30 de març de 2014

Financiers

Un cap de setmana plujós, temps de primavera, llibres i blogs de rebosteria per mirar i unes ganes immenses d'encendre el forn, componen la recepta ideal per endinsar-se a la cuina durant dos dies per experimentar i gaudir de les olors que surten del forn quan obres la porta i veus que la massa que hi ha dins ha pujat i està daurada... uuummmmm....

Els "financiers" són uns petits pastissets que per començar el dia o per acompanyar una tassa de tè o cafè a mitja tarda, són tota una delícia. 
Són originaris de França i, segons diu la llegenda, els van inventar per tal que els homes de negocis no s'embrutessin les mans en menjar-los; en un principi tenien forma ovalada i quan els suïssos els van adoptar els van donar la forma de lingot que perdura fins avui. Jo els he fet de vàries formes, quadrats, en forma de cor i en forma d'estrella.

Bé, anem amb la recepta. Aquest cop m'he fixat de nou en el magnífic llibre de Ladurée.

          

Ingredients:

70 gr de farina de rebosteria
65 gr de farina d'ametlles ( ametlles mòltes )
195 gr de sucre glas
95 gr de mantega
1 pessic de llevat químic en pols (Royal)
6 clares d'ou
1 culleradeta d'extracte de vainilla

Elaboració:

Fondre la mantega en un caçó a foc mig i deixar-la fins que tingui un color marró com de caramel. Treure-la del foc i refredar-la submergint el fons del caçó en un altre amb aigua freda, per parar la cocció.

En un bol gran, barrejar el sucre, la farina, les ametlles mòltes i el llevat. Tamisar-ho.

Afegir les clares en vàries tandes tot remenant amb una espàtula. Incorporar la vainilla i posteriorment la mantega fosa. Mesclar fins que estigui tot ben incorporat i no hi hagi grumolls.

Engreixar els motllos amb mantega i enfarinar-los. Pre-escalfar el forn a 210ºC.

Omplir els motllos fins a 3/4 parts i fornejar durant uns 6 minuts.

Deixar refredar uns minuts en el motllo i desmotllar, passar a una reixeta fins que refredin completament.

           

* Es pot guardar la massa en la nevera durant 2 o 3 dies abans de fornejar.
* Per conservar-los un cop fornejats i refredats, guardeu-los en un recipient hermètic; aguanten 3 o 4 dies.

          

El seu gust és delicat i sutil, si us els mengeu acompanyant una tassa de tè, amb amics i bona tertúlia us semblarà que esteu en la millor de les pastisseries franceses. Tot un luxe!

         

Espero que us animeu, és una recepta molt senzilla que haureu enllestit en 20 minuts i el resultat s'ho val. 

Bones Postres!

Montse. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!