4 de novembre del 2012

Panellets 2012

Encara que una mica tard, aquí teniu els panellets d'enguany. Aquest cop volia provar coses noves, però finalment els panellets triomfadors són els de sempre, la recepta tradicional és la bona i els gustos que s'hi puguin donar són el toc exòtic... i és que com els panellets amb pinyons no n'hi ha cap!


Aquí us deixo unes fotos dels que ens hem menjat a casa, la novetat són els que estàn farcits de melmelada de móres.
La recepta és la mateixa de l'any passat i podeu trovar-la aquí.


Per fer els de melmelada de móres, unicament he fet un forat al mig de les boles de pasta de panellet, hi he posat la melmelada i cap al forn.



L'any que ve, més i millor!!!

Bones Postres!

Montse.

28 d’octubre del 2012

Pastís de Carabassa en 2 versions: Halloween!

Halloween ja és aquí, però com que les tradicions de casa són les que manen, avui m'adelanto a la festa americana i la setmana vinent celebrarem la castanyada com toca: amb castanyes, castanyeres i panellets! 
Éncara que aquests pastissos d'avui són de tradicions importades, cal dir que estan boníssims i que el producte principal, la carabassa, és de la terra: de l'hort de Casa Julià d'Aramunt.

La recepta l'he tret dels guanyadors de "El reto de Tristán" del darrer número de la revista Sugartremens, que ha guanyat l'equit de Sensacions. 

Aquest pa de pessic m'ha agradat tant que n'he fet 3, els dos primers ens els hem menjat avui: un amb crema de Formatge Xocolatejada  i l'altre amb SMB de Canyella (com la recepta de Sensacions). El tercer l'he congelat.


Per fer el pa de pessic de carabassa en un motllo de 20 cm:

Ingredients:

220 gr. de farina
1/2 culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de llevat químic en pols
1/2 culleradeta de canyella
1 pessic de sal
300 gr. de sucre
100 gr. d'oli de girasol
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
2 ous
250 gr. de purè de carabassa (coure la carabassa a troços en el forn a 200ºC durant 30 min., treure'n la polpa i triturar-la)

Elaboració:

Prescalfar el forn a 175ºC. Engreixar i enfarinar el motllo.

En un bol tamisar i barrejar la farina, el bicarbonat, el llevat químic, la sal i la canyella. Reservar.

En el bol de la batedora posar-hi els ous, l'oli, la vainilla i el purè de carabassa i batre fins que quedi tot barrejat. Afegir-hi el sucre i mesclar fins que estigui tot ben incorporat.

Afegir la mescla de farina a la d'ous i batre fins obtenir una massa homogènia.

Abocar la massa en el motllo i posar-ho al forn durant 45 min. o fins que al clavar un escuradents en el mig del pastís surti sec.

Deixar refredar en el motllo durant 10 min., desmotllar i deixar refredar completament sobre una reixeta.

Per fer la crema de Formatge xocolatejada:

Ingredients:

175 gr. de xocolata de postres 52% de cacau
200 gr. de nata per muntar a temperatura ambient
270 gr. de formatge cremós tipus Philadelphia

Elaboració:

Desfer la xocolata al bany maria. Deixar atemperar una mica i barrejar-hi la nata amb unes barilles manuals fins que quedi una crema/ganache de xocolata.

Afegir el formatge cremós i barrejar amb les barilles fins que quedi tot ben incorporat.

Reservar una part de la ganache sense posar-hi formatge, per fer la decoració.


Per fer la SMB de Canyella podeu seguir la recepta que trobareu aquí, només us caldrà afegir al final la canyella en pols al gust, jo n'hi he posat 1 i 1/2 cullerades ha quedat amb un gust força potent.


Per fer el muntatge del pastís:

Talleu en 2 parts la base del pa de pessic (si prèviament l'heu deixat a la nevera, envolicat amb paper film, durant tota la nit serà més fàcil tallar-lo i s'haurà compactat)

Posar la primera base en la safata i cobrir amb un bona capa de crema.
Posar la segona base al damunt i cobrir amb una altra capa de crema pel damunt i pel lateral fins que quedi ben llis i sense imperfeccions.

