11 de març del 2012

Pastís d'Aniversari

Avui hem celebrat el quart aniversari d'en Guillem i aquest pastís de xocolata ha estat un encert, ha agradat moltíssim... no n'ha quedat ni per repetir! La pròxima vegada n'hauré de fer dos!! 

És senzill de fer i sobretot queda molt, molt esponjós; he decidit anomenar aquest pa de pessic com "un bàsic" i així ho posaré en una nova "pestanya" del blog on hi aniran a parar les preparacions que a mi em semblen bàsiques per tenir sempre a mà per utilitzar-les per fer una pastís o algun altre postre. Així que, avui tenim el primer "bàsic": el pa de pessic de xocolata. L'he tret del blog que tantes vegades utilitzo: Kanela y Limón



Anem amb la recepta.

Ingredients per la base:

5 ous
150 gr. de sucre
120 gr. de farina
30 gr. de cacau en pols sense sucre
1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 pessic de sal

Preparació:

Precalentar el forn a 160ºC.

Untar el motllo amb mantega i enfarinar-lo.

Posar els ous i el sucre en el bol de la batedora i batre a velocitat mitja-alta fins que tripliquin el volum i quedin esponjosos. És molt important que us quedin ben pujats i esponjosos ja què d'això en dependrà que el resultat final sigui un pa de pessic ben alt i esponjat.

Tamisar la farina, el cacau, el bicarbonat i la sal.

Amb una espàtula, anar afegint a poc a poc la mescla de farina sobre la d'ous tot barrejant-ho amb moviments envolvents per evitar que se'ns baixi la preparació.

Posar al forn durant uns 30 minuts o fins que al punxar el pa de pessic amb un escuradents ens surti sec.

Treure del forn i dexar sobre una reixeta durant 10 minuts. Després desenmotllar i deixar refredar completament sobre la reixeta abans de decorar-lo.

* No obriu el forn almenys fins a la meitat de la cocció, sinó se us baixarà la massa i no hi haurà manera que quedi bé.

* És millor preparar el pa de pessic un dia abans d'utilitzar-lo. Un cop fred s'embolica amb un paper de film i es posa a la nevera tota la nit. D'aquesta manera aconseguim que es fixin els gustos i la molla.



Ingredients per la cobertura de xocolata, el farciment i la decoració:

350 gr. de xocolata postres
400 gr. de nata per muntar a temperatura ambient
Melmelada de fruits del bosc
Gominoles variades

Preparació:

Desfer la xocolata al bany maria i reservar fins que es refredi de nou a temperatura ambient.

Barrejar-la amb la nata a temperatura ambient i remenar amb les barilles manuals fins que agafi consistència. Ja es pot utilitzar immediatament, també es pot guardar i si abans d'utilitzar ha quedat massa dura es pot posar al microones a temperatura mínima durant uns segons i tornarà a tenir la consistència desitjada.

*És molt important barrejar els dos ingredients a la mateixa temperatura sinó no obtindreu un resultat òptim.

Aquesta cobertura l'he tret del magnífic blog de El Rincón de Bea, que té uns pastissos i unes cobertures simplement genials!

Muntatge del Pastís 

Tallar el pa de pessic en 2 plaques (amb una lira si en teniu, així us quedaràn dues meitats igualades).

Posar la primera base sobre el plat i posar-hi una capa de melmelada.

Posar l'altra meitat del pa de pessic al damunt i mullar-la amb un almíbar d'aigua amb sucre.

Posar una capa de cobertura de xocolata per tot els pastís incloent els laterals, replenant tots els forats que hagin quedat i dexant el pastís lo més llis i igualat possible. Posar a la nevera durant 30 minuts per a què es refredi la xocolata i s'endureixi.

Treure de la nevera i donar una altra capa de xocolata procurant allisar tota la superfície i laterals.

Decorar amb les gominoles.

*Amb aquestes quantitats us sobrarà cobertura de xocolata ja què estan pensades per fer farcir el pa pessic amb aquesta preparació, però jo vaig substituir el farciment de xocolata per la melmelada de fruits del bosc i va ser tot un encert. Us ho recomano. 

Aquí teniu un tall del pastís, si em descuido no el puc fotografiar... jajaja, en uns segons ha desaparegut tot el pastís!!!




Felicitats Guillem!!!

Montse.



10 comentaris:

  1. Montse, tiene una pinta buenísima! Y las chuches con el chocolate quedan ni te cuento!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Sara, lo de las chuches le ha encantado al homenajeado!
      Besos.
      Montse.

      Elimina
  2. Felicidades te ha quedado estupendo y seguro que buenisimo,besitos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estaba muy bueno Antonia, se ha volatilizado en cuestión de segundos!
      Besos.
      Montse.

      Elimina
  3. Quina pinta!!! el probare en el proxim pastis

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'animo a que el facis ben aviat, va quedar boníssim i és senzill de fer!
      Petons
      Montse

      Elimina
  4. Justo buscaba una receta de bizcocho de chocolate, gracias, un saludo!
    Sweetagus

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues esta es un exitazo, yo ya la he colocado en un apartado del blog para las preparaciones que considero 'básicas'. Ya verás como te sale estupendo !!
      Besos
      Montse.

      Elimina
  5. La nata per montar quina es jo no en trobo sense lactosa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Lola, la nata d'aquesta recepta és normal, amb lactosa, però si en vols sense lactosa al súper trobaràs marques com Kaiku que en tenen, si la vols vegetal la Puratos tinc entès que és bona.
      Gràcies pel teu comentari.
      Montse.

      Elimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!