17 de juny del 2012

Cupcakes de Préssec i Xocolata

Ara que ja estem en plena calor estiuenca venen molt de gust unes postres fresques i d'aspecte lleuger, amb sabor a fruites de temporada...  jejeje, lleugeres no ho són gaire perquè també van farcides d'una ganache de xocolata negra i decorades amb una swiss buttercream de préssec, però són molt apetitoses.  Avui les he portat a taula i han estat tot un èxit, o sigui que anem ràpidament amb la recepta.

Ah! la recepta d'aquestes magdalenes la considero definitivament un dels meus "bàsics", en aquest cas hi he posat pasta de préssec però es pot saboritzar amb qualsevol fruita. És una recepta apresa en el curs de cupcakes de The Sister's Cakes.



Ingredients per a 18 cupcakes: 

200 gr. de mantega a temperatura ambient
240 gr. de sucre
300 gr. de farina
1 cullerada de llevat en pols Royal
4 ous
1 cullerada de pasta de préssec concentrat (he utilitzat la marca Home Chef)

Per la ganache de xocolata:

150 gr. de xocolata de postres (52% xocolata)
150 gr. de nata líquida
30 gr. de mantega
20 gr. de sucre glas 

Elaboració:

Batre la mantega amb el sucre fins que blanquegi i tingui un aspecte esponjós. Afegir la pasta de préssec.

Incorporar els ous un a un mesclant bé entre un ou i el següent.

Tamisar la farina i el llevat i afegir-los a la barreja anterior a poc a poc mentre seguim batent.

Omplir les càpsules de cupcake fins a 3/4 parts de la seva capacitat i posar al forn pre-escalfat a 180º C durant uns 22 minuts o fins que al clavar un escuradents aquest surti sec.

Treure del forn i deixar en els motllos durant 5 minuts, deprés passar els cupcakes a una reixeta per refredar del tot abans de posar el frosting o decoració.

Un cop fredes es treu el barret de la cupcake amb un ganivet i s'hi posa una mica de la ganache de xocolata, torneu a tapar i ja s'hi pot posar la swiss buttercream al damunt.

Ingredients per la swiss buttercream de préssec:

275 gr. de sucre
140 gr. de clara d'ou (millor pasteuritzades)
275 gr. de mantega a temperatura ambient
1 cullerada de pasta concentrada de préssec
1/2 culleradeta de xantana (si no en teniu no cal)

Elaboració:

Posar al bany de vapor (igual que el bany Maria però sense que el bol toqui l'aigua) un bol amb les clares i el sucre i anar mesclant constantment fins que el sucre s'hagi dissolt.

Treure del foc i deixar temperar una mica, afegir la goma xantana i batre aquesta mescla amb les varilles elèctriques (o KA) fins obtenir un merengue. (La xantana és un espessant, si no en teniu no passa res)

Deixar referdar del tot. Afegir la mantega en troços d'un en un batent a baixa velocitat (velocitat mínima amb KA i canviar les varilles per la pala) fins obtenir una mescla cremosa i finalment incorporar la pasta de préssec.
Podeu utilitzar-la directament per decorar.


Aquesta crema si la poseu en un recipient tapat i la refrigereu d'un dia per l'altre, haurà guanyat en sabor. Per tornar-la a utilitzar s'ha de deixar a temperatura ambient fins que torni a tenir una textura cremosa, llavors s'ha de batre un altre cop i ja es pot posar-la a la màniga per decorar al gust. Jo he utilitzat una boquilla grossa d'estrella tancada, l'1G de Wilton.


Per acabar la decoració hi he posat, en unes una rosa de fondant (feta amb motllo) i en altres orellanes de préssec triturades i assecades al forn, hi donen un toc cruixent i gustós.


Aconsello degustar-les a temperatura ambient, tant la swiss buttercream com la xocolata tindràn la textura perfecta.

Espero que les proveu, estàn mooooolt bones!!

Bones Postres!

Montse.

10 de juny del 2012

Delícies de Xocolata Blanca

Avui faig una recepta molt ràpida, fàcil de fer i per als amants de la xocolata blanca... tota una delícia, d'aquí el nom. La vaig veure en el blog Dulces Bocados, doneu-hi un cop d'ull, val la pena!

Recentment he descobert la nova xocolata blanca per desfer de Nestlé i al veure aquesta recepta vaig decidir-me a provar-la.