*Al de SMB de canyella hi he posat una fina capa de ganache de xocolata al damunt de la segona base abans de posar-hi la crema al damunt.

Posar la crema de xocolata que teniem reservada, en una màniga pastissera amb una boquilla del 2 i dibuixar una teranyina. (Jo l'he marcat prèviament amb un escuradents per si de cas!)

I ja el teniu fet! Sembla una recepta molt llarga, però només són paraules, en quan us hi poseu ho fareu en un tres i no res! I val la pena! Mireu quins talls més apetitosos:



Finalment vull agrair a la Núria del blog Genuina Esencia el premi Liebster Blog que m'ha atorgat:


GRÀCIESSSSSS!!!!!

Bon Halloween i Bones Postres!

Montse.

21 d’octubre del 2012

Pastís de Pastanaga amb Crema de Formatge

Aquests dies de pluja ve molt de gust provar els gustos de la tardor i quedar-se a casa al costat del foc amb una tassa de cafè... i que bé que estaria això, però quan tens uns quants pastissos pendents d'entrega no hi ha temps per vadar. Afortunadament sempre arriba el dia de descans i llavors si, un cafè, la llar de foc encesa, bona companyia i ... un trocet de pastís.
El pastís que em venia de gust és aquest pastís de pastanaga sense ous, es podria dir que és vegà si no fos per la cobertura, que si que porta aliments d'orígen animal.

La recepta de la base la vaig aprendre en el curs de pastisseria vegana del Toni Rodríguez de Lujuria Vegana, encara que jo hi he fet petites variacions.



Ingredients per a un motllo de 18 cm.:

150 gr. de farina
130 gr. de sucre
150 gr. de pastanaga ratllada gruixuda
1/2 culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de llevat químic en pols
1/2 culleradeta de sal
1/4 culleradeta de canyella en pols
1/4 culleradeta de gingebre en pols
1/8 culleradeta d'anis estrellat en pols
100 ml. d'aigua
90 ml. d'oli de girasol
50 gr. de nous trocejades

Ingredients per la cobertura:

200 gr. de formatge cremós a temperatura ambient
80 gr. de mantega a temperatura ambient
sucre glas al gust

Elaboració:

Prescalfar el forn a 180ºC. Engreixar i enfarinar un motllo de 18 cm.

Barrejar en un bol els ingredients secs, afegir l'aigua i l'oli i barrejar amb les barilles manuals fins obtenir una mescla homogènia.

Afegir-hi la pastanaga ratllada i les nous i barrejar tot just fins que quedin tots els ingredients ben integrats.

Posar la massa al motllo i introduir al forn durant 35 minuts o fins que al clavar l'escuradents surti sec.

Deixar refredar dins el motllo durant uns 10 minuts, després desmotllar i deixar refredar completament sobre una reixeta.

Per fer la crema de formatge barrejar tots els ingredients amb les barilles elèctriques fins que no quedin grumolls. 

Introduir la crema de formatge a la nevera durant uns 30 minuts per que agafi cos i ja podeu guarnir el pastís al vostre gust.

A mi m'agraden molt aquests acabats irregulars, fan un efecte més rústic, però podeu acabar el pastís allisant completament la superfície i posant-hi unes nous al damunt, us quedarà molt bonic!!! 


I avui no tinc més fotos, el pastisset s'ha acabat tan ràpid que no m'ha donat temps a fer-ne més!!!! Estava boníssim!!!

Bones Postres!

Montse.


14 d’octubre del 2012

Pastís de Maduixa amb SMB de Xocolata

Aquesta recepta estava pendent des que vaig publicar el post del 1er "Baby Shower", me la vàreu demanar en vàries ocasions i aquí està. No té cap secret, és semblant a la resta de pans de pessic que utilitzo en els pastissos i de fet és una de les receptes dels meus "bàsics" amb la variació de la maduixa.

Aquest cop el pastís i unes galetes han servit per celebrar, amb un bon dinar, el 40è aniversari de la meva germana.



La recepta per un motllo d'uns 23-24 cm. la podeu trobar aquí, i l'únic que heu de fer és afegir una cullerada de pasta de maduixa a la mescla d'ous i sucre quan ja estiguin ben pujats i seguir batent fins que quedi ben incorporada.

