15 de febrer del 2015

Magdalenes amb Xocolata

Després de l'èxit de la recepta de magdalenes casolanes de la setmana passada, aquest cap de setmana he tornat a fer-les amb una petita variant: la xocolata.

I aprofitant que és Sant Valentí, si les coses es fan amor podeu convertir el vostre esmorzar en un detall romàntic...  


Com que a tothom plau la xocolata, ja sigui negra, amb llet o blanca, aquesta variant de la recepta deleitarà tots els gustos.


Únicament heu de seguir la recepta de les Magdalenes i quan acabeu el repòs (o si no el feu, al final de tot) hi afegireu xocolata de la varietat que vulgueu en forma de pepites o si no en teniu talleu trocets petits de xocolata amb el ganivet. 
Repartiu la massa amb la xocolata fins omplir 3/4 parts dels motllos i poseu més pepites de xocolata pel damunt i al forn.

Aquest cop no m'han quedat tan altes com a la recepta original per que he provat de fer-les amb el forn sense aire, les he hagut de deixar 3 minuts més; el resultat també és satisfactori però crec que la pròxima vegada les faré amb l'aire posat encara que quedin una mica inclinades (com ja vàreu veure en el post de la recepta de les magadalenes, jajaja...)


Ja veieu que no tenen cap misteri aquestes magdalenes, ara a disfrutar-les amb qui us estimeu!!!



Bones Postres!

Montse.  

8 de febrer del 2015

Magdalenes

Si, avui un post que a priori pot semblar molt senzill, però tot en aquesta vida té el seu per què. Per a aconseguir unes magdalenes casolanes, bones de debò i altes com un campanar cal seguir algunes pautes que del contrari faran que les nostres magdalenes no tinguin l'aspecte desitjat.


Buscava una bona recepta, i quina millor que la d'en Xavier Barriga, entès entre els entesos i la vaig trovar molt fàcilment navegant una estoneta en la globosfera.


Per demostrar-me a mi mateixa que si no se segueixen les instruccions adequades el resultat no és el mateix, he volgut fer la recepta dues vegades, una seguint les pautes al peu de la lletra i l'altra saltant-me el temps d'espera; el resultat el podeu veure en aquest post i vosaltres decidiu amb quina opció us quedeu.

Anem amb la recepta

Ingredients per a unes 15 magdalenes:

3 ous grans
175 gr de sucre
60 ml.  de llet
190 ml d'oli de girasol
210 gr de farina de rebosteria
7 gr de llevat químic en pols (Royal)
1 pessic de sal
ratlladura de llimona al gust
pinyons i més sucre per espolvorejar

Elaboració:

Batre els ous amb el sucre fins que blanquegin i hagin augmentat de volum.
Afegir l'oli, la llet i la ratlladura de llimona i seguir batent uns minuts.
Barrejar i tamisar la farina, el llevat i la sal sobre la mescla anterior i batre a velocitat baixa únicament per incorporar els ingredients.

Tapar el bol amb paper film i deixar reposar la massa a la nevera durant unes hores (si voleu tota la nit).

Pre-escalfar el forn a 250ºC amb aire i calor a dalt i a baix.

Un cop calent el forn, treure la massa de la nevera, barrejar-la una mica amb les varetes i omplir els motllos de les magdalenes fins a 3/4 parts, esvolporejar el sucre i els pinyons i introduir la safata al forn en la part central; abaixar la temperatura a 210ºC i deixar coure durant uns 14 minuts. Les magdalenes estaran fetes quan estiguin daurades.

Seguint aquestes instruccions al peu de la lletra us quedaran unes magdalenes molt esponjades, molt altes i delicioses.


Si pel contrari, no podeu esperar el temps de repòs i les poseu al forn immediatament després d'obtenir la massa final, les magadales no pujaran tant (ni la tercera part!) i no seran tant esponjoses, però us puc assegurar que són igualment boníssimes!!!!


