2 de desembre del 2012

Gorros de Santa Claus

Comença el desembre i sembla que ja tenim el Nadal aquí mateix, així que durant aquest mes totes les receptes seran idees per preparar les postres d'aquestes festes; espero que en poseu alguna en pràctica, totes seràn molt fàcils de preparar i posant-hi imaginació us quedaràn molt vistoses!

La primera són aquests gorros de Santa Claus, perfectes per celebrar Nit Bona, senzills i molt adequats per preparar amb els nens que aquests dies correràn per casa.


Per preparar aquests pastissets podeu utilitzar la recepta del vostre pa de pessic de xocolata preferit o si voleu aquesta que és especial per als amants de la xocolata. Es una recepta de Dan Lepard i la vaig aprendre de Velvet Cakes.

Ingredients per a un motllo d'uns 23 cm.

100 gr. de sucre morè
100 gr. de sucre blanc
50 gr. de Maicena
125 gr. de farina
2 i 1/2 culleradetes de llevat en pols Royal
3 cullerades de cacau pur sense sucre (Valor)
75 gr. de mantega
75 gr. d'oli de girasol
225 gr d'aigua
125 gr. de xocolata negra de cobertura
2 culleradetes d'extracte de vainilla
2 ous grans

Maduixes, nata muntada  i sucre glas, per acabar el muntatge dels gorros.

Elaboració

Prescalfar el forn a 170ºC.

Tamisar la farina amb el llevat. Reservar.

Barrejar la maicena, el cacau, els sucres i l'aigua en un caçó. Posar-lo a foc mig fins que arrenqui el bull mentre anem remenant fins que quedi una crema espessa.

Retirar del foc, afegir la mantega i la xocolata tallades a troços i remenar amb les varilles manuals fins que es fonguin amb l'escalfor de la mescla i quedi una massa homogènia.

Afegir l'oli, la vainilla i un ou. Remenar i afegir l'altre ou fins que quedi ben integrat.

Afegir la mescla de farina i remenar-ho bé.

Abocar en el motllo previament engreixat amb oli o mantega i posar al forn durant 20-25 minuts aproximadament.

Treure del forn i deixar refredar dins el motllo, sobre una reixeta durant una estona. Aneu amb compte de no manipular el pastís en calent ja què és molt fràgil. Quan estigui tebi retirar del motllo amb molt de compte i deixar refredar completament sobre la reixeta.

Muntatge dels gorros:

Amb un tallador petit en forma de cilindre fer porcions de tot el pastís.

Batre la nata amb les varilles elèctriques i quan ja estigui pràcticament muntada afegir-hi el sucre glas al gust i acabar de muntar-la fins que formi pics durs.

Amb la màniga pastissera i una boquilla gran llisa posar una capa de nata al damunt dels patissets.

Posar una maduixa al damunt i acabar posant un punt de nata a la punta de la maduixa.



Ja veieu que queden uns gorros ben vistosos!!!

El secret d'aquest postre radica en fer un bon pa de pessic, aquest que he preparat queda compacte, humit i amb un gust a xocolata molt  pronunciat. 

Es pot congelar perfectament envolicat amb paper film, així el podeu fer uns dies abans i el dia que vulgueu preparar aquests gorrets tindreu les postres llestes en un obrir i tancar d'ulls.



Tot aquest exèrcit de gorrets de Santa Claus va ser devorat en qüestió de segons! Us garantitzo que tindreu l'èxit assegurat si porteu aquests pastissets a taula!

Bones Postres de Nadal!

Montse.


3 comentaris:

  1. Montse...molt bona idea x Nadal!!!! Me l'apunto!!

    ResponElimina
  2. Son una passada! I deuen està boníssims, bé al teu estil! Algú m'havia enviat aquesta foto y m'havia entrat las ganas de fer-los! petonets!!

    ResponElimina
  3. Montse, ja t'ho vaig comentar, boníssims estaven i dic estaven per que com molt be has dit: van ser devorats!!!
    petons

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!