27 de maig del 2012

Galetes de Llimona Glassejades

Aquest és el meu primer intent amb la glassa, fa pocs dies vaig comprar un talladors de galetes i tenia ganes d'utilitzar-los, així que no he pogut esperar a fer el curs de decoració de galetes i m'he posat a la cuina durant tot un dia sencer per fer unes galetes que tenen un sabor increiblement bo, encara que poden millorar molt amb una bona tècnica de maneig de la glassa. Però, per ser la primera vegada, estic molt satisfeta mab el resultat!

Per fer-les m'he basat en les receptes de dos dels millors blogs que coneixo, El Rincón de Bea y The Sister's Cakes

Anem per la recepta i instruccions.



Ingredients per la massa:

500 gr. de farina
225 gr. de mantega a temperatura ambient
240 gr. de sucre
2 ous
1 culleradeta de sal
1 i 1/2 culleradetes de pasta de llimona (jo he utilitzat la marca Home Chef), sinó teniu pasta de llimona es pot utilitzar 1 culleradeta d'essència de llimona

Elaboració:

Batre amb les varilles elèctriques la mantega i el sucre fins que blanquegi i resulti una massa esponjada. Afegir la pasta de llimona i continuar batent.

Barrejar a part la farina i la sal. Reservar.

Afegir a la mantega els ous un a un mentre batem, no afegir el següent fins que el primer estigui ben incorporat.

Canviar les varilles pel ganxo amassador si tenim KA, sinó seguim amb les varilles i acabarem amassant a mà sobre la taula. A velocitat baixa anar afegint la farina poc a poc, augmentem la velocitat cap al final quan ja tinguem tota la farina afegida.  Seguir amassant fins que quedi una massa consistent.

Dividir la massa en dos parts i fer-ne dues boles, envolicar-les amb film i posar-les a la nevera durant 2 hores mínim, per a què la massa endureixi.

Treure de la nevera i amassar una mica amb les mans abans d'estirar-la. Passem el rodet i l'estirem entre 2 fulls de paper de forn fins que tingui un gruix d'uns 8 mm.

Tallar amb el tallador seleccionat i posar les galetes en safates de forn a les que prèviament haurem posat un full de paper de forn.

Posar la safata a la nevera durant 15 minuts. Aquest pas és imprescindible per a què les galetes no s'ens deformin dins el forn. Mentrestant preescalfem el forn a 160ºC.

Treiem de la nevera i fornegen durant uns 15 a 18 minuts o fins que les galetes estiguin lleugerament daurades. Compte de no passar-vos amb el forn, si les deixeu massa un cop fredes estaran molt dures.

Treure del forn i deixar refredar sobre una reixeta abans de decorar-les. Mínim 2 hores.



Ingredients per fer el glassejat:

2 clares d'ou
500 gr. de sucre glas tamisat
1 culleradeta de cremor tartar (sino en teniu no passa res, podeu posar-hi unes 20 gotes de vinagre preferiblement blanc per no tenyir la glassa)

Elaboració:

Posar les clares en el bol de la batedora i afegir-hi el cremor tartar, amb una forquilla remenar fins que es dilueixi.

Afegir la meitat del sucre glas i batre a baixa velocitat, anar afegint el sucre fins que estigui tot incorporat.
Seguir batent fins obtenir una consistència com de pasta de dents (sabrem que ja està llesta perquè estarà brillant i si aixequem les varilles la glassa no cau, es manté compacta i enganxada a les varilles).

En aquest punt es pot tenyir amb els colors que tinguem que utilitzar.

La textura obtinguda és per deliniar, si volem fer-la més diluida per omplir els dibuixos, només cladrà anar afegint aigua a cullerades (d'una en una i anar batent) si ens passem tornem a afegir sucre glas.

Per saber la textura de "relleno", deixem caure una mica de glassa sobre la resta i al comptar 5 segons s'ha d'haver incorporat i desaparegut del tot dins la resta de la glassa.

I ja ho tenim tot llest per dibuixar! Ara toca posar imaginació i que surtin uns bons dissenys!

