8 de novembre de 2015

Pastís de Fomatge i Carabassa

Els pastissos de formatge són una de les meves debilitas però si a més hi afegim la carabassa i les espècies que la solen acompanyar, es converteix en un pastís irresistible!!!!

Aquest pastís de fomratge i carbassa té un altre avantatge: és molt fàcil de fer; així que no us ho penseu més i poseu-vos mans a l'obra que ja veureu que vadrà la pena.

La recepta l'he tret del blog de Maria Lunarillos, si voleu veure el pas a pas visiteu-lo, està molt ben explicada. 


Ingredients per un motllo de 23 cm.

Per la base de galeta:

180 gr de galetes Digestive o similars
1 culleradeta de sucre
2 cullerades de mantega a temperatura ambient

Pel farciment de formatge i carabassa:

200 gr de purè de carabassa 
340 gr de formatge cremós (tipus Philadelphia)
130 gr de sucre
2 ous grans
35 gr de farina de rebosteria
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
1/4 de culleradeta de canyella en pols
1 pessic de nou moscada en pols o ratllada
1/4 de culleradeta de sal

Elaboració:

Per fer la base del pastís, agafem les galetes i les triturem: les podem posar a la batedora o les podem posar dins una bossa de plàstic que tanqui hermèticament i les aixafem amb un corró.

Barregem el sucre i la mantega amb les engrunes de galeta fins que estigui tot homogèni.

Posem la barreja de galetes en la base d'un motllo desmuntable i les apretem molt bé fent pressió amb els dits o amb una cullera.

Posem el motllo al forn pre-escalfat a 180ºC durant 10 minuts. Treiem i deixer refredar una mica.

Per preparar la farça: posem els ous i el purè de carabassa en el bol de la batedora i mesclem fins que estigui ben fi. Afegim  el formatge i el sucre i mesclem fins que estigui tot ben incorporat.

En un altre bol pesem la farina, afegim la sal i les espècies i ho incorporem tot a la batedora. Barregem fins incorporar.

Per posar el motllo al forn haurem de fer un bany maria, envoliquem el motllo amb paper d'alumini per evitar que pugui entrar aigua. Folrem el lateral interior del motllo untant-lo amb una mica de mantega i posant-hi una tira de paper de forn per poder desmotllar bé.

Fem bullir aigua per fer el bany maria.

Aboquem la mescla de formatge al motllo i el posem dins una safata de forn prou gran per fer el bany maria i fornegem a 160ºC durant 1 hora i 15 minuts aprox. Podeu tapar amb un tros de paper d'alumini la superfície del pastís per evitar que es torri/dauri.

Passat el temps de fornejat, comprovem la cocció amb una brotxeta i apaguem el forn, deixem el pastís 30 minuts més dins el forn amb la porta entre-oberta per evitar que s'esquerdi la superfície.

Treiem del forn i deixem refredar a temperatura ambient sense destapar-lo, podeu deixar-lo a la nevera per a què s'acabi de compactar...

...i ja el podeu servir!!! 



Us ha sortit bé? Us ha agradat aquest pastís? 


Espero els vostres comentaris.

Bones Postres!

Montse.

   

1 de novembre de 2015

Taula Dolça Halloween 2015

Vosaltres sou més de Castanyada o de Halloween?

Sembla que encara que vulguem mantenir la tradició catalana, les influències americanes s'estan instaurant amb força a casa nostra... quina potència que tenen el marketing i la publicitat!!!

Bé, sigui com sigui aquest any he celebrat halloween al cent per cent!, encara que com els panellets fets a casa no hi ha res!!!

Els amics del Nou Camping de La Guingueta han volgut celebrar la nit de difunts amb una festa de Halloween i aquest és el resultat de la taula dolça que ha fet el delit de petits i grans.


La decoració ha estat fàcil, una paret de pedra és un fons ideal per una decoració tètrica i amb uns telaranys i unes cartolines negres hem creat un ambient de casa abandonada i plena de muri-secs.


Els contingut de la taula, com ja veieu consta d'un pastís de Xocolata farcit de swiss meringue buttercream de mora i cobert amb swiss meringue buttercream  de caramel

Galetes de vainilla i de xocolata en forma de piruleta... 


... muri-secs recoverts de cristalls de sucre negre...


... fantasmes i muri-secs amb pal...


i carabasses...


També hi havia mòmies cake-pops de pastís de carabassa i xocolata blanca...


 ... i unes tombes en potets que eren una mousse de xocolata i caramel salat...


Aquí us deixo unes fotos més





Espero que hagueu passat una bona nit de Halloween!!

Bones Postres!

Montse.

