25 d’agost del 2011

Mini-Cupcakes de Carbassó amb Camembert

Seguint amb la "febre" dels cupcakes i amb el sopar amb amics als que vaig poder oferir una gran selecció de cupcakes, aquí va una de les receptes menys dolces (encara que em vaig equivocar posant el sucre i si que va quedar dolça, en una altra ocasió provaré a fer-la sense sucre i amb algún altre ingredient).

El cupcake va quedar moníssim, però com que era massa dolça com per formar part dels plats salats, no va tenir l'èxit que jo pretenia en aquella part del sopar; de totes maneres si el mengeu com a postre és molt bo.

La recepta de la base dels cupcakes l'he adaptat del blog Mi dulce tentación, que també segueixo i que mereix una ullada.



Ingredients per la base dels cupcakes:

250 gr. de carbassó ratllat sense pelar
3 ous
1 pessic de sal
Ratlladura d'1 llimona
130 gr. de sucre
200 gr. de farina
100 gr. d'oli de gira-sol
10 gr. de llevat Royal

Ingredients pel frosting de Formatge de Camembert:

200 gr. de formatge cremós tipus Philadelphia
125 gr. de crema de Camembert Président

Elaboració:

Batre els ous amb el sucre i la ratlladura de llimona fins que blanquegin i doblin el volum.

Anar afegint l'oli a poc a poc (com si féssim una maionesa) per a que no se'ns baixi la mescla.

Afegir la farina, el llevat i la sal tamizats, i finalment el carbassó ratllat. Anar removent amb moviments envolvents.

Rellenar els motllos de paper que haurem col·locat dins el motllo rígit per a mini-cupcakes i enfornem durant 12 minuts a 160ºC amb aire o 180ºC sense aire.

Deixar refredar durant 5 minuts en el motllo i després treure'ls a una reixeta per a que es refredint totalment.

Mentrestant preparem el frosting mesclant els 2 formatges i el posem en una màniga pastissera per fer la decoració final.

Mireu que bonics!






Espero que us agradin, són molt fàcils de fer.

Bones Postres!

Montse.

22 d’agost del 2011

Mini-Cupcakes de Xocolata amb Mousse de Xocolata

Aquets cap de setmana hem celebrat un sopar d'amics a casa. Des que he començat el blog volia fer una festa de cupcakes i el dissabte vaig tenir l'ocasió de posar-ho en pràctica; no sabia com sortiria ja que mai havia fet tants mini-cupcakes i de gustos tant variats, tampoc sabia si hi hauria prou menjar per a tots... però bé, va ser un èxit i els amics van quedar meravellats amb la varietat, el gust i la festa. Cal dir que també vam poder gaudir d'un excel·lent "cus-cus" que ens va portar la Sara.
El sopar va anar des dels mini-cupcakes salats ( de pernil i formatge), passant pels neutres (de carbassó i de pastís de formatge) i fins arribar als dolços de les postres que són els que avui us proposo.


Anem per la recepta, com sempre, molt fàcil.

Ingredients per la massa:

200 ml. de nata líquida
150 gr. de sucre
180 gr. de mantega
300 gr. de farina
1/2 sobre de llevat Royal
180 gr. de xocola de postres
1 culleradeta rasa de bicarbonat sòdic
3 ous
una culleradeta d'essència de vainilla

Elaboració:

Escalfar la nata i disoldre la mantega i la xocolata tot removent i sense deixar que arribi a bullir. Deixar refredar.

Barrejar la farina, el llevat i el bicarbonat.

Batre els ous amb el sucre i la vainilla fins que estigui escumós i hagi blanquejat, afegir a poc a poc i sense deixar de remenar la mescla de nata, xocolata i mantega fins que s'integri bé; afegir la farina poc a poc remenant amb les varilles.

Deixar reposar la massa mentre el forn es precalenta a 160º amb aire.

