16 de desembre del 2012

Pastís de Xocolata i Taronja

Segur que aquests dies també trobeu una ocasió per podar-hi un bon pastís, entre totes les trobades familiars i d'amics sempre queda un lloc per reunir una colla i acabar amb unes bones postres.

A aquest pastís, que podria ser adient per qualsevol celebració, li he afegit unes fulles de grèvol fetes amb fondant i ja el tenim preparat per qualsevol postre nadalenc. La xocolata sempre és ben acceptada per tothom i el contrast amb la taronja dóna un efecte refrescant i gens pesat. Sortirem una mica dels sabors del Nadal i això farà que sigui una bona alternativa per escapar de la rutina de les festes.


En aquest cas he fet una pastís de xocolata amb 2 pans de pessic de xocolata que he tallat per la meitat obtenint 4 pisos de pa de pessic. La recepta ja la coneixeu, és una dels nostres bàsics i podeu trobar-la aquí.

He sucat cada pis amb almíbar de taronja que he fet amb:

100 gr. de sucre
50 gr. de suc de taronja natural

únicament cal posar a bullir aquests ingredients fins obtenir un almíbar.

Entre cada pis hi he posat melmelada de taronja amarga i he recobert el pastís amb una ganaché de xocolata negra.

Finalment he tallat unes fulles de fondant que he tenyit de verd i les he posat al damunt. Entre elles hi he posat unes boletes fetes amb pasta de goma color poinsetia.


Aquest cop no us puc mostrar el tall, el pastís anava a un sopar d'amics i no vaig poder fer la foto del trocet de pastís ni vaig ser a temps de fotografiar el pastís a mig tallar...

No cal dir que va ser un èxit, així que us animo a que el porteu com a postres un d'aquests dies.


Bones Postres de Nadal!

Montse.

9 de desembre del 2012

Mini-cupcakes de Torró de Xixona

Seguint amb les postres nadalenques us proposo una manera diferent de menjar el torró. Vaig veure aquesta idea en el blog de la Isabel d'Aliter Dulcia i em va semblar una proposta interessant per incorporar a la llista dels dolços per preparar durant aquestes festes.

El torró l'he posat a la massa de la magdalena i també he fet una swiss buttercream amb torró com a frosting, finalment els he espolvorejat amb una mica de torró de xixona ratllat molt finament.
A veure que us semblen!


Ingredients per a uns 60 mini-cupcakes:

250 gr. de farina
1 culleradeta de llevat químic en pols
2 cullerades de cacau en pols sense sucre
115 gr. de mantega sense sal a temperatura ambient
200 gr. de sucre
2 ous
250 ml. de buttermilk (ó 240 ml. de llet amb 1 cullerada de llimona)
1 cullerada d'extracte de vainilla
2 cullerades ben plenes de torró de xixona ratllat fen fi (o al gust de cadascú)

Elaboració: 

Preparar el motllo rígid de mini-cupcakes amb les càpsules de paper. Prescalfar el forn a 180º C.

Tamisar en un bol la farina i el llevat. Reservar.

Batre la mantega amb el sucre fins que blanquegi i quedi una textura cremosa. Afegir els ous d'un en un; no afegir el segon fins que el primer estigui ben integrat. Afegir l'essència de vainilla.
Afegir la mescla de farina a la d'ous anant-la alternant amb la buttermilk. Començar i acabar amb la farina.
Finalment incorporar el torró i barrejar fins que estigui totalment integrada.

Omplir 3/4 parts dels motllos amb la massa resultant i fornejar durant uns 12 min. (això dependrà de cada forn) o fins que al clavar un escuradents en el centre del cupcake, surti net.

Deixar reposar 5 min. en el motllo i després refredar completament sobre una reixeta abans de posar-hi el frosting.
Per fer el frosting procediu amb les instruccions de la recepta bàsica de swiss buttercream i al final hi afegiu  torró de xixona ratllat al gust.
Per decorar ratlleu una mica més de torró de xixona pel damunt ... i ja les teniu!!!!

Us en llepareu els dits!!! Un cupcake amb gust a Nadal!!!

Bones Postres de Nadal!

Montse.

2 de desembre del 2012

Gorros de Santa Claus

Comença el desembre i sembla que ja tenim el Nadal aquí mateix, així que durant aquest mes totes les receptes seran idees per preparar les postres d'aquestes festes; espero que en poseu alguna en pràctica, totes seràn molt fàcils de preparar i posant-hi imaginació us quedaràn molt vistoses!