25 d’octubre de 2015

Pastissets de Pasta de Full amb Figues

Molt fàcil!!! Aquesta és la definició d'aquests pastissets de tardor. Són tan fàcils que només haureu de comprar un rotlle de pasta de full i utilitzar la fruita de temporada que tingueu a casa; jo tenia unes quantes figues i he aprofitat per fer aquestes delicatessen per les postres del dinar de diumenge.
La resta d'ingredients segur que els teniu sempre a casa.


A la vegada de fàcil també és molt ràpida de fer aquesta recepta o sigui que quan no sapigueu quines postres portar a taula, aquesta és una bona opció; o sigui que, sense fer-vos esperar més, anem amb la recepta.



Ingredients per a 7 pastissets de 10 cm. de diàmetre:

1 placa rodona de pasta de full
6 ó 7 figues
3 cullerades de farina d'ametlla  
1 cullerada de flocs de civada (opcional)
2 ó 3 culleradetes de mel
1 ou

Elaboració:

Pre-escalfar el forn a 200º (seguir les instruccions del fabricant de la pasta de full)

Amb un tallador de pastes rodó de 10 cm de diàmetre fer 7 plaques rodones a la pasta de full i disposar-los sobre una safata de forn coberta amb paper de fornejar (amb els retalls que us quedin podeu fer-ne trocets quadrats petits per fer petits pastissets amb les figues que us sobrin).

Posar en un bol la farina d'ametlla, els flocs de civada i la mel i barrejar-ho tot; no us quedarà una massa compacta però no passa res, us quedarà una mena de barreja arenosa. Repartir aquesta barreja sobre els cercles de pasta de full deixant un marge d'un cm. aproximadament sense arribar a l'exterior.

Rentar i tallar les figues en quarts i posar 3 talls de figa sobre la massa anterior.

Batre l'ou i pintar el cercle exterior de pasta de full que heu deixat sense omplir.

Fornejar durant 20 minuts a 180ºC o fins que la pasta de full s'hagi daurat.

Deixar refredar abans de servir. Podeu acompanyar aquests pastissets amb una bola de gelat de vainilla, segur que us agradaran encara més!





Bones Postres!!!

Montse. 

4 d’octubre de 2015

Pastissets de Llimona

S'han acabat les vacances! Acabo de veure que ja fa quasi 2 mesos que no he publicat res al blog!!! Doncs bé, ja és hora de tornar a encendre el forn i abans de començar amb les receptes de tardor us porto un pastissets per als que us agrada la llimona. Tenen un intens sabor a llimona, estan banyats en un almíbar de llimona i acabats amb una glassa de llimona.

Els he tret del blog Aliter Dulcia i són un gran èxit a la botiga que la Isabel té oberta amb el mateix nom.


Bé, anem amb la recepta, veureu que és molt senzilla.


Ingredients:

125 gr de mantega a temperatura ambient
130 gr de sucre blanc
2 ous
Ratlladura d'1 llimona
120 gr de farina
1 culleradeta de llevat en pols

Per fer l'almíbar:

el suc de 2 llimones
1/2 vas de sucre

Elaboració:

Prescalfar el forn a 180ºC. Engreixar els motllos.

Batre la mantega amb el sucre fins que blanquegi i quedi esponjós.

Afegir els ous un a un i la ratlladura de llimona, no incorporar el segons fins que el primer s'hagi incorporat totalment.

Fornejar durant uns 20 minuts o fins que al clavar un escuradents surti sec.

Mentrestant preparar l'almíbar, només cal bullir el suc de llimona amb el sucre, estarà llest quan s'hagi fós el sucre.

Al treure els pastissets del forn s'ha de banyar completament dins l'almíbar i deixar-los refredar sobre una reixeta.

Per acabar elaboreu un glassejat amb el suc d'1 llimona i afegiu sucre glas fins obtenir la textura desitjada.


A veure que us semblen aquestes petites delícies...




Bones Postres!

Montse.

9 d’agost de 2015

Taula Dolça de Festa Major

Un any més ja ha arribat la Festa Major d'Aramunt i sempre és un plaer col·laborar i posar en pràctica aquest hobbie que em fascina, que és la pastisseria creativa. Aquest any hem fet un taller per guarnir una taula dolça de Festa Major i que així les postres d'aquests dies tinguin el seu protagonisme.

L'entusiasme de les participants ha fet que el resultat sigui impressionant i aquí us poso un recull de fotos dels dolços que vam preparar i de la taula final.

El més bonic de tot ha estat compartir un any més una tarda en la que ens ho hem passat molt bé, hem rigut, hem treballat, hem après... i finalment hem degustat les delícies que hi havia damunt la taula.


La nostra Taula Dolça de Festa Major, estava composta per...

Vasets de iogurt, Crumble i Poma Caramelitzada...


...Galetes de Mantega amb Glassejat de Violeta i amb Xocolata blanca i Nabius...



... pastís de Cilindres de Pasta de Full farcits de Ganache de Xocolata Negra... 


