6 de juliol de 2014

Pastís de Massa Cruixent amb Cireres

De nou cireres! I és que les cireres són una exquisidesa...
Avui us porto el clàssic pastís de massa cruixent farcit amb cireres, és senzill de fer encara que una mica laboriós però el resultat val la pena! Aquest pastís pot ser una bona porció de fruita diària i és perfecte per un berenar.

Ah! i la massa cruixent passa a formar part de la secció dels 'bàsics', ja què no val la pena anar a comprar aquesta massa quan és tant senzilla de fer; us evitareu greixos industrials, és més bona la casolana i també la podeu congelar. Ja veieu, tot són avantatges!!

Bé, anem amb la recepta... 


Ingredients per a la massa cruixent:

310 gr. de farina
50 gr de sucre
225 gr de mantega ben freda
1 ou
1 culleradeta de sal

Ingredients per al farcit:

700 gr de cireres fresques desossades
150 gr de sucre
1 ou
2 cullerades de maizena
1 veina de vainilla fresca

Elaboració del farcit:

Començarem a fer el farcit de cireres el dia abans de fer el pastís.

Posem les cireres desossades en un bol i hi afegim el sucre i l'interior de la veina de vainilla. Ho remenem bé i deixem el bol a la nevera durant tota la nit per a què maceri.

També s'hi pot afegir una mica de licor de cireres (Kirsh) si us agrada; o si no teniu vainilla fresca doncs amb 1 culleradeta d'extracte de vainilla líquid també anirà bé.

Elaboració de la massa i el pastís:

Posar la farina, el sucre, la sal i la mantega tallada a dauets petits en un bol i ho barregem amb els dits fins obtenir una massa terrosa.

Afegir l'ou i seguim barrejant fins que la massa es desprengui de les parets del bol i dels dits; si ens falta farina n'afegirem de mica en mica. (Aquesta recepta no porta aigua o llet com moltes altres ja que l'ou hi dóna el líquid suficient, si no voleu utilitzar ou el podeu substituir per 4 cullerades d'aigua o llet)

Fer dues boles, envolicar-les amb paper film i deixar-les a la nevera durant 1 hora mínim.

Un cop fora de la nevera estirem la massa amb el corró i formem 2 planxes d'uns 3 mm.

Untar el motllo amb mantega i posar una planxa de massa cruixent deixant que sobre-surti una mica per sobre del motllo. Posar-ho al congelador mentre engeguem el forn a 200ºC (sense aire).

Quan el forn estigui calent, treiem el motllo del congelador i fornegem la massa durant 15 minuts.

Mentrestant, afegir la maizena a les cireres i remenar per a què es barregi molt bé amb els líquids de la maceració.

Un cop s'hagi daurat lleugerament la massa, posar la mescla de cireres en el motllo i amb l'altra planxa de massa fer tires per formar un enreixat per fer la part superior del pastís.

Pintar l'enreixat amb l'ou batut i fornejar (a la part baixa del forn) durant uns 40 minuts o fins que la massa tingui color daurat i el farcit faci bombolles.


Deixeu-lo refredar una mica i ja teniu un pastís exquisit per acabar un àpat lleuger o per berenar i prendre un tè. Si us agraden les cireres... aquest és el vostres pastís!!!


Us animo a que el feu a casa mentre duri la temporada de cireres, estic segura que si el feu un cop el tornareu a repetir!

Bones Postres!

Montse.



2 comentaris:

  1. T'ha quedat espectacular aquest pastís, Montse!
    M'ha fet recordar el primer pastís de cireres que vaig menjar, era una recepta austriaca...
    Segur que el provaré de fer, ja que a casa som molt aficionats tant als pastissos com a les cireres!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Núria! Segur que et sortirà molt bé i ja veuràs com segur que el repeteixes.
      Petons

      Elimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!