La primera són aquests gorros de Santa Claus, perfectes per celebrar Nit Bona, senzills i molt adequats per preparar amb els nens que aquests dies correràn per casa.


Per preparar aquests pastissets podeu utilitzar la recepta del vostre pa de pessic de xocolata preferit o si voleu aquesta que és especial per als amants de la xocolata. Es una recepta de Dan Lepard i la vaig aprendre de Velvet Cakes.

Ingredients per a un motllo d'uns 23 cm.

100 gr. de sucre morè
100 gr. de sucre blanc
50 gr. de Maicena
125 gr. de farina
2 i 1/2 culleradetes de llevat en pols Royal
3 cullerades de cacau pur sense sucre (Valor)
75 gr. de mantega
75 gr. d'oli de girasol
225 gr d'aigua
125 gr. de xocolata negra de cobertura
2 culleradetes d'extracte de vainilla
2 ous grans

Maduixes, nata muntada  i sucre glas, per acabar el muntatge dels gorros.

Elaboració

Prescalfar el forn a 170ºC.

Tamisar la farina amb el llevat. Reservar.

Barrejar la maicena, el cacau, els sucres i l'aigua en un caçó. Posar-lo a foc mig fins que arrenqui el bull mentre anem remenant fins que quedi una crema espessa.

Retirar del foc, afegir la mantega i la xocolata tallades a troços i remenar amb les varilles manuals fins que es fonguin amb l'escalfor de la mescla i quedi una massa homogènia.

Afegir l'oli, la vainilla i un ou. Remenar i afegir l'altre ou fins que quedi ben integrat.

Afegir la mescla de farina i remenar-ho bé.

Abocar en el motllo previament engreixat amb oli o mantega i posar al forn durant 20-25 minuts aproximadament.

Treure del forn i deixar refredar dins el motllo, sobre una reixeta durant una estona. Aneu amb compte de no manipular el pastís en calent ja què és molt fràgil. Quan estigui tebi retirar del motllo amb molt de compte i deixar refredar completament sobre la reixeta.

Muntatge dels gorros:

Amb un tallador petit en forma de cilindre fer porcions de tot el pastís.

Batre la nata amb les varilles elèctriques i quan ja estigui pràcticament muntada afegir-hi el sucre glas al gust i acabar de muntar-la fins que formi pics durs.

Amb la màniga pastissera i una boquilla gran llisa posar una capa de nata al damunt dels patissets.

Posar una maduixa al damunt i acabar posant un punt de nata a la punta de la maduixa.



Ja veieu que queden uns gorros ben vistosos!!!

El secret d'aquest postre radica en fer un bon pa de pessic, aquest que he preparat queda compacte, humit i amb un gust a xocolata molt  pronunciat. 

Es pot congelar perfectament envolicat amb paper film, així el podeu fer uns dies abans i el dia que vulgueu preparar aquests gorrets tindreu les postres llestes en un obrir i tancar d'ulls.



Tot aquest exèrcit de gorrets de Santa Claus va ser devorat en qüestió de segons! Us garantitzo que tindreu l'èxit assegurat si porteu aquests pastissets a taula!

Bones Postres de Nadal!

Montse.


25 de novembre del 2012

BCN&CAKE

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Barcelona la 1ª Fira de la Rebosteria Creativa, la BCN&CAKE, i es pot dir que ha estat un èxit rotund. Un gran èxit que ha estat a punt de ser un fracàs degut a la mala previssió dels organitzadors en quant a l'afluència de públic, s'han hagut de fer llargues cues per accedir al pavelló i molta gent s'ha quedat sense poder entrar degut a que no hi havia prou rotació de gent entrant i sortint. 


Bé, a part d'això tots els que si que vam poder entrar i disfrutar de la fira, vam poder gaudir de totes les botigues, els professionals, els grups... tots reunits en un mateix lloc. Genial!

Hi havia 120 expositors i la gent no parava d'anar de l'un a l'altre per comprar un tallador, un ingredient, una màquina, envoltoris, cintes, capses...


... per comprar un davantal famós...



... per comprar un llibre signat per l'autor...



L'Alma Obregón d'Objetivo: Cupcake Perfecto  va estar signant el seu llibre i saludant a tothom que venia a veure-la...




...aquest cop la Patricia no va poder signar llibres ni fer la seva presentació per un problema de salut; una llàstima no veure-la a la fira ni poder gaudir de l'stand de Cakes Haute Couture.






... per alegrar la vista amb les fantàtiques creacions de tota la gent que es dedica a endolçar-nos els dies...            


