25 de setembre del 2016

Pastís Saludable de Pastanaga i Coco

Amb l'arribada de la tardor venen de gust els sabors potents, comencem a deixar enrera les fruites fresques per sufocar la calor, els pastissos lleugers, els gelats...  
Aquest pastís de pastanaga a més de tenir les caracterítiques dels gustos de tardor és "saludable" i vegà, no té cap ingredient d'orígen animal i per la seva elaboració no he utilitzat ni sucre blanc, ni farina de blat, ni mantega... en el seu lloc he fet servir productes molt més saludables per al nostre cos com són el sucre integral de canya, la farina d'espelta i l'oli... Per la cobertura he utilitzat llet de coco i atzavara.

Com sabeu fa molts mesos que no publicava res i això és degut a què estic replantejant el contigut d'aquest blog, el ritme de vida i l'alimentació que portem fa que et replantegis si els ingredients que utilitzes són els millors que pots donar-li al teu organisme i investigant, llegint i tenint molta curiositat per provar coses noves m'he adonat que es pot fer bona pastisseria amb ingredients més saludables.

Tota aquesta parrafada és per dir-vos que potser no publicaré tant sovint com m'agradaria (normalment solia ser un cop a la setmana, encara que aquest any no s'ha complert) però que les receptes que posaré seran, en la seva majoria, més saludables. El que no us puc garantir és que siguin menys calòriques...jajajaja...

Bé, anem amb la recepta, aquest cop l'he tret d'una de les postres de la Teresa Carles, una referent del món vegà i vegetarià. Us recomano que aneu a menjar a un dels seus restaurants, us sorprendran els seus plats i les seves postres!!!



Ingredients del pastís per a 12 raccions:

250 gr de sucre integral de canya
320 gr de farina integral d'espelta
7 gr de bicarbonat
7 gr de llevat en pols
3 gr de canyella
1 gr de nou moscada
1 pessic de sal
200 gr de iogurt de soja
el suc i ratlladura d'1 llimona
160 gr d'oli de gira-sol
400 gr de pastanaga
100 gr de poma
120 gr de nous

Ingredients de la cobertura:

1/2 litre de llet de coco
50 gr d'atzavara
30 gr de maizena

Elaboració:


Prescalfar el forn a 170ºC. Engreixar amb oli i folrar amb paper de cuina un motllo rectangular.

Ratllar les pastanagues, la poma i la pell de llimona, posar-ho tot en un bol juntament amb el suc de llimona, remenar i reservar. Trocejar les nous amb les mans i reservar.

En un altre bol mesclar tots els ingredients secs: la farina d'espelta, el sucre integral de canya, el bicarbonat, el llevat, les espècies, les nous i la sal. Afegir en aquest bol tota la resta d'ingredients: els que teniem reservats en el primer bol més el iogurt de soja i l'oli, barrejar amb les varetes fins que estiguin tots incorporats.

Posar la massa en el motllo i donar uns cops sobre el taullel per a què es desfacin les possibles bombolles d'aire que hagin quedat.

Fornejar durant 1 hora o fins que al clavar un escuradents surti sec.

Treure del forn i deixar reposar uns 10 minuts en el motllo, després desmotllar sobre una reixeta i deixar refredar completament abans de posar-hi la cobertura.

Per fer la cobertura:

Posar tots els ingredients en un caçó al foc fins que bullin tot remenant contínuament. Deixar refredar i ja podem posar la mescla en una màniga pastissera per decorar el pastís.


Aquest pastís és molt fàcil de fer i molt, molt bo; proveu-lo, us agradarà!!!



Bones Postres!!!

Montse.

1 comentari:

  1. Una recepta genial! M'encanta el pastís de pastanaga, definitivament la provaré! Jo tinc moltes receptes semblans al meu blog www.sweetgarrotxa.cat!

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!