25 d’octubre del 2015

Pastissets de Pasta de Full amb Figues

Molt fàcil!!! Aquesta és la definició d'aquests pastissets de tardor. Són tan fàcils que només haureu de comprar un rotlle de pasta de full i utilitzar la fruita de temporada que tingueu a casa; jo tenia unes quantes figues i he aprofitat per fer aquestes delicatessen per les postres del dinar de diumenge.
La resta d'ingredients segur que els teniu sempre a casa.


A la vegada de fàcil també és molt ràpida de fer aquesta recepta o sigui que quan no sapigueu quines postres portar a taula, aquesta és una bona opció; o sigui que, sense fer-vos esperar més, anem amb la recepta.



Ingredients per a 7 pastissets de 10 cm. de diàmetre:

1 placa rodona de pasta de full
6 ó 7 figues
3 cullerades de farina d'ametlla  
1 cullerada de flocs de civada (opcional)
2 ó 3 culleradetes de mel
1 ou

Elaboració:

Pre-escalfar el forn a 200º (seguir les instruccions del fabricant de la pasta de full)

Amb un tallador de pastes rodó de 10 cm de diàmetre fer 7 plaques rodones a la pasta de full i disposar-los sobre una safata de forn coberta amb paper de fornejar (amb els retalls que us quedin podeu fer-ne trocets quadrats petits per fer petits pastissets amb les figues que us sobrin).

Posar en un bol la farina d'ametlla, els flocs de civada i la mel i barrejar-ho tot; no us quedarà una massa compacta però no passa res, us quedarà una mena de barreja arenosa. Repartir aquesta barreja sobre els cercles de pasta de full deixant un marge d'un cm. aproximadament sense arribar a l'exterior.

Rentar i tallar les figues en quarts i posar 3 talls de figa sobre la massa anterior.

Batre l'ou i pintar el cercle exterior de pasta de full que heu deixat sense omplir.

Fornejar durant 20 minuts a 180ºC o fins que la pasta de full s'hagi daurat.

Deixar refredar abans de servir. Podeu acompanyar aquests pastissets amb una bola de gelat de vainilla, segur que us agradaran encara més!





Bones Postres!!!

Montse. 

4 d’octubre del 2015

Pastissets de Llimona

S'han acabat les vacances! Acabo de veure que ja fa quasi 2 mesos que no he publicat res al blog!!! Doncs bé, ja és hora de tornar a encendre el forn i abans de començar amb les receptes de tardor us porto un pastissets per als que us agrada la llimona. Tenen un intens sabor a llimona, estan banyats en un almíbar de llimona i acabats amb una glassa de llimona.

Els he tret del blog Aliter Dulcia i són un gran èxit a la botiga que la Isabel té oberta amb el mateix nom.


Bé, anem amb la recepta, veureu que és molt senzilla.


Ingredients:

125 gr de mantega a temperatura ambient
130 gr de sucre blanc
2 ous
Ratlladura d'1 llimona
120 gr de farina
1 culleradeta de llevat en pols

Per fer l'almíbar:

el suc de 2 llimones
1/2 vas de sucre

Elaboració:

Prescalfar el forn a 180ºC. Engreixar els motllos.

Batre la mantega amb el sucre fins que blanquegi i quedi esponjós.

Afegir els ous un a un i la ratlladura de llimona, no incorporar el segons fins que el primer s'hagi incorporat totalment.

Fornejar durant uns 20 minuts o fins que al clavar un escuradents surti sec.

Mentrestant preparar l'almíbar, només cal bullir el suc de llimona amb el sucre, estarà llest quan s'hagi fós el sucre.

Al treure els pastissets del forn s'ha de banyar completament dins l'almíbar i deixar-los refredar sobre una reixeta.

Per acabar elaboreu un glassejat amb el suc d'1 llimona i afegiu sucre glas fins obtenir la textura desitjada.


A veure que us semblen aquestes petites delícies...




Bones Postres!

Montse.