                  
                                   
   











                              

... per conéixer noves botigues obertes a Barcelona com Gabrieles, al barri de Sant Andreu, que ens van obsequiar amb el seu meravellós cupcake "red velvet" i la novetat "cupcake de violeta"... dos de les seves delícies!!!


També van haver-hi tallers i cursos per a tots els gustos capitanejats pels professionals més importants del sector: Atelier Sucrème, Mericakes, Manenas, Yocuna, Velvet Cakes, Lindy Smith, Mark Tilling de Squires Kitchen, Toni Rodríguez de Lujuria Vegana .....

I per donar-nos la benvinguda a la fira hi havia un impressionant pastís en 3D que van fer les components de Tartamania, aquí el teniu..


Segur que em deixo moltes coses, prego disculpes a tots els que no he nomenat, també m'haureu de disculpar per la qualitat de les fotos, són del mòbil; totes aquestes errades són fruit dels nervis!!

Definitivament ha estat gratificant poder assistir a la primera fira de rebosteria creativa! L'any que ve més i millor!!!

Bones Postres!

Montse.

19 de novembre del 2012

Galetes de Mantega -Recepta base per les Galetes Decorades-

Avui us proposo un altre dels "bàsics". Ara que s'acosten les festes nadalenques no parareu de veure les galetes decorades en qualsevol aparador, i la veritat és que donen ganes de comprar-les, n'hi ha que són precioses!, però també n'hi ha que podrien millorar molt. Aquesta recepta d'avui és la que utilitzo sempre per les meves galetes decorades i és infalible; la vaig aprendre al curs de Galetes Decorades de The Sister's Cakes. Si teniu una bona galeta base i bon disseny al damunt els vostres comensals us felicitaràn i us demanaràn que els ens torneu a fer més!!


Ingredients per a unes 35 galetes petites:

450 gr. de farina
250 gr. de sucre
225 gr de mantega sense sal a temperatura ambient
1/2 culleradeta de sal
2 culleradetes d'essència de vainilla
1 ou

Elaboració:

Batre la mantega amb el sucre fins que ens quedi una massa esponjosa.

Afegir-hi l'ou i l'extracte de vainilla i seguir batent fins que quedin ben integrats.

Barrejar la farina amb la sal; baixar la velocitat de la batedora al mínim (jo en aquest punt canvio l'estri de varilles per la papallona) i afegir-la progressivament a la massa anterior. Batre fins que tingueu una massa, segurament haureu d'acabar d'amassar-la sobre el taullel per a què quedi tota la farina ben incorporada.
Compte! No s'ha d'amassar en excés, només fins que estiguin tots els ingredients incorporats, sinó un cop les galetes estiguin al forn us sortiran bombolles d'aire.
Si s'enganxa a les mans afegiu farina fins que no ho faci. (uns 50 gr. aprox.)

Dividir la massa en 2 parts, formar 2 boles i envolicar amb paper film. Deixar refredar a la nevera durant almenys 1 hora.

Treure la massa de la nevera i estirar-la entre 2 papers de forn, amb les guies fer un gruix d'uns 8 mm.

Tallar la massa amb els talladors escollits i posar les galetes sobre una safata de forn amb paper sulfuritzat.

Deixa reposar les galetes ja tallades a la nevera durant uns 15 min. abans de posar-les al forn, d'aquesta manera no se'ns deformaràn durant la cocció.

Preescalfar el forn a 175ºC.

Fornejar durant uns 15 minuts o fins que les galetes es comencin a daurar per les puntes.
Compte! No les fornegeu en excés o un cop fredes estaran molt dures.

Treure del forn i deixar-les uns minuts a la safata on s'acabaran de coure.

Deixar refredar completament sobre una reixeta abans de decorar-les. Ara ja les teniu llestes per posar-hi la glassa i molta imaginació al damunt!




*Si les voleu fer de xocolata, només cal substituir 50 gr. de farina per la mateixa quantitat de cacau en pols.

*Podeu saboritzar-les amb essències, purès de fruites, etc.

*Aquestes galetes es guarden perfectament dins una llauna hermètica durant vàries setmanes.



Espero que us animeu a fer galetes, és molt senzill i amb uns resultats molt gratificants.

Bones Postres!

Montse.