Primer fem les línies exteriors que contindran la glassa més fluida per a què no s'escapi i després ja podem omplir els buits, per fer arribar la glassa a tots els extrems i racons utilitzarem un escuradents per anar empenyent la glassa.


























Deixem assecar les galetes ja decorades durant unes 12 hores.... i llest!!!




Aquestes les he fet utilizant glassa de xocolata preparada de la marca Wilton, us facilitarà la feina i el gust és bastant bo.



En properes entrades faré un especial sobre la glassa ja què no he acabat d'estar del tot satisfeta amb el resultat final. De moment ja veieu com han quedat!!




A casa ens les hem menjat de dues en dues!!


Bones Postres!

Montse.
   

21 de maig del 2012

Cupcakes amb Pinya, Mango i Cireres

Aquest cap de setmana ha estat una prova de veritat! Havia de fer les postres d'un dinar d'amics, postres per unes quaranta persones, la trobada era a l'aire lliure i la primavera podia fer de les seves en quant a la meteorologia; per tant les postres havien de ser fàcilment transportables, colorides i amb un aire fresc i informal... i.... tachán.... una de cupcakes!!! Ni més ni menys que 100 cupcakes!!
M'ho vaig passar genial amb tota aquesta colla i també vaig disfrutar moltíssim preparant les postres per l'ocasió!! Al final crec que vaig superar la prova, el resultat final i el transport em feien patir, però tot va anar molt bé.  

Vaig decidir-me per unes cupcakes de vainilla i xocolata, farcides de melmelada de pinya i amb una swiss buttercream de mango (que ja sabeu que m'encanta el mango!). Per fer aquesta recepta vaig seguir les indicacions de The Sister's Cakes, que són les millors!!!

Així que sense més dilacions, anem amb la recepta




Vaig fer la meitat de les bases de vainilla i l'altra meitat de xocolata, només vaig substituir 60 gr. de farina per 60 gr. de xocolata pura en pols.

Ingredients per a 18 cupcakes:

300 gr. de farina
240 gr. de sucre
200 gr. de mantega a temperatura ambient
1 cullerada de llevat químic en pols
4 ous
1 i 1/2 culleradetes d'extracte de vainilla (en el cas de les cupcakes de xocolata 1 culleradeta)
Melmelada de pinya

Elaboració:

Batre la mantega i el sucre fins que blanquegin.

Afegir els ous un a un mesclant bé entre cadascun d'ells. Afegir la vainilla.

Tamisar la farina i el llevat i afegir-ho a la mescla anterior a poc a poc.

Omplir els motllos de cupcake fins 2/3 parts i fornejar durant 20 minuts en el forn preescalfat a 180ºC (compte!! cada forn és diferent, feu la prova de l'escuradents per comprovar que ja estan fets abans de treure´ls, si al clavar l'escuradents surt sec ja estan cuits)

Deixar refredar dins el motllo rígid durant 5 minuts i deprés passar a una reixeta per a què refredin completament abans de posar-hi el frosting.

Un cop freds, obriu el "barret" del cupcake i poseu-hi una mica de melmelada, torneu-lo a tapar i ja hi podeu posar el frosting.

Ingredients per la swiss buttercream de mango:

550 gr. de sucre
280 gr. de clara d'ou (millor pasteuritzades)
550 gr. de mantega a temperatura ambient
4 cullerades de pasta concentrada de mango o purè de mango
1 culleradeta de xantana (si no en teniu no cal)

Elaboració:

Posar al bany de vapor (igual que el bany Maria però sense que el bol toqui l'aigua) un bol amb les clares i el sucre i anar mesclant constantment fins que el sucre s'hagi dissolt.

Treure del foc i deixar temperar una mica, afegir la goma xantana i batre aquesta mescla amb les varilles elèctriques (o KA) fins obtenir un merengue. (La xantana és un espessant, si no en teniu no passa res)

Deixar referdar del tot. Afegir la mantega en troços d'un en un batent a baixa velocitat (velocitat mínima amb KA i canviar les varilles per la pala) fins obtenir una mescla cremosa i finalment incorporar el mango.