Aquí teniu les fotos amb la diferència de resultats. Vosaltres escolliu, vosaltres decidiu... en qualsevol cas, val la pena fer-les, no tornareu a comprar magdalenes comercials si feu aquestes un cop: són molt senzilles de fer i es pot preparar la massa abans d'anar a dormir i fornejar-les al matí; va! que no costa tant!!!


Us animo a que les prepareu ajudats dels més petits de la casa, no tenen cap complicació i podran preparar l'esmorzar del cap de setmana per gaudir amb tota la família!!!



Bones Postres!!

Montse. 

11 de gener del 2015

Pastís MIC


Avui en Jordi ha complert 2 anys i com que ell és un fan incondicional del MIC, el seu pastís d'aniversari ha vingut amb el seu ídol al damunt.
La cara d'il·lusió que ha posat el Jordi quan ha vist el pastís és la millor compensació que podia esperar!!! Qué bonic és regalar il·lusió!!! 


El pastís era de maduixa farcit de swiss buttercream de Nutella amb melmelada de fruits vermells i recobert amb la mateixa crema. Dues receptes dels "bàsics" que mai fallen, el pa de pessic queda molt esponjós i la crema és una delícia tant de sabor com de textura; recordeu que podeu saboritzar tant el pa de pessic com la swiss buttercream amb qualsevol pasta o purè de fruites per donar-li el gust que desitgeu, també podeu posar-hi fruita a trocets, licors, .... el que vulgueu.


Aquest és l'aspecte que tenien el pastís i el MIC dins la caixa que els havia de "traslladar" cap a casa del Jordi a celebrar el seu segon aniversari; no us sembla que el MIC feia cara de circumstàncies en saber que havia de viatjar??? jajajajaja....


Bones Postres!!!

Montse.

30 de novembre del 2014

BCN&CAKE 2014 i entrevista a Onda Cero

Aquesta setmana ha estat farcida d'esdeveniments, el dijous vaig ser entrevistada a l'espai "Nits de Ràdio" a Onda Cero i durant el cap de setmana s'ha celebrat la 3ª edició de la fira de la rebosteria creativa BCN&CAKE a Barcelona, com ja va sent habitual des de la primera edició, ha estat un èxit de públic però el que és més important és que m'ha donat la sensació que aquest món s'està consolidant i professionalitzat molt; cada cop hi ha més empreses que es dediquen exclusivament a la rebosteria creativa i que estant agafant molta rellevància empresarial, també estant destacant grans professionals que ofereixen els seus coneixements i cada cop tenen més demandes... En fi, bones perspectives per al món dolç!

Aquí us poso l'àudio de l'entrevista que podeu trobar des del minut 38:00

http://podcast.ondacero.es/mp_series3/audios/ondacero.es/2014/11/28/00050.mp3

I aquí us deixo un recull de fotos del que ha estat el meu pas per la fira, on també he retrobat moltes cares conegudes i n'he posat de noves.

No hi faltaven els cupcakes, les galetes decorades...
              
       

...els donuts i cronuts, els potets de iogurts i flams amb sabors, el modelatge de flors...

      

També hi havia l'exposició de premis de flors moderades...
  
      

Els premis als pastissos infantils...
   
      

Els premis a les taules dolçes...
   
      

...espectaculars!!!
  
      

Els premis als pastissos en 3D...

      

...i més pastissos amb fondant, impressionants!!!

      

A part de totes les creacions exposades i havia les demostracions dels grans experts en cada disciplina, tallers de diferents tècniques i ingredients, l'espai de blogs i xarxes socials.... i com no, moltes de les botigues on-line amb els seus stands per oferir-nos els seus productes i novetats.

Bé, una gran fira per tornar a disfrutar-la l'any que ve!!!
  

Ja veieu que aquesta setmana no he parat, he d'agrair al Ferran que em facilités poder participar en el programa 'Nits de Ràdio' i també al Carles i el Marc, conductors del programa, que han fet que l'entrevista fos molt amena i sortís com si jo ho hagués fet tota la vida, jajaja. Gràcies a tots tres!!!

La BCN&CAKE també ha estat una gran ocasió per endinsar-me més en aquest món!

Bona Fira i Bones Postres!

Montse.