Ingredients per a 12 unitats:

Per fer les caçoletes:

100 gr. de xocolata blanca

Pel farciment:

100 gr. de xocolata blanca
50 gr. de formatge mascarpone
20 ml. de nata líquida
12 móres per la decoració

Elaboració:

Desfer la xocolata blanca al bany maria.

Pintar amb un pizell l'interior de 12 càpsules mini procurant fer una capa gruixuda, si no ho aconseguim, donem una capa i les posem una estona a la nevera; quan estiguin sòlides tornar a donar una capa.

Posar a la nevera per a què solidifiqui la xocolata (1 hora aprox.)

Per fer el farciment posem la xocolata trocejada en un bol juntament amb la nata líquida i la fem desfer al microones. 

Afegim el mascarpone i remenem fins que quedi ben integrat i sense grumolls. 

Ho posem a la nevera i deixem una estona fins que agafi cos.

Treiem les càpsules de la nevera i les retirem de la xocolata amb compte de no manipular massa, ja què amb l'escalfor de les mans la xocolata es fondrà de nou.

Preparem una màniga amb una boquilla llisa o arrissada i omplim les cassoletes. Decorem amb una móra.




Són perfectes per acompanyar el cafè amb bona companyia!





Bones Postres!

Montse.





3 de juny del 2012

Pa de Pessic del "Pare Pius"

Avui us presento el pa de pessic que vaig fer per participar en el repte del blog Kanela y Limón, consisteix en fer un pa de pessic a l'estil dels antics convents, també se l'anomena pa de pessic de les Germanes Clarisses o pa de pessic de la sort i la fortuna. El procés no té res  a veure amb el que estem acostumats avui en dia, per començar es tarda 10 dies en fer-lo, sí, sí, heu llegit bé: 10 dies; no es necessita cap batedor ni tampoc nevera, només un bol ampli i una cullera per remenar.
Després de fer la "massa mare" durant els deu dies, se n'han de separar 3 vasos que es donaràn a 3 persones per a què també facin el pa de pessic i això els portarà bona sort i fortuna (d'aquí el nom).




Així que em vaig decidir, i dit i fet, el pa de pessic està fet! Cal dir que és bonísssssssim, aquestes monges Clarisses ja sabien el que feien, jejejeje. 




Per fer la massa mare necessitareu:

1 got de farina
1 got de llet
1/2 got de sucre
1/2 sobre de llevat Royal

I el procés i la recepta per fer el pa de pessic:

DIA 1: En un bol ampli, aboqueu-hi el contingut del vas que us hagin donat o una recepta de la massa mare (que haurem preparat el dia abans). Afegir-hi un got de sucre i un got de farina. Deixar-ho SENSE remenar. Tapar-ho amb un drap pel damunt i deixar-ho en un lloc fresc, no dins la nevera.
DIA 2: Remenar-ho amb una cullera. Tapar.
DIA 3: No es toca res.
DIA 4: No es toca res.
DIA 5: Afegir-hi 1 got de sucre, 1 got de llet i 1 got de farina. Es deixa SENSE remenar. Tapar i guardar.
DIA 6: Es remena amb una cullera. Tapar.
DIA 7: No es toca res.
DIA 8: No es toca res.
DIA 9: No es toca res.
DIA 10: Es separen 3 gots de la massa, que es donaran a 3 persones a les que es vulgui desitjar sort.
A la massa que ens queda hi afegim:
   2 gots de farina
   1 got d'oli de gira-sol
   1 got de nous (o fruits secs, o perles de xocolata)
   1 got de sucre
   1 got de llet
   1 sobre de llevat Royal
   2 ous
   1 poma tallada a daus
   1 pessic de sal
   vainilla i canyella al gust ( 1 culleradeta de cada)

Ho remenem tot amb la cullera, ho aboquem en un motllo i ho posem al forn preescalfat a 160ºC durant 60 minuts aprox. o fins que al punxar amb l'escuradents ens surti sec.

I ja està, deixar dins el motllo durant 15 minuts i deprés desenmotllar i refredar sobre una reixeta.



Us animo a que el feu a casa, no és gens dificil, només heu de fer el procés dels 10 dies.

I recordeu donar els 3 vasets de massa mare a 3 persones a les que vulgueu desitjar bona sort!!!




Bones Postres!

Montse.