Posar en un recipient tapat i refrigerar fins que agafi cos (més o menys 1 hora)

Abans de tonar-lo a fer servir s'ha de batre un altre cop... i posar en una mànega amb boquilla grossa oberta. Decorar al gust.
Amb aquestes quantitats en tindreu per fer un frosting bastant abundant.
Al damunt vaig posar-hi una cirera sencera que va resultar una combinació molt vistosa!



Aquetes cireres són boníssssssimes i van ser gentilesa del Carles de La Coma - Fruits Sant Miquel. Oi que van quedar bonics aquests cupcakes amb les cireres al damunt????

Bé, us deixo una foto més i puc dir que deurien ser bones les postres ja què ens en vam menjar moooooltes!!! 




Gràcies a tots per les felicitacions rebudes!!

Bones Postres!

Montse.





13 de maig del 2012

Curs de Decoració de Pastissos

Ahir vaig assistir al curs de decoració de pastissos que les fabuloses The Sister's Cakes van impartir a Barcelona, a la botiga For The Cakes, tota una experiència i tot un dia treballant de valent! Ha valgut la pena compartir-lo amb aquestes meravelloses professores que són les germanes  Robledo i Isa, la Marta (anfitriona de l'acte) i els companys de curs; i dic companys i no sols companyes ja que hi havia 2 nois en el grup. M'agrada que aquest món comenci a ser cosa dones i homes!!!

A part de treballar molt i ser un grup molt aplicat, l'humor no va faltar durant tot el dia i les hores anaven passant volant. Al final de la jornada tots teniem els nostres treballs acabats i perfectes per fer el brindis i les fotos. Però deixeu-me que us vagi explicant el que vam aprendre i que us posi les fotos dels resultats.

Vam començar el dia aprenent a fer roses amb pasta de goma: tenyir i estirar la pasta, tallar, donar forma als pètals, el muntatge de la rosa ... i després d'una bona estona tots teníem unes roses així de boniques...



... també vam fer unes margarides i altres decoracions pels pastissos ...



... la taula de treball estava en ple rendiment ...





El que havíem de fer durant el dia era decorar una dummie i un pastís de 2 pisos i ens vam posar el repte d'acabar a l'hora prevista; a l'hora de dinar ja teníem totes les flors i decoracions pintades i acabades i a la tarda ja vam entrar de ple en la modelació de la pasta fondant. Crec que mai havia amassat tantes hores seguides... i cansa!! Bé el que més cansa és que després de tenir la teva massa de fondant ben amassada ( o això és el que creus) i ben estirada... resulta que s'ha quedat adherida a la taula!!!! o que surten batllofes!!!! o que és massa fina!!!!... doncs has de tornar a començar! ...qué divertit, no????  jajajaja. Sort que les Sisters són genials i amb el seu bon humor i la seva professionalitat fan que tot sembli molt fàcil.

Finalment tots vam acabar els nostres treballs i aquí en podeu veure els resultats, la veritat és que hi han pastissos realment bonics i professionals.

Aquí teniu les dummies ...






 ... i aquí els pastissos...




























... i el grup amb la satisfacció de la feina acabada...



Ha estat genial compartir aquest dia amb tots vosaltres!!!

Bones Postres!

Montse.

6 de maig del 2012

Mini Cupcakes de Doble Vainilla

Després de l'experiència "macaronil" del cap de setmana passat, tornem amb fer una cosa fàcil i que segur que triomfa, mini cupcakes de vainilla amb mascarpone de vainilla; no pensava que sortirien tan bons i s'emportarien tants elogis i és que el secret, com moltes vegades passa, està en utilitzar bons productes: en aquesta recepta la clau és la vainilla, una bona vainilla bourbon en pasta li donarà un gust i un aroma insuperables.
Sense més dilacions, anem amb la recepta.



Ingredients per a uns 24 minis cupcakes:

30 gr. de mantega a temperatura ambient
85 gr. de sucre
100 gr. de farina
1/3 culleradeta de llevat químic Royal
1 pessic de sal
1 ou mitjà
1 culleradeta de pasta de vainilla bourbon 
75 ml de llet a temperatura ambient

Ingredients per al frosting:

150 gr de mascarpone de bona qualitat
80 gr. de sucre glass
1 culleradeta de pasta de vainilla bourbon
1/8 culleradeta de xantana (si no en teniu no cal)

Elaboració:

Precalentar el forn a 170ºC. Preparar les càpsules de paper dins el motllo rígid. 