  

   

24 de novembre del 2014

Galetes de Carabassa i Espècies

Mireu qué fines i elegants són aquestes galetes, ningú diria que són de carabassa...


Quan les vaig veure, en el blog de Kanela y Limón, vaig quedar tan sorpresa que em vaig posar a fer-les d'immediat. Els ingredients ja els tenia i només era qüestió de comprovar que la carabassa es pot posar en qualsevol recepta de pastisseria.


Anem per la recepta i ja veureu com és ben senzill aconseguir aquestes preciositats!

Ingredients:

70 gr de mantega a temperatura ambient
80 gr de sucre glas
60 gr de purè de carabassa
100 gr de farina
50 gr de maizena
1/2 culleradeta d'espècies de pa de gingebre (Aquí teniu els ingredients de la barreja)
1 culleradeta de llevat químic en pols

Elaboració:

Preescalfar el forn a 160ºC.

Tamisar la farina, la maizena, el sucre glas, les espècies i el llevat. Reservar.

Batre la mantega amb el sucre fins que blanquegi. Afegir el purè de carabassa i tot seguit la mescla de farina fins obtenir una massa homogènia.

Posar la massa en un màniga pastissera amb broquet d'estrella i formar les flors sobre la safata de forn coberta amb paper sulfuritzat. Per fer les flors només heu de posar la màniga perpendicular a la safata i girar cap a l'esquerra o la dreta fins tenir la forma de flor.

Fornejar durant 15 minuts i deixar refredar sobre una reixeta abans de servir.



Aquestes galetes aguanten perfectament dins un recipient hermètic, cal dir que en vaig deixar assecar unes quantes fora del recipient i un cop seques, també són molt bones.



Ja veieu que la cabarassa és un ingredient molt versàtil, es pot utilitzar en la recepta que menys us podríeu imaginar i el resultat sempre és magnífic!

No teniu ganes de provar-les???

Bones Postres!

Montse.

17 de novembre del 2014

Mini-Cocottes de Carabassa


Estava impacient per estrenar aquestes mini-cocottes i vaig trovar una recepta ideal dins de la temàtica del mes, la carabassa, és una mica semblant a la de la setmana passada però com que el gust final és molt diferent, he decidit publicar-la... bé, i per què he pogut utilitzar aquestes preciositats de mini-cocottes.

L'efecte, quan les he dut a taula, ha estat el més desitjat per qualsevol pastissera, un "oooooohhhhhh" molt llarg i carregat de satisfacció!

L'he tret d'un blog de cuina i estilisme que es diu offbeat + inspired i he adaptat la recepta una mica segons els meus gustos.

Si no teniu mini-cocottes podeu utilitzar qualsevol altre tipus de motllo ceràmic o de metall, també podeu adaptar la recepta a un sol motllo gran.


Ingredients per a 6 mini-cocottes:

Feu una recepta de massa cruixent, també la podeu trovar a la secció dels "bàsics"

Ingredients per al farciment:

430 gr de purè de carabassa
2 ous grans
3/4 tassa de sucre morè
1 tassa de nata líquida
1 culleradeta de canyella en pols
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1/2 culleradeta de gingebre en pols
1/4 culleradeta de nou moscada
1/4 culleradeta de sal

Elaboració:

Feu primer la massa cruixent, estireu-la molt fina, talleu-la en cercles prou grans per omplir l'interior de les mini-cocottes fins arribar a l'extrem del recipient, pressioneu amb una forquilla per segellar la massa i donar l'acabat decoratiu.

Preescalfar el forn a 175ºC

Per fer el farciment posar en el bol de la batedora el purè de carabassa, els ous, el sucre i la nata i batre fins que obtenir una mescla homogènia. Baixa la velocitat i afegir-hi les espècies i la sal i barrejar fins que estigui tot incorporat.

Posar la mescla en les cocottes i fornejar durant uns 45-50 minuts.

Deixar refredar completament abans de servir.


