Demà és oficialment el dia que es menja "la mona de Pasqua", però ja portem tots aquests dies de Setmana Santa preparant i menjant mones amb la família, amb els amics i també al Taller de Mones infantil que vam organitzar a casa amb la participació del Jordi, el Pau, la Clàudia, l'Arnau, l'Aina i l'Abril.
Ells han estat els petits aprenents de pastissers amb els que vam passar una tarda molt divertida i molt productiva, aquestes són les mones que van preparar:
Els nens van disfrutar posant l'almívar, la mantega, la melmelada i sobretot.... la xocolata!. La decoració final va ser decisió de cadascún d'ells. Amb les xuxes, els conillets i unes flors de Swiss Buttercream de colors rosa i blau, van fer aquestes MERAVELLOSES MONES; res a envejar a les de qualsevol pastisseria... aquests nens són uns artistes!!!
Un cop acabat el taller, els més grans també volíem gaudir d'un tros mona, així que en vam preparar-ne una que va ser el berenar de grans i petits:
Però després d'aquests dies de fer mones i més mones, les que han agradat més a la família han estat la de xocolata i sobretot la de Sara, per tant la recepta d'avui són en realitat dos; una és la "mona de Sara" i l'altra la de xocolata.
Anem amb les receptes:
Ingredients i Elaboració:
Fer la base de les mones, prepareu una recepta de Pa de Pessic per cada modalitat.
Fer 2 talls a la base per tal que n'obtinguem 3 pisos.
Per la decoració i farciment de la Sara :
250 gr. de mantega a temperatura ambient
100 gr. de sucre glas
100 gr. de melmelada d'albercoc
100 gr. d'ametlla filada
150 gr. de sucre normal
65 gr. d'aigua
Torrar les ametlles filades al forn a 180 ºC durant uns 5 minuts, fins que es daurin. Reservar.
Fer un almívar: posar l'aigua i els 150 gr. de sucre a bullir fins obtenir una textura de xarop. Reservar-ne 1/4 per mullar el pa de pessic.
Confitar la mantega: Posar la mantega tallada a daus en el bol de la batedora i anar afegint a poc a poc la resta de l'almívar ja refredat, fins obtenir una mescla untuosa.
Muntatge de la mona: Posar el primer pis del pa de pessic sobre la safata i untar-lo amb l'almívar reservat, cobrir aquest pis amb la mantega.
Posar el segon pis i untar-lo amb almívar, aquest el cobrirem amb la melmelada d'albercoc.
Posar el pis superior, untar-lo amb almívar i cobrir tot el pastís amb la resta de mantega confitada.
Arrebossar-lo amb les ametlles filades torrades i posar sucre glas pel damunt.... i ja tenim la Sara!
Per fer la de Xocolata:
200 gr. de xocolata de cobertura
100 gr. de melmelada de maduixa
200 ml. de nata líquida
100 gr. de sucre en gra
50 gr. d'aigua
100 gr. d'ametlles tipus crocant
Fem un almívar amb el sucre i l'aigua. Reservem.
Posem la nata a bullir i hi afegim la xocolata per a que es desfaci tot remenant i fins obtenir una mescla homogènia, n'obtindrem la trufa cuita. La reservem a la nevera per tal que refredi.
Posar el primer pis del pa de pessic en una safata i untar-lo amb almívar, cobrir aquest pis amb trufa cuita.
Posar el segon pis, untar-lo amb almívar i cobrir amb la melmelada de maduixa.
Posar el pis superior, untar amb almívar i cobrir tot el pastís amb la resta de la trufa cuita.
Cobrir tot el voltant amb les ametlles crocant i posar la decoració elegida pel damunt.... i ja la tenim!
Bones Postres i Bona Mona!
Montse.