Avui us presento el pa de pessic que vaig fer per participar en el repte del blog Kanela y Limón, consisteix en fer un pa de pessic a l'estil dels antics convents, també se l'anomena pa de pessic de les Germanes Clarisses o pa de pessic de la sort i la fortuna. El procés no té res a veure amb el que estem acostumats avui en dia, per començar es tarda 10 dies en fer-lo, sí, sí, heu llegit bé: 10 dies; no es necessita cap batedor ni tampoc nevera, només un bol ampli i una cullera per remenar.
Després de fer la "massa mare" durant els deu dies, se n'han de separar 3 vasos que es donaràn a 3 persones per a què també facin el pa de pessic i això els portarà bona sort i fortuna (d'aquí el nom).
Així que em vaig decidir, i dit i fet, el pa de pessic està fet! Cal dir que és bonísssssssim, aquestes monges Clarisses ja sabien el que feien, jejejeje.
Per fer la massa mare necessitareu:
1 got de farina
1 got de llet
1/2 got de sucre
1/2 sobre de llevat Royal
I el procés i la recepta per fer el pa de pessic:
DIA 1: En un bol ampli, aboqueu-hi el contingut del vas que us hagin donat o una recepta de la massa mare (que haurem preparat el dia abans). Afegir-hi un got de sucre i un got de farina. Deixar-ho SENSE remenar. Tapar-ho amb un drap pel damunt i deixar-ho en un lloc fresc, no dins la nevera.
DIA 2: Remenar-ho amb una cullera. Tapar.
DIA 3: No es toca res.
DIA 4: No es toca res.
DIA 5: Afegir-hi 1 got de sucre, 1 got de llet i 1 got de farina. Es deixa SENSE remenar. Tapar i guardar.
DIA 6: Es remena amb una cullera. Tapar.
DIA 7: No es toca res.
DIA 8: No es toca res.
DIA 9: No es toca res.
DIA 10: Es separen 3 gots de la massa, que es donaran a 3 persones a les que es vulgui desitjar sort.
A la massa que ens queda hi afegim:
2 gots de farina
1 got d'oli de gira-sol
1 got de nous (o fruits secs, o perles de xocolata)
1 got de sucre
1 got de llet
1 sobre de llevat Royal
2 ous
1 poma tallada a daus
1 pessic de sal
vainilla i canyella al gust ( 1 culleradeta de cada)
Ho remenem tot amb la cullera, ho aboquem en un motllo i ho posem al forn preescalfat a 160ºC durant 60 minuts aprox. o fins que al punxar amb l'escuradents ens surti sec.
I ja està, deixar dins el motllo durant 15 minuts i deprés desenmotllar i refredar sobre una reixeta.
Us animo a que el feu a casa, no és gens dificil, només heu de fer el procés dels 10 dies.
I recordeu donar els 3 vasets de massa mare a 3 persones a les que vulgueu desitjar bona sort!!!
Bones Postres!
Montse.