27 de maig del 2012

Galetes de Llimona Glassejades

Aquest és el meu primer intent amb la glassa, fa pocs dies vaig comprar un talladors de galetes i tenia ganes d'utilitzar-los, així que no he pogut esperar a fer el curs de decoració de galetes i m'he posat a la cuina durant tot un dia sencer per fer unes galetes que tenen un sabor increiblement bo, encara que poden millorar molt amb una bona tècnica de maneig de la glassa. Però, per ser la primera vegada, estic molt satisfeta mab el resultat!

Per fer-les m'he basat en les receptes de dos dels millors blogs que coneixo, El Rincón de Bea y The Sister's Cakes

Anem per la recepta i instruccions.



Ingredients per la massa:

500 gr. de farina
225 gr. de mantega a temperatura ambient
240 gr. de sucre
2 ous
1 culleradeta de sal
1 i 1/2 culleradetes de pasta de llimona (jo he utilitzat la marca Home Chef), sinó teniu pasta de llimona es pot utilitzar 1 culleradeta d'essència de llimona

Elaboració:

Batre amb les varilles elèctriques la mantega i el sucre fins que blanquegi i resulti una massa esponjada. Afegir la pasta de llimona i continuar batent.

Barrejar a part la farina i la sal. Reservar.

Afegir a la mantega els ous un a un mentre batem, no afegir el següent fins que el primer estigui ben incorporat.

Canviar les varilles pel ganxo amassador si tenim KA, sinó seguim amb les varilles i acabarem amassant a mà sobre la taula. A velocitat baixa anar afegint la farina poc a poc, augmentem la velocitat cap al final quan ja tinguem tota la farina afegida.  Seguir amassant fins que quedi una massa consistent.

Dividir la massa en dos parts i fer-ne dues boles, envolicar-les amb film i posar-les a la nevera durant 2 hores mínim, per a què la massa endureixi.

Treure de la nevera i amassar una mica amb les mans abans d'estirar-la. Passem el rodet i l'estirem entre 2 fulls de paper de forn fins que tingui un gruix d'uns 8 mm.

Tallar amb el tallador seleccionat i posar les galetes en safates de forn a les que prèviament haurem posat un full de paper de forn.

Posar la safata a la nevera durant 15 minuts. Aquest pas és imprescindible per a què les galetes no s'ens deformin dins el forn. Mentrestant preescalfem el forn a 160ºC.

Treiem de la nevera i fornegen durant uns 15 a 18 minuts o fins que les galetes estiguin lleugerament daurades. Compte de no passar-vos amb el forn, si les deixeu massa un cop fredes estaran molt dures.

Treure del forn i deixar refredar sobre una reixeta abans de decorar-les. Mínim 2 hores.



Ingredients per fer el glassejat:

2 clares d'ou
500 gr. de sucre glas tamisat
1 culleradeta de cremor tartar (sino en teniu no passa res, podeu posar-hi unes 20 gotes de vinagre preferiblement blanc per no tenyir la glassa)

Elaboració:

Posar les clares en el bol de la batedora i afegir-hi el cremor tartar, amb una forquilla remenar fins que es dilueixi.

Afegir la meitat del sucre glas i batre a baixa velocitat, anar afegint el sucre fins que estigui tot incorporat.
Seguir batent fins obtenir una consistència com de pasta de dents (sabrem que ja està llesta perquè estarà brillant i si aixequem les varilles la glassa no cau, es manté compacta i enganxada a les varilles).

En aquest punt es pot tenyir amb els colors que tinguem que utilitzar.

La textura obtinguda és per deliniar, si volem fer-la més diluida per omplir els dibuixos, només cladrà anar afegint aigua a cullerades (d'una en una i anar batent) si ens passem tornem a afegir sucre glas.

Per saber la textura de "relleno", deixem caure una mica de glassa sobre la resta i al comptar 5 segons s'ha d'haver incorporat i desaparegut del tot dins la resta de la glassa.

I ja ho tenim tot llest per dibuixar! Ara toca posar imaginació i que surtin uns bons dissenys!

Primer fem les línies exteriors que contindran la glassa més fluida per a què no s'escapi i després ja podem omplir els buits, per fer arribar la glassa a tots els extrems i racons utilitzarem un escuradents per anar empenyent la glassa.


























Deixem assecar les galetes ja decorades durant unes 12 hores.... i llest!!!




Aquestes les he fet utilizant glassa de xocolata preparada de la marca Wilton, us facilitarà la feina i el gust és bastant bo.



En properes entrades faré un especial sobre la glassa ja què no he acabat d'estar del tot satisfeta amb el resultat final. De moment ja veieu com han quedat!!