Preparar el motllo dels mini-cupcakes i colocar les càpsules de paper a dins, omplir-les fins a 3/4 parts.

Fornejar durant 12 minuts.

Deixar reposar en el motllo durant 5 minuts i després sobre una reixeta fins que es refredin totalment.

Ingredients per al frosting:

200 ml. de nata per muntar
200 ml de nata líquida
250 gr. xocolata de postres
30 gr. de mantega

Elaboració:

Muntar la nata ben freda i reserva a la nevera.

Posar la nata líquida a bullir i abocar sobre la xocolata que tindrem trocejada en un bol.
Batre enèrgicament amb les varilles manuals per a que es desfaci i s'integri molt bé. Afegir la mantega per obtenir una crema suau i brillant.

Deixar refredar la mescla dins la nevera.

Incorporar a la nata muntada amb moviments envolvents.

Posar en una màniga pastissera i fer la forma de frosting que més us agradi; jo he utilitzat una boquilla de l'1 de Wilton. Si ens falta consistència deixem reposar a la nevera una estona.

Decorar amb uns cors de colors o el que vosaltres vulgueu....

.... i aquest és el resultat!



Deliciosos!!!!!

Bones postres!

Montse.

15 d’agost del 2011

Cupcakes de Pastanaga

Tants elogis he sentit dels cupcakes de pastanaga que algún dia havia de fer-los, i ja feia alguns dies que hi donava voltes. Finalment, després de llegir alguns blogs, he fet un mix entre la recepta de Hands in dough i la de Objetivo:cupcake perfecto, dos blogs genials que us recomano que visiteu.
Del primer he agafat la idea del frosting i del segon he fet la massa. Han quedat boníssims.



Ingredients per a uns 12-14 cupcakes:

200 gr. de sucre morè
150 gr. de farina
150 gr. de margarina
200 gr. de pastanaga ratllada
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
2 ous

Elaboració:

Precalentar el forn a 180ºC

Mesclar tots els ingredients fins que quedin integrants.

Omplir 2/3 parts dels motllos de cupcake amb la massa anterior i introduir al forn durant 20 minuts fent la proba de l'escuradents fins que surti sec.

Deixar refredar dins la safata de cupackes durant 5 minuts, després passar-los a una reixeta fins que es refredin totalment.

Ingredients per fer el frosting:

200 gr. de formatge cremós Philadelphia
4 cullerades de mel

Elaboració:

Barrejar els ingredients fins obtenir una mescla homogènia.

Introduir en una màniga pastissera per fer la forma que més ens agradi. Amb aquestes quantitats fareu la decoració que hi ha a les fotos, si heu de fer-la tipus rosa, en necessitareu mñes quantitat.


I una foto més:


Espero que us animeu a fornejar aquests cupcakes, són una delícia molt fàcil de fer.

Bones Postres!

Montse.

7 d’agost del 2011

Cupcakes de Pastís de Formatge amb Oreo

Aquest post s'hauria de titular "Exit Total", els resultats són espectaculars i la facilitat en fer la recepta segur que us anima a probar-la. He tret la recepta del blog Corazón de Almíbar, que és un dels meus preferits per la claredat de les receptes i les fotos que hi surten; no deixeu de mirar-lo estic segura que us enganxarà.

Avui tenia un nou porta-pastissos que m'ha servit per presentar a taula els cupcakes, senzillament "han volat" així que sense més esperes aquí van les fotos i la recepta.



Ingredients:

600 gr. de formatge Philadelphia
200 gr. de creme fraiche (jo hi he posat Quark)
galetes Oreo
190 gr. de sucre
1 culleradeta de postres d'essència de vainilla
un polsim de sal
2 ous
melmelada de frambuesa, d'aranyons o del que més us agradi

Elaboració:

Precalentar el forn a 200ºC

Batre els ous, el formatge, la creme fraiche, la vainilla i la sal fins obtenir una massa homogènia.