Batre la mantega, el sucre, la farina, el llevat i la vainilla fins que quedi una mescla arenosa.

En un bol apart, batre els ous i la llet lleugerament. Afegir-ho en 2 cops a la mescla anterior fins que quedi una massa homogènia.

Omplir les càpsules de cupcake fins a 3/4 parts i posar al forn durant uns 9-10 minuts o fins que al clavar un escuradents us surti sec.

Retirar del forn i deixar 5 minuts dins el motllo, després deixar refredar completament sobre una reixeta.

Per fer el frosting:

Batre tots els ingredients fins obtenir una massa homogènia.

Deixar a la nevera 1 hora abans d'utilitzar la mescla perque agafi cos. 

Decorar al gust. Jo hi he posat sucre daurat pel damunt.




Dedicat a les mares. Feliç dia de la mare!

Bones Postres!

Montse.



29 d’abril del 2012

Macarons II

Aquest cap de setmana es podria dir que ha estat un monogràfic de macarons. Vaig començar el divendres disposada a fer molts macarons, experimentar amb gustos, colors, etc., tenia moltes idees per fer un gran assortit de macarons i posar-los al congelador per les ocasions... Però ja veieu que parlo en condicional, això vol dir que totes aquestes previsions han acabat en .... gairebé em fa vergonya admetre que de les 6 intentones de macarons només n'han sortit bé 2!!! Quin desastre i quina desesperació!!!

Però no cregueu que no n'he après, el resultat del cap de setmana a part d'uns quants macarons acceptables, és que ara se el que NO s'ha de fer si vols aconseguir un bon resultat.  

No he arribat a la part de posar-hi gustos o textures diferents, o sigui que hi hauran més entrades referent als macarons en properes ocasions. M'encanta experimentar! 




La primera vegada que vaig fer els macarons, vaig posar unes mesures molt petites per si em sortien malament i em van sortit perfectes. Ara us poso unes mesures més grans amb les que us sortiran unes 48 meitats.

Ingredients:

110 gr. d'ametlla mòlta
85 gr. de sucre glas
2 clares d'ou
70 gr. de sucre granulat
unes gotes de colorant

Elaboració: 

Tamisar almenys 2 cops l'ametlla mòlta i el sucre glas. Reservar.

   * Aquest pas és superimportant, us puc assegurar que si no ho feu no tindreu macarons. Jo vaig provar de fer un tamisat ràpid amb un colador de forats bastant grans, per anar més ràpid: GRAN ERROR! No s'hi val a córrer, tot necessita el seu temps i fer les coses ben fetes us estalviarà decepcions.

Batre les clares d'ou i quan estiguin gairebé muntades afegir-hi el colorant i el sucre, poc a poc fins aconseguir una merenga gairebé muntada.
 
* Compte en aquest pas! No heu de fer una merega amb pics durs, si us passeu els macarons es trencaran dins el forn i no es formarà el típic peu del macaró.

Un cop teniu la merenga hi afegiu l'ametlla al damunt i amb una espàtula aneu barrejant-ho tot amb moviments en forma de 8 dins que estigui tot ben integrat. 
 
* No ho barregeu en excés, la massa ha de quedar espessa i que quan en poseu una mica sobre la safata de forn s'expandeixi una mica donant la forma de macaró llisa. Uns 15 segons per tenir la forma definitiva. Si és massa liquida aconseguireu que la massa s'expandeixi per tota la safata i si és massa espessa i no té moviment no aconseguireu deixar la superfície del macaró sense pics. 

Poseu la massa dins una màniga pastissera i amb una boquilla llisa o un tall en la màniga d'uns 2 cm. de diàmetre, aneu formant petites rodones de massa sobre la safata de forn folrada amb el paper sulfuritzat.

Deixeu reposar dins la nevera fins que es formi una capa dura sobre la massa (almenys 1 hora).

