13 de març de 2016

Pastís de Poma Invisible (fàcil i saludable)

Aquest pastís hauria de ser considerat com un pastís saludable ja què la particularitat dels pastissos invisibles és que no es veu el pastís, és a dir, la quantitat de massa de pastís és tant petita que queda impercetible a la vista i el resultat és una pastís amb el màxim de fruita i el mínim de farina, sucre, mantega... saborós i lleuger. A la vista del tall sembla com si haguéssiu fet una truita de patates.

Aquesta recepta l'he tret del blog Sophie Bakery, us recomano que hi doneu una ullada, veureu quines fotos i quines receptes tan xules que té! 


En quant al gust, no ho creureu però amb tant pocs ingredients i tant poca feina el resultat és espectacular! És una bona manera de què els nens mengin fruita lleugerament dolça en forma de pastís i pot ser una bona opció per fer un berenar a la terrassa ara que ja tenim la primavera a tocar.


També podeu fer aquest pastís amb qualsevol altra fruita, aprofiteu la de cada temporada! 


Però el millor per a què s'entengui és començar amb la recepta.

Ingredients per a un motllo de 20 cm:

1 kg de pomes (de la classe que vulgueu)
2 ous
100 gr de farina
40 gr de sucre morè (i una mica més per ensucrar el motllo)
30 gr de mantega fosa
10 gr de llevat químic en pols
130 ml de llet
1 canó de canyella
1 beina de vainilla, o pasta de vainilla

Elaboració:

Pre-escalfar el forn a 180ºC. Engreixar el motllo amb mantega i ensucrar-lo completament amb sucre morè.

Posar la llet en un caçó al foc amb el canó de canyella i la beina de vainilla oberta per la meitat (podeu utilitzar pasta de vainilla o extracte), quan arrenqui el bull l'aparteu del foc i la deixeu refredar completament.

Mentrestant poseu a batre els ous amb el sucre morè durant uns 4 minuts, afegiu els 30 gr de mantega fosa mentre seguiu batent; afegiu-hi la farina tamisada amb el llevat i seguiu batent fins que s'hagi incorporat tot. Finalment afegiu la llet. Reserveu.

Peleu les pomes, talleu-les per la meitat i treieu-ne el cor; amb una mandolina feu làmines molt fines (si no teniu mandolina ho podeu fer amb un bon ganivet, haureu de fer làmines d'1,5 mm aproximadament, això us portarà una bona estona però valdrà la pena!)

Reserveu unes quantes làmines per posar una fila central sobre el pastís, la resta afegiu-les sobre la massa d'ous i remeneu amb una espàtula com si vulguéssiu fer una truita de patates, heu d'impregnar totes les pomes amb la massa. La quantitat de massa és poca en relació a la poma però en pocs minuts ho tindreu llest.

Aboqueu les pomes en el motllo i alliseu una mica la superfície, col·loqueu la fila central de pomes laminades i ja ho podeu posar al forn durant uns 60 minuts.

Treieu del forn i deixeu reposar en el motllo uns 5 minuts. Després desmotlleu sobre la safata en la que ho servireu.

Feu escalfar una mica de melmelada d'albercoc junt amb una cullerada d'aigua i pinteu tot el pastís per la superfície i els costats, poseu-hi unes làmines d'ametlla, o qualsevol altre fruit sec. Deixeu-lo refredar i... ja podeu treure el pastís a la terrassa!!!




Ja em direu que us ha semblat, a casa no n'ha sobrat ni l'ombra!!!

Bones Postres!

Montse.

Cap comentari:

Publica un comentari

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!