... potets de Mousse de Xocolata i Caramel Salat...


... i per coronar la taula un Pastís de Mango i Coco...


També hi havia uns daus de pastís de Xocolata amb Swiss Meringue Buttercream de gerds i Swiss Meringue Buttercream de formatge cremós i móres, un dispensador de taronjada i unes llaminadures per als més menuts i una ampolla de cava per brindar per la Festa Major.

Aquest taller ha estat possible gràcies a la col·laboració de tots aquests participants...


Moltes gràcies per la vostra participació i el vostre entusiasme!!!

Ens tornem a veure l'any que ve a la Festa Major d'Aramunt!!!

Bones Postres!

Montse.

5 de juliol de 2015

Mousse de Xocolata i Caramel Salat

Qui s'atreveix a encendre el forn amb aquesta calor???? Les postres d'aquest estiu han de ser lleugeres i fresques per poder suportar aquestes tardes tan caloroses...., ja sé el que direu: hi ha postres més fresques que una mousse però servida ben fresca, recent sortida de la nevera i no excessivament dolça, deixa un bon sabor de boca i és perfecta per acabar un àpat lleuger.


Fa uns dies, buscant la recepta del caramel salat vaig trobar aquesta meravella de mousse de xocolata que, amb la dolçor del caramel combinat amb el toc de la sal dóna un resultat diferent, elegant... en definitiva: sofisticat.


Bé, anem amb la recepta

Ingredients per a 6 vasets:

45 gr de mantega a tª ambient
100 gr de sucre
180 ml de nata líquida
170 gr de xocolata 70% cacau en trocets petits 
4 ous grans
1/2 culleradeta de flor de sal

Elaboració:

Posar el sucre en un caçó al foc a temperatura mitja i deixar que es faci caramel sense tocar-lo ni remenar-lo fins que tingui un color d'ambre. 

Treure del foc i afegir la mantega (amb compte que no us esquitxi) i remenar fins que es fongui. 

Afegir la nata i remenar, en aquest punt si veieu que us queden grumolls o no se us queda una mescla homogènia podeu tornar a posar el caçó al foc a mitja temperatura i remenar fins que arrenqui el bull.

Afegir la xocolata i remenar fins que es desfaci i s'hagi incorporat a la mescla. Posar en un bol gran i deixar refredar.

Un cop la xocolata estigui freda, afegir els rovells d'ou i remenar fins incorporar-los.

En un altre bol, batre les clares a punt de neu.

Afegir 1/3 de les clares a la mescla de xocolata i remenar amb una espàtula tot afegint la flor de sal. Afegir la resta de clares i remenar fins que obtinguem la mousse sense deixar-nos cap puntet blanc.

Repartir la mousse en vasets i posar a la nevera per a què agafi cos, mínim de 8 hores.


Treure de la nevera en el moment de servir. Podeu acompanyar aquesta mousse amb fruits vermells, el contrast donarà un punt més de frescor; jo no en tenia i no ho he pogut fer aquest cop! De totes maneres, mireu quina mousse tan esponjosa en aquesta cullerada! la trobeu apeteixible??? 


Com que ja estava a la cuina he aprofitat per fer més caramel ja què sempre dóna un punt més festiu a les postres: la fruita, un gelat... 

En faig una recepta i la guardo en un pot de vidre a la nevera, es pot guardar 15 dies més o menys.La recepta ja la coneixeu, la teniu aquí i també la podeu trobar a la secció dels bàsics.


Bé, espero que us animeu a fer aquestes postres tan senzilles i exquisides, ja veureu com els vostres convidats us delectaran amb tota mena d'elogis!!!

Bones Postres!

Montse.

Caramel

Sempre va bé tenir a la nevera un pot de vidre amb caramel casolà per endolçar qualsevol mena de postres: fruita fresca, gelats, pans de pessic, galetes...

Aquí teniu aquesta senzilla recepta per que no us falti mai un toc dolç a la cuina.



Ingredients:

190 gr de sucre blanc
85 gr de mantega sense sal a temperatura ambient
115 ml de nata líquida per muntar

Elaboració:

Posar el sucre en un caçó a foc mig. Deixar que es fongui tot el sucre sense tocar-lo ni remenar-lo. Quan tigui color ambre (groc fosc) podeu donar-li unes voltes amb una cullera de fusta i el treieu del foc, hi avoqueu la mantega amb compte i remeneu fins que s'integri. Afegir la nata i remenar fins que tingueu el caramel. Si no se us forma un caramel ben llis o teniu algun grumoll, podeu tornar a posar el caçó al foc uns minuts a foc mig fins que tingueu la mescla homogènia. Dexeu atemperar una mica i passeu el caramel a un bol de vidre per refredar-lo del tot.

Un cop fred ja el podeu tapar i guardar a la nevera!

Senzill oi??!!

Bones Postres!

Montse.