Posar les càpsules de cupcake dins un motllo rígid que pugui anar al forn. Posar en la base de cada càpsula una galeta Oreo i omplir-la amb la mescla anterior.

Posar al forn durant uns 25 minuts.

Deixar refredar a temperatura ambient i un cop freds posar a la nevera fins el moment de servir.

Posar la melmelada per damunt al gust i servir.




Aquí us poso el tall perque vegeu el muntatge del postre i l'efecte posterior.
Té un gust sensacional!
Animeu-vos a fer aquests cupcakes, deixareu impressionats els vostres convidats i ningú s'imaginarà que és tant senzill preparar-los.




Desitjo que us agradin. Bones postres!

Montse.

30 de juliol del 2011

Bundt Cake de Vainilla i nata

Finalment vaig comprar el motllo per fer aquest que aquest pastís tingui un aspecte professional. És espectacular com queda a la vista, un cop desenmotllat sembla que l'hagis acabat de comprar a la pastisseria.
Estic encantada amb el meu juguet. Fins i tot sento que m'estic tornant una friki de les postres!
Visca tot el que sigui friki!!!

Anem al gra. Aqui teniu la recepta, que com no podia ser d'una altra manera, és del blog El Rincón de Bea, que si encara no el coneixeu us recomano que hi doneu un cop d'ull; aquí vaig descobrir aquest pastís i el motllo en qüestió.

Una curiositat: aquest pastís no porta mantega, en el seu lloc hi ha la nata muntada, això fa que tingui un gust més suau i sigui més esponjós.



Ingredients:

200 gr. de farina
50 gr. de Maicena
2 culleradetes de llevat Royal
3/4 culleradeta de sal
285 ml. de nata per muntar ben freda
3 ous grans
200 gr. de sucre
2 culleradetes d'extracte de vainilla


Elaboració:

Precalentar el forn a 175ºC

Batre la nata fins que estigui muntada, compte de no passar-se perque se'ns convertirá en mantega. Reservar a la nevera.

Batre els ous i afegir-hi el sucre poc a poc, fins que els ous blanquegin, doblin el seu volum i quedin ben escumosos.

Tamisar la farina, la Maicena, el llevat i la sal. Incorporar-ho a la mescla d'ous en tres cops. Quan s'hagi incorporat bé la farina afegir, també en 3 cops, la nata muntada fins que s'integri totalment.

Abocar aquesta massa en el motllo de bunt ( o en un de plum cake o el que més us agradi) prèviament engrassat. Amb una espàtula procurar que la massa entri en tots els racons del motllo i allisar la superfície.

Posar al forn durant uns 45 minuts o fins que al punxar amb un escuradents surti ben sec. Compte! a mi em va quedar una mica cru del mig així que és possible que necessiteu uns minuts més.

Deixar refredar dins el motllo sobre una reixeta durant 10 minuts. Desenmotllar cap per aball i deixar-ho referedar totalment sobre la reixeta.




No afegiré la foto del tall, ja què com he comentat, m'ha quedat una mica cru per dins.
Encara que el resultat fos aquest, el gust de la part cuita era excepcional. Us animo a que proveu de fer-lo a casa, és molt senzill i el resultat és espectacular. Qui s'anima? Espero els vostres comentaris.

Montse.

25 de juliol del 2011

Plum Cake

Després de molts dies de feina que han impedit que pogués dedicar-me al blog, avui us porto una recepta tradicional, de les de tota la vida, però no per això menys interessant.
M'agrada tornar a agafar el ritme de publicar en el blog i més quan aquesta recepta me l'ha donat el meu amic Juan B.V., molt bon pastisser i que malgrat que va deixar la pastisseria per dedicar-se a altres coses, encara segueix preparant uns pastissos boníssims.
Espero poder publicar més receptes teves Juan, avui el post va dedicat a tu!

