la coneixeu, aquí teniu la que vaig fer fa dos anys en forma de mini cake; però en aquesta ocasió he utilitzat la recepta de Bea de El Rincón de Bea amb unes petites variacions.

Ingredients:

240 ml d'oli de girasol
240 ml de llet barrejada amb 1 cullerada de llimona i deixada reposar 15 min (buttermilk)
2 ous grans
1 culleradeta de vinagre blanc
1 culleradeta d'extracte de vainilla
350 gr de farina
250 gr de sucre
40 gr de cacau en pols sense sucre
1 culleradeta de bicarbonat 
3/4 de culleradeta de sal
1  i 1/2 cullerades de colorant vermell (he utilitzat Wilton)

Elaboració:

Engreixar el motllo amb oli o mantega. Preescalfar el forn a 175ºC

Posar els ingredients molls (buttermilk, oli, ous, vinagre i extracte de vainilla) en el bol de la batedora i batre tot just fins que s'integrin els ingredients.

Tamisar en un altre bol el ingredients secs (farina, bicarbonat, sal, sucre i cacau) i afegir-los en tres cops als ingredients molls mentre batem a baixa velocitat, deixar de batre quan s'hagin incorporat tots els ingredients.

Avocar la massa en el motllo i posar el forn durant uns 40-45 minuts. Comprovar amb una brotxeta si està cuit abans de traure'l.

Deixar reposar dins el motllo uns 15 minuts,  desmotllar i deixar refredar completament sobre una reixeta.


I ja el teniu apunt de servir! Podeu posar-hi un glassejat de sucre glas amb unes gotes de llet o una crema de formatge, però jo he preferit posar-lo tal com surt del motllo per poder apreciar la vistositat d'aquesta meravella de motllos.


 
Ja veieu que després del fornejat, el vermel intens s'ha tornat una mica marró, potser només hi haureu de posar 1 culleradera de colorant vermell. Cal recordar que dins el forn els colors pugen de to,... jo no ho he recordat!!!

Espero que us animeu a fer-lo, el Red Velvet sempre resulta un pastís espectacular per la seva vistositat i si a més el feu en un motllo original l'efecte es multiplica.

Bones Postres!

Montse.


1 de juny del 2014

Màster Class de Decoració de Galetes amb Amber Spiegel

El cap de setmana passat vaig tenir l'oportunitat d'assistir a un curs de 2 dies amb l'Amber Spiegel de Sweetambs, organitzat per la Claudia Cetro d'El món dolç de Claudia Van ser 2 dies intensos de tècniques, explicacions i posada en pràctica dels magnífics dissenys de les galetes de Sweetambs.


El dissabte vam començar preparant la recepta de glassa de l'Amber i vaig comprovar que és bastant diferent a la que solem fer aquí, evidentment totes les fórmules són vàlides però ella ens va explicar el per què dels ingredients que hi posa, com per exemple el merengue en pols enlloc de clares d'ou o albúmina en pols, etc. Vam practicar per obtenir les diferents consistències.

Vam glassejar les galetes amb una sola consistència de glassa i segons els dissenys escollits vam començar a practicar les diferents tècniques:


* Wet on wet: amb la que vam dibuixar aquestes precioses flors sobre la galeta i dins uns botons de  glassa que posteriorment servirien per decorar unes altres galetes 


* El coixí: començant a dibuixar amb retolador comestible sobre la galeta.


El segon dia, un cop els glassejats ja estaven secs, vam seguir amb les següents tècniques:

* Volants: 


* Brush embroidery o brodats:


* Reixeta de cistell:


* Cordons i punts: per rodejar tot el voltant de les galetes 


* Aplicació de pintures en pols: en aquest cas pintura daurada per ressaltar els dissenys.

En fi, tot un cap de setmana per aprendre d'una de les millors, que no sols transmet perfectament la seva tècnica sino que a més destaca per la seva senzillesa i capacitat pedagògica. 

Aquí teniu el resultat de les galetes que vam preparar i el certificat del curs, un orgull per mi haver aconseguit aquests dissenys el primer cop en fer-los.

 






Va ser tot un plaer assistir al curs i conèixer l'Amber Spiegel!


Bones Postres!

Montse.

18 de maig del 2014

Madeleines

La recepta d'avui sorgeix del meu interès per les postres d'origen francès, des que vaig adquirir el llibre de Ladurée no he deixat de repassar i estudiar les receptes que allí es descriuen per tal d'entendre una mica mès el refinament francès. M'encanta la manera de fer a la cuina d'aquests francesos!!!

Les madeleines tenen el seu origen a la regió de Commercy a França  durant el segle XIX, una pastissera anomenada Madeleine Paulmier va ser qui les va fer per primera vegada i les hi va donar forma allargada i de petxina per un dels costats. Es pot aromatitzar amb diversos sabors i té textura esponjosa.
          


Avui la recepta que us proposo l'he adaptat del llibre de Ladurée i és la següent:

Ingredients:

175 gr de farina de rebosteria
160 gr de sucre
Ratlladura de 2 llimones
10 gr de llevat en pols
180 gr de mantega 
4 ous
1 cullerada de mel

Elaboració:

Pre-escalfar el forn a 200ºC. Engreixar i enfarinar el motllo de madeleines.

Tamisar la farina amb el llevat i reservar. Fondre la mantega en un bol al microones a baixa temperatura. Reservar.