Per farcir el pastís he utilitat una Ganaché de Xocolata Negra, per cobrir-lo he fet una swiss buttercream amb la ganache de xocolata que fet de sobres.



I per fer el muntatge del pastís, he partir la base en 2 meitats iguals, hi he posat la ganache de xocolata al mig i he donat aquest acabat "despentinat" a la cobertura ja que la textura de la SMB no m'ha acabat de convéncer (m'han quedat una mena de bombolles que feien impossible donar un acabat llis).

Al damunt hi he posat una galeta amb el 40, enlloc de les típiques espelmes.


Aquí podeu veure el tall, les fotos no són molt bones i no s'aprecia molt bé el color rosat de la maduixa, però us puc assegurar que era de color rosat pujat.


També he fet unes galetes de maduixa que he decorat amb glassa de manera molt senzilla, essencialment perquè no m'ha donat temps de res més! jeje, com sempre...


 

Bones Postres!

Montse.

7 d’octubre del 2012

Galetes de Xocolata farcides de Nocilla

Les vaig veure al fabulós blog de la Isabel d'Aliter Dulcia i vaig saber que eren perfectes per aquells moments en els que el cos et demana a crits xocolata. Bé, no han passat ni tres dies i ja les he fet, les he posat a taula i han volat en qüestió de minuts!; tothom ha demanat que en torni a fer tant aviat com sigui possible. Conclusió: el cos necessita grans dosis de xocolata!!! 

Aquestes galetes procedeixen d'Itàlia, les anomenen "baiocchi biscotti"  i són un clàssic en l'alimentació dels més petits. Les originals són rodones i farcides de Nutella, naturalment, però jo, seguint la recepta de la Isabel, hi he posat la nostra Nocilla; a més, les he fet més petites (3cm x 4cm) i axí són perfectes per acabar un àpat o mentre prenem un cafè.


Ingredients per a unes 30 galetes:

180 gr. de farina
2 cullerades de cacau pur en pols (Valor)
1 rovell d'ou
1 culleradeta de llevat en pols
80 gr. de sucre
100 gr. de mantega en pomada
1 culleradeta de pasta de vainilla
Nocilla per farcir les galetes

Elaboració:

Tamisar la farina, el cacau i el llevat en un bol gran.

Afegir-hi el sucre i el rovell d'ou, remenar-ho una mica i afegir la mantega i la vainilla. Amassar-ho lleugerament.

La massa resultant és bastant seca i arenosa, apretar-la amb les mans i fer una bola. Posar-la a la nevera durant 30 minuts.

Estirar la massa entre dos papers de forn fins que quedi un gruix d'uns 4 mm i tallar-la a rectangles. Disposar la meitat de les galetes en la safata coberta de paper de forn; posar una culleradeta de Nocilla al damunt i cobrir amb l'altra meitat de les galetes, apretar una mica els costats per sellar-les però sense deformar-les.

Posar al forn que ja tindrem preescalfat a 200ºC durant uns 15 minuts o fins que al tocar els costats estiguin lleugerament durs.

Deixar refredar totalment sobre la safata de forn i espolvorejar-les amb una mica de sucre glas.

Les podeu guardar en un pot hermètic... si és que hi arriben!


Jo les he posat sota una campana fins l'hora de servir-les i quan l'hem obert ha sortit una olor de xocolata que convidava a devorar-les!



Animeu-vos, són un èxit assegurat i una delícia pel paladar!!!

Bones Postres!

Montse.

30 de setembre del 2012

Cake Pops

Definitivament s'han acabat les vacances i torno a animar el blog, que ja el tenia una mica oblidat!!! L'estiu i les vacances han fet que deixés de publicar durant unes quantes setmanes, però ara tot tornarà a la normalitat.
I avui començo amb una cosa senzilleta, bé... senzilla en quant a ingredients, no pel que respecta al procés i menys als resultats. Tot requereix el seu temps i aprenentatge i jo vaig pensar que això dels "cake pops" era bufar i fer ampolles, doncs no, i els resultats així ho demostren. La propera vegada m'informaré una mica millor i faré més pràctiques. De moment us deixo amb les 4 piruletes de pa de pessic que han quedat presentables i també amb la recepta.