A casa ens les hem menjat de dues en dues!!


Bones Postres!

Montse.
   

21 de maig del 2012

Cupcakes amb Pinya, Mango i Cireres

Aquest cap de setmana ha estat una prova de veritat! Havia de fer les postres d'un dinar d'amics, postres per unes quaranta persones, la trobada era a l'aire lliure i la primavera podia fer de les seves en quant a la meteorologia; per tant les postres havien de ser fàcilment transportables, colorides i amb un aire fresc i informal... i.... tachán.... una de cupcakes!!! Ni més ni menys que 100 cupcakes!!
M'ho vaig passar genial amb tota aquesta colla i també vaig disfrutar moltíssim preparant les postres per l'ocasió!! Al final crec que vaig superar la prova, el resultat final i el transport em feien patir, però tot va anar molt bé.  

Vaig decidir-me per unes cupcakes de vainilla i xocolata, farcides de melmelada de pinya i amb una swiss buttercream de mango (que ja sabeu que m'encanta el mango!). Per fer aquesta recepta vaig seguir les indicacions de The Sister's Cakes, que són les millors!!!

Així que sense més dilacions, anem amb la recepta




Vaig fer la meitat de les bases de vainilla i l'altra meitat de xocolata, només vaig substituir 60 gr. de farina per 60 gr. de xocolata pura en pols.

Ingredients per a 18 cupcakes:

300 gr. de farina
240 gr. de sucre
200 gr. de mantega a temperatura ambient
1 cullerada de llevat químic en pols
4 ous
1 i 1/2 culleradetes d'extracte de vainilla (en el cas de les cupcakes de xocolata 1 culleradeta)
Melmelada de pinya

Elaboració:

Batre la mantega i el sucre fins que blanquegin.

Afegir els ous un a un mesclant bé entre cadascun d'ells. Afegir la vainilla.

Tamisar la farina i el llevat i afegir-ho a la mescla anterior a poc a poc.

Omplir els motllos de cupcake fins 2/3 parts i fornejar durant 20 minuts en el forn preescalfat a 180ºC (compte!! cada forn és diferent, feu la prova de l'escuradents per comprovar que ja estan fets abans de treure´ls, si al clavar l'escuradents surt sec ja estan cuits)

Deixar refredar dins el motllo rígid durant 5 minuts i deprés passar a una reixeta per a què refredin completament abans de posar-hi el frosting.

Un cop freds, obriu el "barret" del cupcake i poseu-hi una mica de melmelada, torneu-lo a tapar i ja hi podeu posar el frosting.

Ingredients per la swiss buttercream de mango:

550 gr. de sucre
280 gr. de clara d'ou (millor pasteuritzades)
550 gr. de mantega a temperatura ambient
4 cullerades de pasta concentrada de mango o purè de mango
1 culleradeta de xantana (si no en teniu no cal)

Elaboració:

Posar al bany de vapor (igual que el bany Maria però sense que el bol toqui l'aigua) un bol amb les clares i el sucre i anar mesclant constantment fins que el sucre s'hagi dissolt.

Treure del foc i deixar temperar una mica, afegir la goma xantana i batre aquesta mescla amb les varilles elèctriques (o KA) fins obtenir un merengue. (La xantana és un espessant, si no en teniu no passa res)

Deixar referdar del tot. Afegir la mantega en troços d'un en un batent a baixa velocitat (velocitat mínima amb KA i canviar les varilles per la pala) fins obtenir una mescla cremosa i finalment incorporar el mango.

Posar en un recipient tapat i refrigerar fins que agafi cos (més o menys 1 hora)

Abans de tonar-lo a fer servir s'ha de batre un altre cop... i posar en una mànega amb boquilla grossa oberta. Decorar al gust.
Amb aquestes quantitats en tindreu per fer un frosting bastant abundant.
Al damunt vaig posar-hi una cirera sencera que va resultar una combinació molt vistosa!



Aquetes cireres són boníssssssimes i van ser gentilesa del Carles de La Coma - Fruits Sant Miquel. Oi que van quedar bonics aquests cupcakes amb les cireres al damunt????

Bé, us deixo una foto més i puc dir que deurien ser bones les postres ja què ens en vam menjar moooooltes!!! 




Gràcies a tots per les felicitacions rebudes!!

Bones Postres!

Montse.