9 d’agost del 2015

Taula Dolça de Festa Major

Un any més ja ha arribat la Festa Major d'Aramunt i sempre és un plaer col·laborar i posar en pràctica aquest hobbie que em fascina, que és la pastisseria creativa. Aquest any hem fet un taller per guarnir una taula dolça de Festa Major i que així les postres d'aquests dies tinguin el seu protagonisme.

L'entusiasme de les participants ha fet que el resultat sigui impressionant i aquí us poso un recull de fotos dels dolços que vam preparar i de la taula final.

El més bonic de tot ha estat compartir un any més una tarda en la que ens ho hem passat molt bé, hem rigut, hem treballat, hem après... i finalment hem degustat les delícies que hi havia damunt la taula.


La nostra Taula Dolça de Festa Major, estava composta per...

Vasets de iogurt, Crumble i Poma Caramelitzada...


...Galetes de Mantega amb Glassejat de Violeta i amb Xocolata blanca i Nabius...



... pastís de Cilindres de Pasta de Full farcits de Ganache de Xocolata Negra... 


... potets de Mousse de Xocolata i Caramel Salat...


... i per coronar la taula un Pastís de Mango i Coco...


També hi havia uns daus de pastís de Xocolata amb Swiss Meringue Buttercream de gerds i Swiss Meringue Buttercream de formatge cremós i móres, un dispensador de taronjada i unes llaminadures per als més menuts i una ampolla de cava per brindar per la Festa Major.

Aquest taller ha estat possible gràcies a la col·laboració de tots aquests participants...


Moltes gràcies per la vostra participació i el vostre entusiasme!!!

Ens tornem a veure l'any que ve a la Festa Major d'Aramunt!!!

Bones Postres!

Montse.

5 de juliol del 2015

Mousse de Xocolata i Caramel Salat

Qui s'atreveix a encendre el forn amb aquesta calor???? Les postres d'aquest estiu han de ser lleugeres i fresques per poder suportar aquestes tardes tan caloroses...., ja sé el que direu: hi ha postres més fresques que una mousse però servida ben fresca, recent sortida de la nevera i no excessivament dolça, deixa un bon sabor de boca i és perfecta per acabar un àpat lleuger.


Fa uns dies, buscant la recepta del caramel salat vaig trobar aquesta meravella de mousse de xocolata que, amb la dolçor del caramel combinat amb el toc de la sal dóna un resultat diferent, elegant... en definitiva: sofisticat.


Bé, anem amb la recepta

Ingredients per a 6 vasets:

45 gr de mantega a tª ambient
100 gr de sucre
180 ml de nata líquida
170 gr de xocolata 70% cacau en trocets petits 
4 ous grans
1/2 culleradeta de flor de sal

Elaboració:

Posar el sucre en un caçó al foc a temperatura mitja i deixar que es faci caramel sense tocar-lo ni remenar-lo fins que tingui un color d'ambre. 

Treure del foc i afegir la mantega (amb compte que no us esquitxi) i remenar fins que es fongui. 

Afegir la nata i remenar, en aquest punt si veieu que us queden grumolls o no se us queda una mescla homogènia podeu tornar a posar el caçó al foc a mitja temperatura i remenar fins que arrenqui el bull.

Afegir la xocolata i remenar fins que es desfaci i s'hagi incorporat a la mescla. Posar en un bol gran i deixar refredar.

Un cop la xocolata estigui freda, afegir els rovells d'ou i remenar fins incorporar-los.

En un altre bol, batre les clares a punt de neu.

Afegir 1/3 de les clares a la mescla de xocolata i remenar amb una espàtula tot afegint la flor de sal. Afegir la resta de clares i remenar fins que obtinguem la mousse sense deixar-nos cap puntet blanc.

Repartir la mousse en vasets i posar a la nevera per a què agafi cos, mínim de 8 hores.


Treure de la nevera en el moment de servir. Podeu acompanyar aquesta mousse amb fruits vermells, el contrast donarà un punt més de frescor; jo no en tenia i no ho he pogut fer aquest cop! De totes maneres, mireu quina mousse tan esponjosa en aquesta cullerada! la trobeu apeteixible??? 


Com que ja estava a la cuina he aprofitat per fer més caramel ja què sempre dóna un punt més festiu a les postres: la fruita, un gelat... 