Per decorar hi he posat una cullerada de nata amb vainilla que podeu fer amb els següents ingredients:

1 tassa de nata per muntar
2 cullerades de sucre glas ( si us agrada més dolça afegiu-ne més)
1 culleradeta de pasta de vainilla bourbon

Poseu la nata en el bol de la batedora i a mig muntar afegiu el sucre i la vainilla, acabeu de muntar.   


Per degustar feu una cullerada de dalt a baix agafant una mica de nata i una bona cullerada de carabassa, veureu que bo!


Encara que si no sou amants de la nata també està igualment deliciós!


Espero que no tardeu a fer aquesta recepta, és molt senzilla i sorprendreu als vostres convidats.

Bones Postres!

Montse.

9 de novembre del 2014

Tartaletes de Carabassa amb Espècies


Si hagués de fer receptes amb totes les carabasses que el pare té a l'hort no acabaria en tot l'any, per tant seguiré aprofitant aquest excel·lent ingredient vegetal per menjar-lo de maneres diferents.
Avui serà en forma de tartaletes, dolces en la seva base i especiades en el seu farciment. Han servit per acabar un sopar informal amb amics i els elogis que s'han endut em porten a seguir proposant-vos receptes amb carabassa. 

La recepta l'he tret, un cop més, del magnífic blog Kanela y Limón, m'encanta com cuina i fotografia els resultats aquesta noia!!!


A part de les tartaletes individuals he volgut fer un pastís més gran per experimentar amb les coccions i l'efecte final i la practicitat un cop a taula.
   

He pogut comprovar que si optes pel pastís gran la gent repeteix i repeteix fins a no poder més, en canvi si poses una porció individual quan s'acaba ... no n'hi ha més! jajajaja. Així que fer un pastís gran resulta molt agraït, i això m'agrada!!!


Bé, anem amb la recepta. Amb aquestes quantitats a mi m'han sortit 1 pastís i 5 tartaletes.

Ingredients per la massa:

500 gr de farina de força
200 gr de sucre glas
150 gr de mantega a temperatura ambient
2 ous
10 gr de llevat químic en pols
1 pessic de sal

Ingredients pel farcit:

350 gr de purè de carabassa (tallar la carabassa a troços i posar-la al forn a 200ºC durant 30 minuts, enretirar la polpa, afegir una mica de sal i aixafar-la amb una forquilla fins obtenir el purè) 
250 ml de nata líquida per muntar
3 ous
1/2 culleradeta d'espècies de pa de gingebre*
1 pessic de sal

Elaboració:

Primer farem la massa: posar els ingredients amb l'ordre descrit en el bol de la batedora i barrejar-los fins que es mesclin bé. Els treiem del bol i sobre la taula de treball els unim amb les mans fins obtenir una bola (no s'ha d'amassar). Envoliquem amb paper film i deixem reposar la massa a la nevera durant 30 minuts.

Preescalfar el forn a 180ºC

Preparar el farcit col·locant tots els ingredients en el bol de la batedora, els batem fins aconseguir una mescla homogènia i reservem fins el moment de farcir les tartaletes.

Estirem la massa fins que tingui un gruix d'uns 5 mm. i la posem als motllos. Farcim amb la barreja de carabassa que havíem reservat i enfornem durant uns 20 minuts les tartaletes petites i uns 25-30 minuts el pastís gran.

Si us ha sobrat massa, podeu fer unes petites formes per decorar el voltant del pastís; només haureu de posar-les al forn un cop comenci a cuallar el farciment per les vores del pastís.

Deixar refredar abans de servir.






* Per fer la barreja d'especies de pa de gingebre he utilitzat aquestes quantitats:

15 gr de canyella en pols
4 gr de gingebre en pols
l'interior de 5 llavors de cardamom ben triturades amb el morter
2 gr de clau en pols
2 gr de nou moscada en pols
2 gr de pebre negre
5 gr d'anis estrellat en pols

Amb aquestes mesures en teniu per unes quantes receptes, guardeu la barreja en un pot hermètic.

Bé, espero que us animeu a fer receptes amb carabassa, us sorprendrà la seva versatilitat i obtindreu elogis, fins i tot dels mès escèptics.

Bones Postres!

Montse.