Posar al forn precalentat a 150ºC amb aire durant uns 13 minuts. Veureu que quan hagin passat uns 8 minuts es començarà a format el peu del macaró. Deixar fins que estiguin cuits però no daurats. Vigileu el temps, cada forn és diferent!

Un cop fora del forn, deixeur refredar els macarons completament abans de tocar-los sinó se us trencaràn.

Un cop freds, ja els podeu farcir.

Aquest cop jo els he farcit la meitat amb "Nocilla" i l'altra meitat amb una Swiss Buttercream de gerds que m'havia sobrat d'un altra preparació. 



Tot i que no estic molt contenta amb el resultat obtingut, el sabor és boníssim i han resultat unes postres molt vistoses i "resultones".

Tornaré amb més macarons, però per aquest cap de setmana ja n'he tingut prou!!



Aquest pot de vidre gran són tots els intents fallits! Ara tinc galetes per alimentar un regiment!!! jajajaja...



 Animeu-vos amb el macarons, costa agafar-hi el "tranquillo" però un cop surten bé és una gran satisfacció tant per a qui els fa com per a qui se'ls menja!!!

Bones Postres!

Montse.

22 d’abril del 2012

Mil Fulls de Maduixes i Premi!

En primer lloc vull Donar les gràcies a la Marta Sanchez del Sweet Uxue per haver-me donat el premi Best Blog. Em fa molta il.lusió i a més durant aquests últims 15 dies I per postres... Blog de Postres ha rebut 3 premis. Així que MOLTES GRÀCIES per recordar-vos d'aquest blog al que hi poso grans dosis d'amor!



No repartiré el premi ja que crec que hi ha molta gent que el mereix, gent que dedica una part del seu temps a aquest món amb l'única finalitat de compartir el que saben i el que aprenen, tots mereixen aquest premi.



Per començar a entrar en matèria, us diré que avui continuo amb les maduixes...

S'ha d'aprofitar la temporada de maduixes i en quant vaig veure aquestes preciositats al blog de la Yolanda de Desirvientadas, vaig posar-me ràpidament el davantal i a per feina! Si no heu visitat aquest blog us recomano que hi passeu una estona, no us decebrà.

He fet unes petites modificacions a la seva recepta però bàsicament és la mateixa i he d'assegurar-vos que si us decidiu a fer-la obtindreu, a part d'una gran satisfacció personal, un gran elogi del qui es mengi aquests pastissets, estàn boníssssssssssims!!!!

Bé anem amb la recepta.




Ingredients:

Massa de mil fulls congelada o fresca.
1 kg. de maduixes
180 gr. de xocolata blanca
240 gr. de formatge cremós Philadelphia
1 culleradeta d'extracte de vainilla
100 gr. de sucre glas (al gust)
400 ml. de nata per muntar

Elaboració:

Talleu la massa de mil fulls amb el tallador que més us agradi, jo n'he utilitzat un de rodó. Poseu els cercles sobre la safata de forn i fornegeu a 200ºC durant uns 10-12 minuts fins que estiguin daurats. Retirar sobre una reixeta per refredar.

Triturar 600 gr. de maduixes amb el minipimer per fer-ne un purè i reservar.

Desfer la xocolata blanca al bany maria i deixar temperar.

En un bol, batre el formatge cremós i la vainilla fins que s'integrin, afegir-hi el sucre glas (al gust, jo no l'he utilitzat tot) fins que quedi tot ben lligat.

Afegir a la mescla anterior, el purè de maduixes, la nata muntada i finalment la xocolata blanca.

Talleu horitzontalment les plaques rodones de mil fulls per formar-ne dues meitats.

Poseu sobre la part de sota del mil fulls una capa de la mescla de maduixes i la cobriu amb maduixes tallades a làmines. Poseu al damunt l'altra part del mil fulls i feu la mateixa operació anterior (una capa de la mescla de maduixes i per sobre maduixes naturals a làmines).

I ja els teniu preparats!!! Deixeu-los a la nevera fins l'hora de servir.



* Amb aquestes mesures surt molta quantitat de farciment, jo he fet 12 plaques i m'ha sobrat la meitat de la mescla. 
* No les munteu amb moltes hores d'antelació ja que quan les serviu haurà baixat una mica el volum de la mescla i la massa de mil fulls estarà humida. 