En faig una recepta i la guardo en un pot de vidre a la nevera, es pot guardar 15 dies més o menys.La recepta ja la coneixeu, la teniu aquí i també la podeu trobar a la secció dels bàsics.


Bé, espero que us animeu a fer aquestes postres tan senzilles i exquisides, ja veureu com els vostres convidats us delectaran amb tota mena d'elogis!!!

Bones Postres!

Montse.

Caramel

Sempre va bé tenir a la nevera un pot de vidre amb caramel casolà per endolçar qualsevol mena de postres: fruita fresca, gelats, pans de pessic, galetes...

Aquí teniu aquesta senzilla recepta per que no us falti mai un toc dolç a la cuina.



Ingredients:

190 gr de sucre blanc
85 gr de mantega sense sal a temperatura ambient
115 ml de nata líquida per muntar

Elaboració:

Posar el sucre en un caçó a foc mig. Deixar que es fongui tot el sucre sense tocar-lo ni remenar-lo. Quan tigui color ambre (groc fosc) podeu donar-li unes voltes amb una cullera de fusta i el treieu del foc, hi avoqueu la mantega amb compte i remeneu fins que s'integri. Afegir la nata i remenar fins que tingueu el caramel. Si no se us forma un caramel ben llis o teniu algun grumoll, podeu tornar a posar el caçó al foc uns minuts a foc mig fins que tingueu la mescla homogènia. Dexeu atemperar una mica i passeu el caramel a un bol de vidre per refredar-lo del tot.

Un cop fred ja el podeu tapar i guardar a la nevera!

Senzill oi??!!

Bones Postres!

Montse.

14 de juny del 2015

One Bowl Chocolate Cake

Aquesta recepta ja l'he fet en vàries ocasions i és un pastís que mai decepciona, ben al contrari, és un pastís perfecte per als amants de la xocolata en estat pur i a més, es diu així perquè es fa tot en un sol bol o sigui que quasi no s'embruta res en la seva preparació; conclusió: el pastís de xocolata ideal.

En aquesta ocasió l'havia de fer per l'Edna que recentment ha complert 18 anyets i a ella li encanta el color rosa i també la xocolata, així que l'he combinat amb una swiss buttercream de gerds que té aquest color rosa tan delicat.

La recepta l'he tret del blog El Rincón de Bea, qui és tota una especialista en pastissos de pisos; i com a curiositat per a les que em llegiu, aquesta és la recepta que un dia vaig intentar publicar i en el moment de pujar-la al blog se'm va borrar i no vaig poder recuperar de cap manera. Espero que avui tingui una mica més de sort!!!


Els ingredients que us poso són el doble de la recepta del blog de la Bea ja què jo he fet servir 1 motllo de 18 cm i un de 15 per fer aquest pastís i n'hi va haver suficient per 1 motllo més de 10 cm.

Ingredients:

130 gr. de cacau pur en pols 
420 gr. de farina normal
500 gr. de sucre
3 culleradetes de bicarbonat sòdic
1 i 1/2 culleradetes de llevat químic en pols
1 culleradeta de sal
4 ous grans
360 ml. de buttermilk (350 ml de llet amb 10 ml de llimona)
360 ml d'aigua tèbia
6 cullerades d'oli d'oliva suau
2 culleradetes d'extracte de vainilla

Elaboració:

Pre-escalfar el forn a 180ºC, engreixar els motllos amb mantega i posar-hi paper de forn a la base.

En el bol de la batedora, tamisar la farina, el cacau en pols, el sucre, el bicarbonat, el llevat químic i la sal.

Afegir-hi els ous, la buttermilk, l'aigua, l'oli i l'extracte de vainilla. Batre fins obtenir una massa homogènia i sense grumolls (uns 3 minuts).

Abocar la massa en els motllos, dividint-la segons l'alçada que vulguem donar als pastissos.

Fornejar durant uns 45 minuts els 2 motllos més grans, el de 10 cm estarà fet en 35 minuts aprox., comproveu clavant una brotxeta dins els pastís abans de treure'ls.