11 de novembre del 2012

Pastís de Carabassa i Xocolata

Com que encara em queden carabasses i com que em té fascinada la textura del pa pessic quan n'hi poses, avui he fet un nou pastís amb aquesta meravella de natura. Buscava receptes i més receptes en els blogs que més m'agraden per veure si hi havia alguna recepta diferent i al final he fet un poti-poti entre algunes d'elles. A veure si us agrada, a nosaltres ens ha encantat el seu sabor i ha estat tot un èxit en les postres d'aquest cap de setmana; he fet 3 pastissos i tots han desaparegut en minuts!



Ingredients per a 2 motllos de 18 cm.

340 gr. de purè de carabassa
100 gr. de sucre blanc
100 gr. de sucre morè
240 ml. d'oli de girasol
300 gr. de farina de rebosteria
140 gr. de purè de pinya ben escorregut (pinya en conserva en el seu suc)
4 ous
100 gr. de nous
45 gr. de cacau pur en pols (Valor)
2 culleradetes d'extracte de vainilla
1 culleradeta de bicarbonat
2 culleradetes de llevat en pols
1/2 culleradeta de sal
2 culleradetes de canyella
1/4 culleradeta de nou moscada
Melmelada de móres o pinya

Per al frosting

270 gr. de xocolata postres (Nestlé)
170 gr. de formatge cremós a temperatura ambient (Philadelphia)
85 gr. de mantega a temperatura ambient
200 gr. de sucre glas
45 gr. de cacau pur en pols
1 iogurt natural




Elaboració

Preescalfar el forn a 180ºC. Engreixar els motllos amb oli o mantega.

Fer el purè de carabassa, jo poso la carabassa a troços en el forn a 200ºC durant 30 minuts i després trituro la polpa ben fina amb el minipimer. Reservar

Fer el purè de pinya, jo utilitzo un pot pinya en conserva en el seu suc, l'escorro molt bé i trituro la pinya amb el minipimer. Reservar.

Triturar les nous i reservar.

Tamisar en un bol la farina, el cacau en pols, el bicarbonat, el llevat, la canyella, la sal i la nou moscada.

En el bol de la batedora posar-hi els ous i el sucre i batre fins que quedi ben esponjós, afegir l'oli i l'extracte de vainilla i seguir batent fins que quedi tot ben mesclat.

Afegir la mescla de farina al bol de la batedora i batre fins que quedi tot ben integrat. Finalment afegir els purès de carabassa i pinya i les nous i mesclar.

Repartir la massa entre els dos motllos i fornejar durant 40 minuts o fins que al clavar un escuradents surti sec.

Deixar refredar en el motllo durant 10 minuts i després desmotllar i deixar refredar completament sobre una reixeta.

Per fer el frosting farem fondre al bany maria la xocolata i la deixarem temperar una mica.

Mentrestant, batrem el formatge cremós amb la mantega, seguidament anirem afegint el sucre glas i el cacau en pols fins que quedi ben esponjós.

Afegirem el iogurt a la xocolata i ho batrem fins que quedin incorporats.

Finalment incorporar la mescla de xocolata a la de formatge tot batent fins que quedi una crema uniforme i esponjosa.

Per fer el muntatge del pastís:

Tallem el pastissos en dos bases iguals cadascún (jo he desestimat una de les bases, ja que finalment he decidit fer els pastís amb 3 bases de pa de pessic, l'altra l'he congelat per una altra ocasió)

Posar la primera base sobre la safata, posar-hi al damunt una bona capa de melmelada de móres. Repetir el mateix amb la segona base i quan posem la darrera cobrim tot el pastís amb el frosting de formatge i xocolata.

Reservar a la nevera durant una hora abans de servir.





El resultat és expectacular!!! La melmelada dóna un gust fresc a un pastís contundent i humit alhora i la crema de formatge amb xocolata és molt suau. És ideal per acompanyar el cafè o el tè.

Us agradarà!!!!

Bones Postres!

Montse.

4 de novembre del 2012

Panellets 2012

Encara que una mica tard, aquí teniu els panellets d'enguany. Aquest cop volia provar coses noves, però finalment els panellets triomfadors són els de sempre, la recepta tradicional és la bona i els gustos que s'hi puguin donar són el toc exòtic... i és que com els panellets amb pinyons no n'hi ha cap!


Aquí us deixo unes fotos dels que ens hem menjat a casa, la novetat són els que estàn farcits de melmelada de móres.
La recepta és la mateixa de l'any passat i podeu trovar-la aquí.


Per fer els de melmelada de móres, unicament he fet un forat al mig de les boles de pasta de panellet, hi he posat la melmelada i cap al forn.



L'any que ve, més i millor!!!

Bones Postres!

Montse.