Les vaig veure al fabulós blog de la Isabel d'Aliter Dulcia i vaig saber que eren perfectes per aquells moments en els que el cos et demana a crits xocolata. Bé, no han passat ni tres dies i ja les he fet, les he posat a taula i han volat en qüestió de minuts!; tothom ha demanat que en torni a fer tant aviat com sigui possible. Conclusió: el cos necessita grans dosis de xocolata!!!
Aquestes galetes procedeixen d'Itàlia, les anomenen "baiocchi biscotti" i són un clàssic en l'alimentació dels més petits. Les originals són rodones i farcides de Nutella, naturalment, però jo, seguint la recepta de la Isabel, hi he posat la nostra Nocilla; a més, les he fet més petites (3cm x 4cm) i axí són perfectes per acabar un àpat o mentre prenem un cafè.
Ingredients per a unes 30 galetes:
180 gr. de farina
2 cullerades de cacau pur en pols (Valor)
1 rovell d'ou
1 culleradeta de llevat en pols
80 gr. de sucre
100 gr. de mantega en pomada
1 culleradeta de pasta de vainilla
Nocilla per farcir les galetes
Elaboració:
Tamisar la farina, el cacau i el llevat en un bol gran.
Afegir-hi el sucre i el rovell d'ou, remenar-ho una mica i afegir la mantega i la vainilla. Amassar-ho lleugerament.
La massa resultant és bastant seca i arenosa, apretar-la amb les mans i fer una bola. Posar-la a la nevera durant 30 minuts.
Estirar la massa entre dos papers de forn fins que quedi un gruix d'uns 4 mm i tallar-la a rectangles. Disposar la meitat de les galetes en la safata coberta de paper de forn; posar una culleradeta de Nocilla al damunt i cobrir amb l'altra meitat de les galetes, apretar una mica els costats per sellar-les però sense deformar-les.
Posar al forn que ja tindrem preescalfat a 200ºC durant uns 15 minuts o fins que al tocar els costats estiguin lleugerament durs.
Deixar refredar totalment sobre la safata de forn i espolvorejar-les amb una mica de sucre glas.
Les podeu guardar en un pot hermètic... si és que hi arriben!
Jo les he posat sota una campana fins l'hora de servir-les i quan l'hem obert ha sortit una olor de xocolata que convidava a devorar-les!
Animeu-vos, són un èxit assegurat i una delícia pel paladar!!!
Bones Postres!
Montse.
Preciosas!! No sabes como me alegra que te hayan gustado ;)
ResponEliminaGracias Isabel, son una delicia!!!
EliminaWow!! Les probare segur
ResponEliminaFàcils, molt bones i resultones Emma, no les pos deixar passar!
Eliminaigualment !
EliminaHola Montse guapa tu
ResponEliminaSerá l´aromad e les galetes amb nocilla, la que me ha portat fins a la teva cuina ??..
quina formula més bona, anotada queda amb el teu permís
mil petontes Susanna
Me n'alegro que t'agradin Susanna! Quan les facis veuràs què bones!!!
EliminaPetons.
Montse
Ups , aquestes són d'aquelles cosetes que fan que la meva filla acabi de xocolata fins els cabells !!!...han d'estar molt bones !!!
ResponEliminaUau! Que divertit posar-se de xocolata fins els cabells de nocilla! Si és que el millor és poder compartir les receptes amb els nens!!!
EliminaUnas galletas riquísimas nos encanta la nocilla sobre todo a mi hija así que las probaré, y como me gusta tu cocina me quedo como seguidora y te invito a visitar mi blog.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Gracias Montse, voy a ver tu blog ahora mismo!!
Eliminauuuffff!!! em sembla que si que m'animaré!
ResponEliminaPer cert si vols veure el teu coc del pare Pius, fet a la meva manera, passa per casa meva.
PTNTS
Dolça
mmm .... que bones ja les probare !! jejeje :D
ResponElimina