13 de maig del 2012

Curs de Decoració de Pastissos

Ahir vaig assistir al curs de decoració de pastissos que les fabuloses The Sister's Cakes van impartir a Barcelona, a la botiga For The Cakes, tota una experiència i tot un dia treballant de valent! Ha valgut la pena compartir-lo amb aquestes meravelloses professores que són les germanes  Robledo i Isa, la Marta (anfitriona de l'acte) i els companys de curs; i dic companys i no sols companyes ja que hi havia 2 nois en el grup. M'agrada que aquest món comenci a ser cosa dones i homes!!!

A part de treballar molt i ser un grup molt aplicat, l'humor no va faltar durant tot el dia i les hores anaven passant volant. Al final de la jornada tots teniem els nostres treballs acabats i perfectes per fer el brindis i les fotos. Però deixeu-me que us vagi explicant el que vam aprendre i que us posi les fotos dels resultats.

Vam començar el dia aprenent a fer roses amb pasta de goma: tenyir i estirar la pasta, tallar, donar forma als pètals, el muntatge de la rosa ... i després d'una bona estona tots teníem unes roses així de boniques...



... també vam fer unes margarides i altres decoracions pels pastissos ...



... la taula de treball estava en ple rendiment ...





El que havíem de fer durant el dia era decorar una dummie i un pastís de 2 pisos i ens vam posar el repte d'acabar a l'hora prevista; a l'hora de dinar ja teníem totes les flors i decoracions pintades i acabades i a la tarda ja vam entrar de ple en la modelació de la pasta fondant. Crec que mai havia amassat tantes hores seguides... i cansa!! Bé el que més cansa és que després de tenir la teva massa de fondant ben amassada ( o això és el que creus) i ben estirada... resulta que s'ha quedat adherida a la taula!!!! o que surten batllofes!!!! o que és massa fina!!!!... doncs has de tornar a començar! ...qué divertit, no????  jajajaja. Sort que les Sisters són genials i amb el seu bon humor i la seva professionalitat fan que tot sembli molt fàcil.

Finalment tots vam acabar els nostres treballs i aquí en podeu veure els resultats, la veritat és que hi han pastissos realment bonics i professionals.

Aquí teniu les dummies ...






 ... i aquí els pastissos...




























... i el grup amb la satisfacció de la feina acabada...



Ha estat genial compartir aquest dia amb tots vosaltres!!!

Bones Postres!

Montse.

6 de maig del 2012

Mini Cupcakes de Doble Vainilla

Després de l'experiència "macaronil" del cap de setmana passat, tornem amb fer una cosa fàcil i que segur que triomfa, mini cupcakes de vainilla amb mascarpone de vainilla; no pensava que sortirien tan bons i s'emportarien tants elogis i és que el secret, com moltes vegades passa, està en utilitzar bons productes: en aquesta recepta la clau és la vainilla, una bona vainilla bourbon en pasta li donarà un gust i un aroma insuperables.
Sense més dilacions, anem amb la recepta.



Ingredients per a uns 24 minis cupcakes:

30 gr. de mantega a temperatura ambient
85 gr. de sucre
100 gr. de farina
1/3 culleradeta de llevat químic Royal
1 pessic de sal
1 ou mitjà
1 culleradeta de pasta de vainilla bourbon 
75 ml de llet a temperatura ambient

Ingredients per al frosting:

150 gr de mascarpone de bona qualitat
80 gr. de sucre glass
1 culleradeta de pasta de vainilla bourbon
1/8 culleradeta de xantana (si no en teniu no cal)

Elaboració:

Precalentar el forn a 170ºC. Preparar les càpsules de paper dins el motllo rígid. 

Batre la mantega, el sucre, la farina, el llevat i la vainilla fins que quedi una mescla arenosa.

En un bol apart, batre els ous i la llet lleugerament. Afegir-ho en 2 cops a la mescla anterior fins que quedi una massa homogènia.

Omplir les càpsules de cupcake fins a 3/4 parts i posar al forn durant uns 9-10 minuts o fins que al clavar un escuradents us surti sec.

Retirar del forn i deixar 5 minuts dins el motllo, després deixar refredar completament sobre una reixeta.

Per fer el frosting:

Batre tots els ingredients fins obtenir una massa homogènia.

Deixar a la nevera 1 hora abans d'utilitzar la mescla perque agafi cos. 

Decorar al gust. Jo hi he posat sucre daurat pel damunt.




Dedicat a les mares. Feliç dia de la mare!

Bones Postres!

Montse.