1 de gener de 2012

Copes de Mascarpone, Cafè i Baileys ... i BON ANY NOU 2012!!!

Bon Any Nou!!! Espero que l'entrada al nou any hagi estat carregada de positivisme i alegria, i si no teniu molta ressaca avui podríeu preparar aquestes copes pel postre del dinar del primer dia de l'any. Són molt fàcils i ràpides de fer (però això no és cap novetat, sempre ho dic en quasi totes les receptes, jejeje) ja que no necessiten cocció i es fan en un plis-plas mentre penseu el que posareu a taula ....

La recepta l'he tret, un altre cop, del fantàstic blog Kanela y Limón, val la pena que passeu a veure'l!!!


Podeu posar-hi imaginació i fer petits "xupitos" d'aquesta preparació, seràn igualment lluïts i atractius per als vostres convidats, ja que després de tantes festes menjant, menjant i menjant s'agraeix una racció petita. Els gots que veieu a la imatge van resultar massa quantitat per finalitzar un sopar, us aconsello que els feu més petits. 



Anem amb la recepta, amb aquestes quantitats em van sortir 4 copes com les que veieu.

Ingredients

250 gr. de formatge mascarpone
1 cullerada de cafè soluble
3 cullerades de sucre
2 clares d'ou
1 raig de Baileys
200 ml. de nata per muntar (més sucre glas al gust)

Elaboració

Muntar les clares a punt de neu i reservar.

Muntar la nata i quan estigui quasi bé muntada afegir-hi sucre glas al gust per endolcir-la una mica (no fa falta que sigui molt dolça, amb una cullerada en tindreu prou). Reservar a la nevera.

Batre el mascarpone, el cafe, el Baileys i el sucre fins que formi una crema.

Afegir-hi les clares a punt de neu amb moviments envolvents (fer-ho amb espàtula o varilles manuals).

Posar la prepació en les copes i amb una màniga pastissera posar-hi la nata muntada al damunt.

Decorar-ho com més us agradi, jo he utilitzat sucre daurat; podeu utilitzar fideus de xocolata, boles de colors... poseu-hi molta imaginació i així personalitzareu les vostres postres!!

Posar-ho a la nevera fins el moment de servir.


A aquesta recepta podeu fer-hi variacions segons si us agrada amb més cafè o menys, variant la crema de licor, variant el sucre per donar més o menys dolçor...  Al vostre gust!

I ara ... un desig pel nou any:

Espero que el 2012 vingui carregat de noves receptes per compartir amb tots vosaltres, espero comptar amb la vostra col·laboració i els vostres suggeriments i comentaris que m'ajuden tant i tant!


Bon Any Nou i Bones Postres!

Montse.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!