Ingredients:

Pa de pessic que us hagi sobrat d'alguna altra recepta o en feu un de nou, en el meu cas és un pa de pessic de xocolata que vaig congelar fa uns dies.
Formatge cremós tipus Philadelphia
Xocolata per fondre (blanca en el meu cas)
Fideus de xocolata, xocolata negra desfeta o qualsevol altra decoració
Palets per les piruletes

Elaboració:

Esmicoleu el pa de pessic i poseu-lo en un bol.

Aneu afegint el formatge cremós a cullerades, d'una en una, fins aconseguir una massa compacta amb la que pugueu formar boles. No us puc dir la quantitat exacta, dependrà del tipus de pa de pessic que tingueu i de la quantitat.

Introduiu les boles a la nevera durant un mínim de 20 minuts, si no feu aquest pas se us trencaràn al clavar-hi el palet.

Feu desfer la xocolata i mulleu cada palet abans de clavar-lo a la bola. Claveu fins a la meitat de la bola. Deixeu reposar les boles fins que la xocolata es solidifiqui una mica, millor a la nevera.

Banyar les boles introduint-les completament dins la xocolata, treure-les i deixar que caigui l'excés; donar voltes a la piruleta i deixar solidificar una mica la xocolata si hi voleu posar fideus o sprinkles. Deixeu-la solidificar completament si el que voleu és fer línies o puntets amb la xocolata negra desfeta.

En aquest darrer pas haureu d'anar amb compte amb el punt de solidificació de la xocolata, ja què si està massa líquida i hi apliqueu els sprinkles, se us escorreràn per efecte de la gravetat. Quina ràbia!!! a mi m'ha passat en 2 d'ells!!

Bé, tot té el seus avantatges: els que us surtin lletjos us els mengeu abans de fer les fotos, són boníssims; no, no, són irrrrrresistiiiiiibles!!!!



Per a que s'aguantin drets els he clavat en un bocinet de "porexpan" que he intentat dissimular dins aquesta formatgera de fusta que el meu sogre, que és un artesà de la fusta, em va regalar. M'han quedat monos, no?

I una foto més del detall, com veieu em cal molta pràctica encara, però el que compta és que estaven boníssims, perque ja no en queda ni rastre!!! jajajaja


Ah!! i la foto de la mossegada, mireu l'interior...



Animeu-vos, és qüestió de d'anar-ho provant, però us asseguro que sorprendràn a grans i petits!

Bones Postres!

Montse.

9 de setembre del 2012

El primer Baby Shower

Aquest cap de setmana he fet les postres en un bateig, un Baby Shower com es diu en aquest món d'influències anglesa i americana; m'hi he posat amb totes les meves forces i imaginació i finalment tot ha anat bé. No penseu que no les tenia totes, era una celebració per a 100 persones i ha estat tot un repte que finalment he superat. Biennnn!!!!

He preparat pastissos, cupcakes i galetes decorades. Aquí us vaig posant unes fotos i anem repassant les receptes i gustos.


Tots els dolços van combinar 2 colors: el rosa i el marró clar corresponents a la xocolata, la maduixa i els gerds.
Dos dels pastissos eren de xocolata amb swiss buttercream de gerds i els altres dos de maduixa amb Swiss Buttercream de Nutella.




Hi havia mini-cupcakes de xocolata, fets amb la recepta de Dan Lepard, amb Swiss Buttercream de gerds i mini-cupcakes de maduixa amb SMB de Nutella.



I les galetes....., les galetes han estat l'estrella de la festa! Mentre les feia jo mateixa em quedava sorpresa dels resultats, (els cursos veig que tenen l'efecte desitjat, jajaja).  
En quant als gustos unos eren de vainilla i les altres de maduixa i la decoració la podeu veure en aquestes fotos


Ha estat una gran experiència i una gran satisfacció poder fer aquest encàrrec i s'ha aconseguit gràcies a l'ajuda de la Joana i el Marc que s'han posat a la meva disposició i sense ells això no hagués estat possible.
També he de donar les gràcies als pares de la nena per confiar en mi en un treball que fins ara no havia fet ni en somnis: Gràcies per donar-me aquesta oportunitat!

I per acabar aquí us deixo unes fotos més.





Bones Postres!

Montse.