Espero que us agaradin.

Bones Postres!

Montse.



15 d’abril del 2012

Pastís de Xocolata amb Maduixes i Swiss Buttercream de Gerds

Avui, a Casa Julià hem celebrat vàries coses juntes; els diumenges sempre trovem una excusa per fer una paella i una celebració! Com que aquest cap de setmana celebràvem dos aniversaris i una mona que va quedar pendent he fet dues postres amb un mateix fil conductor: les maduixes. Ara comença la temporada i s'ha d'aprofitar que no dura molt!

Ávui us posaré una de les postres, el pastís de Xocolata amb Swiss Buttercream de Gerds, i l'altra la deixarem per una altra ocasió, tampoc cal que tinguem un empatx!!! jajaja...

Anem amb la recepta.


Ingredients per al pa de pessic de Xocolata: (també el trobareu a la secció dels Bàsics)

5 ous
150 gr de sucre
120 gr. de farina
30 gr. de cacau en pols sense sucre
1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 pessic de sal

Elaboració:

Precalentar el forn a 160ºC.

Untar 3 motllos de 18 cm. amb mantega i enfarinar-los.

Posar els ous i el sucre en el bol de la batedora i batre a velocitat mitja-alta fins que tripliquin el volum i quedin esponjosos. És molt important que us quedin ben pujats i esponjosos ja què d'això en dependrà que el resultat final sigui un pa de pessic ben alt i esponjat.

Tamisar la farina, el cacau, el bicarbonat i la sal.

Amb una espàtula, anar afegint a poc a poc la mescla de farina sobre la d'ous tot barrejant-ho amb moviments envolvents per evitar que se'ns baixi la preparació.

Dividir la massa en 3 parts iguals i repartir en els motllos.
Posar al forn durant uns 20-25 minuts o fins que al punxar el pa de pessic amb un escuradents ens surti sec.

Treure del forn i dexar sobre una reixeta durant 10 minuts. Després desenmotllar i deixar refredar completament sobre la reixeta abans de decorar-lo.

Ingredients del Swiss Buttercream de Gerds:

140 gr. de clara d'ou
275 gr. de mantega a temperatura ambient
275 gr. de sucre
60 gr. de pasta concentrada de gerds (Home Chef)
2 gr. de xantana

Elaboració:
Posar al bany de vapor (l'aigua no toca el bol) un bol amb les clares i el sucre i anar mesclant constantment fins que el sucre s'hagi dissolt.

Treure del foc i deixar temperar una mica, afegir la goma xantana i batre aquesta mescla amb les varilles xelèctriques fins obtenir un merengue. (La xantana és un espessant que serveix per a què no es perdi la forma, és a dir per mantenir espesses i compactes les cremes, si no en teniu no passa res)

Deixar refredar del tot. Incorporar la mantega en troços d'un en un tot batent a baixa velocitat fins obtenir una mescla cremosa, afegir finalment la pasta de gerds.
Pot semblar que es us talli la mescla, però no deixeu de batre, es torna a lligar i queda cremosa.

Posar en un recipient tapat i refrigerar fins que agafi cos.

Abans de tonar-lo a fer servir s'ha de batre un altre cop.
Muntatge del pastís:

Posar la primera placa de pa de pessic sobre la safata i cobrir-la amb la SBC de gerds. Fer el mateic amb la segona placa. Posar la tercera placa i recobrir-la pel damunt i pels voltants de tot el pastís amb la SBC.

Posar a la nevera durant uns 30 minuts per a que endureixi una mica.

Treure de la nevera i posar una altra capa de SBC de gerds a tot el pastís procurant que quedi el més llis possible.

Decorar al vostre gust. Jo he utilitzat unes maduixes tallades a a làmines, que donen un toc fresc i primaveral al pastís i una mousse de xocolata que havia sobrat d'una altra preparació.




Aquí teniu la foto del tall, he hagut de dir que aquesta era la meva porció de pastís, ja que sinó no em dona temps a fer-la. Ha desaparegut dels plats en un plis-plas!!!




Espero que us agradi!!!

Bones Postres!

Montse.