Primera recepta de l'any i ja estem a mitjans de febrer!!!!
Després de pensar-ho molt, he decidit començar a fer receptes una mica més saludables, és a dir, que els seus ingredients siguin més amables amb el nostre cos i que prendre unes postres atractives i vistoses no es converteixi en el malson de l'estil de vida saludable que tots desitgem. De moment estic experimentant noves receptes i ingredients així que aquesta nova etapa serà un aprenentatge per a tots plegats.
Tampoc vull renunciar completament a les receptes tradicionals ja què a ningú li amarga un dolç (amb molt de sucre, jajaja) de tant en tant, així que aniré alternant receptes de les dues vertents; quan publiqui una recepta saludable anirà etiquetada com a 'saludable' i també ho posarà en el títol.
Bé, comencem amb la primera de les receptes saludables, ja us anticipo que aquest pastís està boníssim i que no es nota cap diferència amb qualsevol pastís amb ingredients tradicionals; d'això es tracta: objectiu aconseguit!!! Menjar saludable no vol dir renunciar al sabor.
Aquest pastís no porta farina de blat, ni mantega i he substituit el sucre refinat per sucre morè (també es pot fer amb sucre mascabat o estèvia, en aquest cas s'haurà de variar la quantitat)
La recepta l'he tret del blog dulcesentimiento.com, us recomano que el visiteu, hi trobareu receptes espectaculars.
Ingredients:
100 gr de sucre morè (jo n'he posat només 50 gr i ha faltat una mica de dolçor)
2 ous mitjans
120 ml d'oli d'oliva verge extra
200 gr de pastanaga ratllada
200 gr de pastanaga ratllada
70 gr de farina d'ametlla
70 gr de farina de civada (podeu fer-la triturant/liquant amb un robot els flocs de civada)
1 culleradeta de canyella en pols
1 culleradeta de gingebre en pols
1 culleradeta de llevat en pols
50 gr de nous
Elaboració:
Pre-escalfar el forn a 180º sense aire
Separar les clares dels rovells. Reservar les clares.
Ratllar les pastanagues per la part més fina del ratllador. Tamisar les farines, les espècies i el llevat i reservar.
Posar els rovells i el sucre en el bol de la batedora i batre ben bé. Afegir l'oli d'oliva mentre seguim batent. Incorporar la pastanaga ratllada i després la mescla de farines fins obtenir una mescla homogènia.
Muntar les clares a punt de neu i amb una espàtula incorporar-les a la mescla anterior. Afegir les nous trocejades i remenar.
Engreixar un motllo i abocar-hi la massa. Fornejar durant uns 55 minuts o fins que al clavar un escuradents surti sec.
Deixar refredar 5 minuts dins el motllo i un cop desmotllat deixar refredar completament sobre una reixeta.
Podeu servir aquest pastís tal com el teniu ara per gaudir d'un saludable esmorzar per a tota la família.
Si voleu donar-li un look més 'de postres' podeu fer un simple glassejat amb sucre glas i una mica d'aigua, remeneu bé fins tenir la consistència desitjada i el poseu directament sobre el pastís, adorneu amb unes nous trocejades.
Veieu què fàcil és fer les postres una mica més saludables??
Espero que us animeu a fer-lo, ha desaparegut dels plats en un obrir i tancar d'ulls i als nens els ha encantat!!!
Bones Postres!!
Montse.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!