Es tracta d'un plum cake molt ràpid, i tenia tantes ganes de fer la recepta que no tenia cap fruita a mà per posar-hi, ni tan sols una poma (és que estic a punt de marxar de vancances i la nevera sembla un desert!). El pròxim serà amb fruites ja que la massa és espectacularment bona. Se n'hi poden posar de les que més us agradin, aquí no hi ha cap norma. Només caldrà que les enfarineu una mica abans d'incorporar-les a la massa per tal de que no se us enfonsin massa dins el pastís.

El resultat va ser totalment satisfactori, va desaparèixer de taula en pocs minuts!


Anem per la recepta, és facilíssima i molt ràpida; no estareu a la cuina més de 30 minuts.

Ingredients:

250 gr. de farina
250 gr. de sucre
250 gr. de mantega a temperatura ambient
1 sobre de llevat Royal
3 ous a temperatura ambient
ratlladura de llimona al gust ( enlloc de la ratlladura jo vaig posar-hi 1 culleradeta d'essència de vainilla )

Elaboració:

Precalentar el forn a 180ºC.

Barrejar els ous,  la mantega i el sucre amb les varilles fins obtenir una mescla homogènia. Afegir-hi la vainilla i seguir remenant fins que estigui ben incorporada.

Tamisar la farina amb el llevat i afegir-ho a la mescla anterior en 3 cops, fins que no s'hagi incorporat una part no afegir-hi la següent.

Omplir el motllo de plum cake amb la mescla anterior, prèviament engrassat.

Posar-ho al forn durant 60 minuts o fins que introduint un escuradents surti ben sec.



El tall va quedar així de bonic.



Podeu acompanyar-lo amb una miqueta de moscatell o Ratafia dels Raiers, us ajudarà a que sigui més lleuger i la combinació és perfecta.

Montse.

3 de juliol del 2011

Devil's Food Cake

Avui hi havia una celebració espercial a casa i les postres havien de ser alguna diferent, alguna cosa que no hagués probat abans. Durant la setmana vaig veure aquest pastís al blog de la Bea Roque: El Rincón de Bea, el qual us recomano que hi doneu un cop d'ull, us captivaran les seves creacions i la passió que hi posa.

Quan vaig veure la foto d'aquest pastís vaig saber que avui el faria, i dit i fet m'he posat a la cuina i el resultat visual és millorable però quan l'he portat a taula hi ha hagut una exclamació de sorpresa per part de tots els comensals i quan se l'han menjat no han pogut estar-se de repetir. Èxit total!!!
Estic molt sorpresa i contenta, ja que era la primera vegada que feia un pastís així.




Anem per la recepta. He fet algunes variacions per la falta d'alguns ingredients, ja se sap que a la muntanya no hi tenim de tot, però amb una mica d'imaginació i buscant receptes aquí i allà s'aconsegueix el mateix resultat.

Com veureu és un pastís de 3 pisos i a la vista resulta impactant, sobretot quan el porteu a taula, la gent es queda impressionada amb l'aspecte que té. Animeus a fer-lo, els vostres convidats no es quedaran indiferents.


Som-hi!

Ingredients per a la massa de les 3 bases:

280 gr. de farina
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1/4 de culleradeta de sal
250 gr. de mantega sense sal a temperatura ambient
220 gr. de sucre moreno
185 gr. de sucre blanc
4 ous grans
2 culleradetes d'extracte de vainilla
125 gr. de xocolata de cobertura desfeta
250 de buttermilk

Ingredients per la cobertura i el farciment:

300 gr. de xocolata de cobertura
300 ml. de nata líquida
50 gr. de sucre glas
60 gr. de mantega
400 ml. de nata per muntar

Elaboració de les bases:

Precalentem el forn a 180ºC
Desfer la xocolata al bany maria i reservar.
Tamisar la farina, el bicarbonat i la sal i reservar.
Batre la mantega amb els sucres fins que quedi una mescla esponjosa.
Afegir els ous un a un. No s'ha d'afegir el següent fins que el primer s'ha incorporat ben bé. Continuar batem 1 minut després de cada ou.
Quan s'hagin incorporat tots els ous, s'afegeix la vainilla i es bat 1 minut més.
Afegir la xocolata desfeta i batre fins aconseguir una mescla de color uniforme.
Afegir els ingredients secs en tres cops, anant-los alternant amb el buttermilk en 2 cops. Es començarà pels secs, després buttermilk i s'acabarà amb els secs. Cada cop que s'afegeixi un ingredient es batrà ben bé abans d'incorporar el següent.
Engrassar tres motllos de 18 cm. i dividir la massa en els motllos a parts iguals
Fornejar durant 30 minuts o fins que al punxaar amb un escuradents aquest surt sec. Jo he necessitat 45 minuts.
Deixar refredar dins els motllos durant uns 15 minuts i deprés desentmotllar i deixar els pans de pessic sobre una reixeta durant almenys 45 minuts.
Quan s'hagin refredat totalment els envoliquem amb un paper de film i els posem a la nevera durant tota la nit. Al dia següent s'haurà assentat millor la massa i el sabor.

Elaboració de la cobertura:

Escalfar en un caçó la nata líquida i el sucre glas, baten amb les varilles manuals per a que es desfaci el sucre.
Quan arrenqui el bull es treu del foc i s'aboca per damunt de la xocolata que ja tindrem trocejada.
Batre enèrgicament  amb les varilles manuals per a que s'integri bé, afegir la mantega fins que ens quedi una barreja suau i brillant.
Reservar a la nevera fins que l'haguem d'utilitzar.
Mentrestant, muntar la nata del farciment. No hi afegirem sucre ja que la resta d'ingredients ja són prou dolços.

Muntatge:

Fer un almíbar amb 50 gr. d'agua i 50 gr. de sucre deixant que es desfaci a foc lent sense que arrenqui el bull. Disoldre una culleradeta de cafè soluble en aquesta mescla. Això ens potenciarà el sabor de la xocolata i no dóna gens de gust a cafè (per als que no us agradi).

Colocar un dels pans de pessic sobre la base o plat per pastissos, podem posar una mica de nata sobre el plat per a que no es mogui el pastís. També podem posar unes tires de paper de forn sota la base del pastís per tal de que no s'en embruti el plat.

Mullem el pa de pessic amb l'almíbar (ho podem fer amb un biberó o un pinzell) i deixem que s'absorbeixi.
Extendre amb una espàtula una capa gruixuda de nata muntada per damunt del primer pa de pessic, si ens passem de les vores no passa res.

Colocar el segon pa de pessic al damunt i fer el mateix, primer l'almíbar i després la nata.

Colocar el tercer pa de pessic i només mullar-lo amb l'almíbar.

Si ens ha sobrat nata, es pot afegir a la xocolata desfeta. Jo n'he afegit 1/4 part aproximadament. Us quedarà una bona textura per treballar encara que perdrà la brillantor que s'ha aconseguit amb la mantega.

Comprobar que ens ha quedat el muntatge dels tres pans de pessic ben centrat i ja podem donar una primera capa de cobertura de xocolata, procurant tapar tots els forats i que ens quedi un pastís uniforme. Ho posem a la nevera durant uns 20 minuts per refredar aquesta capa.

Passat aquest temps, donarem l'acabar definitiu amb una altra capa de xocolata ben gruixida i allisarem tota la superfície del pastís per tal que ens quedi uniforme.
Retirem el paper de de forn i ho decorem al nostre gust.
Jo he reservat una mica de la mateixa xocolata de la cobertura i amb una boquilla arrissada he fet unes flors sobre les que he posat unes boletes de sucre de color marró fosc.

Aquí us deixo un tall d'aquest pastís de 12 cm. que ha estat un èxit total.



Us animo a que el feu, obtindreu la felicitació més sincera de qui se'l mengi!