Deixar refredar dins els motllos i després desmotllar, aneu amb de compte al desmotllar aquests pastissos ja que en calent són molt fràgils. Si encara no estan ben freds deixeu-los sobre una reixeta.

Emboliqueu-los en paper film i deixeu-los a la nevera fins el dia següent, també podeu congelar-los si els feu uns dies abans, surten perfectes.

Un cop freds o descongelats (24 hores a la nevera) ja es poden tallar, farcir i decorar. En aquesta ocasió hi he posat 2 receptes de la Swiss Buttercream que teniu a la secció dels bàsics, afegint-hi 2 cullerades de pasta de gerds al final. També hi he posat melmelada de nabius en cada capa de farcit.


Pel que m'han dit la sorpresa de l'Edna ha estat màxima i el pastís ha estat tot un èxit!!!

Animeu-vos a fer aquest pastís de xocolata taaaaaaaan fàcil, ràpid de preparar i que té un resultat excepcional!!! Us sorprendrà, creieu-me!!!




Bones Postres!

Montse. 

  

7 de juny del 2015

Clafoutis de Cireres

Ja ha començat l'època de cireres i avui m'he decidit per una recepta que feia molt temps que volia fer: el clafoutis de cireres. He estat mirant algunes receptes a la xarxa i finalment he fet un mix d'algunes d'elles, el resultat ha estat molt satisfactori i és un postre molt adequat per dies de calor en els que no ens ve de gust acabar els àpats amb postres pesats; els blogs que m'han inspirat han estat el Blog de cuina de la Dolorss i Maria Lunarillos entre d'altres. 

De la lectura de tots ells he descobert que el clafoutis és d'orígen francès i que aquesta paraula per si mateixa ja vol dir que és de cireres, és a dir, que el títol d'aquesta entrada hauria de ser senzillament "Clafoutis"; si enlloc de posar-hi cireres hi posem una altra fuita com peres, figues... llavors es diu "Flognarde". Serà bo d'anar fent proves amb diferents fruites a veure com surten...


Aquest cap de setmana ja l'he fet dos cops, un amb el típic motllo baix i l'altre amb les mini-cocottes per tal de fer raccions individuals. Amb els ingredients que us poso n'hi ha prou per un motllo de 25-27 cm. o per 8 mini-cocottes.


Bé, sense més preàmbuls anem amb la recepta.

Ingredients:

450 gr de cireres desossades
3 ous
300 ml de llet
100 gr de sucre
60 gr de mantega
1 culleradeta d'extracte de vainilla 
50 gr de farina d'ametlla
50 gr de farina
mantega per engreixar el motllo i sucre morè per espolvorejar-lo
sucre glas per espolvorejar pel damunt

Elaboració:

Engreixar el motllo amb mantega i espolvorejar-lo amb una mica de sucre morè, hi donarà un toc molt agradable al paladar.
Pre-escalfar el forn a 180ºC.

Fondre la mantega al microones i deixar que temperi abans d'utilitzar-la.

Batre els ous amb el sucre fins que escumin, afegir la mantega a poc a poc mentre seguim batent. Afegir les farines i batre fins que no quedin cap grumoll. Afegir la llet i la vainilla i batre fins que estigui tot incorporat.

Posar les cireres al motllo i afegir-hi la mescla anterior.

Fornejar durant un 45 minuts si ho feu en un sol motllo i uns 35 si el feu amb les mini-cocottes. Si veieu que no queda torrat (en el cas del motllo) podeu gratinar al final uns minuts a 200ºC.


Aquestes postres es poden consumir tant tèbies com fredes de la nevera, en dies de calor com avui, ben fresques i acompanyades d'una bola de gelat de vainilla seran una bona opció per acabar un dinar amb molt bona nota!!!

Espolvoregeu-hi una mica de sucre glas pel damunt, un cop fred, abans de servir.


Com veieu, no us he posat el clafoutis de motllo, ja què no m'ha donat temps de fer fotos!!! només he pogut fer la foto del tall!!!


 Bé, espero que us animeu a fer aquestes postres taaaant fàcils i amb un resultat taaaant bo!!!

Bones Postres!

Montse.