Posar en el bol de la batedora, el sucre, la ratlladura de llimona, els ous i la mel i batre fins obtenir una mescla esponjosa.

Afegir la farina amb el llevat i seguir batent. Afegir la mantega i continuar batent fins que s'hagi incorporat.

Omplir els motllos fins 3/4 parts amb la massa i fornejar durant 5 minuts, fins que observem que estan daurades. Treure del forn i deixar que refredin una mica en el motllo, retirar sobre una reixeta fins que refredin completament.

* Un cop fredes es poden guardar en un recipient hermètic i així mantindran la humitat i seguiran tendres.

Són perfectes per un esmorzar o per prendre un te a qualsevol hora.

Espero que us animeu a fer aquest senzilla recepta que podeu aromatitzar amb el que més us agradi, sigueu creatius!!!

Bones postres!

Montse.

4 de maig del 2014

Pastissos per al dia de la Mare 2014

Que seria d'aquest món sense les mares! Ens donen la vida, ens eduquen, ens ajuden, ens consolen, ens comprenen, se n'alegren dels nostres èxits, ens ajuden en els fracassos, ens guien... ho donen tot per nosaltres... i no es queixen mai! 
Un pastís no és suficient per compensar tots aquests esforços, però segur que si és fet per vosaltres, amb les vostres mans i posant-hi tot l'amor possible, per elles serà un gran regal en un dia en el que tampoc deixaran de fer tot el que fan cada dia, malgrat que sigui el de la seva celebració.

Aquests són els pastissos que he fet per celebrar aquest dia, les receptes són de la Roble de Velvet Cakes i han estat una delícia i una sorpresa per a les mares a les que s'han regalat.


Aquest, d'estil Vintage, és de moka farcit amb melmelada de fruits vermells i swiss buttercream de cafè amb brandy.

                         

Aquesta foto del tall no em direu que no diu: menja'm!!!


I aquest és de festucs amb maduixes macerades amb vinagre balsàmic i farcit de swiss buttercream de maduixetes del bosc.


Espero que us agradin. Felicitats a totes les mares del món!!!

Bones Postres!

Montse.

9 d’abril del 2014

Sablé Bretó amb Crema de Llimona i Fruita

Vaig veure aquestes tartaletes en el blog Trossets de Cuina i vaig quedar enamorada! Vaig guardar la recepta i en quant vaig tenir un cap de setmana per endinsar-me a la cuina les vaig fer. Les tartaletes són una de les meves debilitats i aquesta és una de les receptes més gustoses que he fet. Les podeu fer amb qualsevol fruita de temporada, jo he utilitzat maduixes i taronges però estaran molt bones amb gerds, móres, groselles.... 
Han tingut un èxit espectacular, únicament milloraria la crema de llimona però tot i així, val la pena posar-s'hi ja què el resultat és per triomfar. 

Anem amb la recepta.

         

         

Ingredients per a unes 20 tartaletes:

4 rovells d'ou
160 gr de sucre
200 gr de mantega a temperatura ambient
240 gr de farina 
1 pessic de sal
10 gr de llevat químic en pols Royal

Elaboració:

Batre la mantega amb el sucre, en el bol de la batedora, fins que quedi una mescla esponjosa, afegir els ous un a un mentre seguim batent fins que quedin ben integrats. 

Tamisar la farina amb el llevat i la sal i afegir-ho tot a la mescla anterior fins que tinguem una massa terrosa. 

Passar la massa sobre la taula de treball i acabar d'amassar amb les mans fins obtenir una bola. 

Envolicar amb film i posar a la nevera durant un mínim de dues hores.

Pre-escalfar el forn a 180ºC.

Estirar la massa entre dos papers de forn fins tenir un gruix d'1 cm com a màxim, tallar la massa en forma de rodones i posar-les dins de motllos de magdalenes o vasets per flams o dins dels mateixos talladors, doncs perdran una mica de forma dins el forn.

Fornejar durant uns 20 minuts o fins que estiguin ben daurades.

Deixar refredar sobre una reixeta.

Ingredients per la crema de llimona:

2 ous
Ratlladura d'una llimona
Suc de 2 llimones
4 cullerades de maizena
50 gr de sucre
40 gr de mantega

Elaboració:

Posar tots els ingredients excepte la mantega, en un bol/caçó i remenar fins que es desfaci la maizena. Posar el caçó a coure al bany Maria i anar remenant fins que espessi i tot just arrenqui el bull, compte que no ha de bullir! 

Treure del foc i afegir la mantega, remenar fins què es fongui completament. Deixar refredar tapant-la amb un paper de film a pell (tocant la crema).

Posar la crema en una màniga pastissera, o amb una cullera i repartir-la damunt de les tartaletes.

Posar la fruita que hàgiu escollit pel damunt i ja les podeu servir!

         

* Aquesta massa aguanta molt bé la humitat, per tant podeu tenir preparades les tartaletes amb bastant antelació abans de servir-les.

         

Espero que us animeu a fer-les, són unes postres ideals ara que comença a fer calor,la crema de llimona aporta el toc àcid i juntament amb la fruita donen molta frescor a aquestes tartaletes. 

Els meus convidats han quedat encantats amb les postres i no han parat de menjar-ne fins que no n'ha quedat cap al plat!! O sigui que quan les feu ja podeu doblar les quantitats, jeje, perquè us les treuran de les mans!!! Jajaja.

Bones Postres!

Montse.