7 d’octubre del 2012

Galetes de Xocolata farcides de Nocilla

Les vaig veure al fabulós blog de la Isabel d'Aliter Dulcia i vaig saber que eren perfectes per aquells moments en els que el cos et demana a crits xocolata. Bé, no han passat ni tres dies i ja les he fet, les he posat a taula i han volat en qüestió de minuts!; tothom ha demanat que en torni a fer tant aviat com sigui possible. Conclusió: el cos necessita grans dosis de xocolata!!! 

Aquestes galetes procedeixen d'Itàlia, les anomenen "baiocchi biscotti"  i són un clàssic en l'alimentació dels més petits. Les originals són rodones i farcides de Nutella, naturalment, però jo, seguint la recepta de la Isabel, hi he posat la nostra Nocilla; a més, les he fet més petites (3cm x 4cm) i axí són perfectes per acabar un àpat o mentre prenem un cafè.


Ingredients per a unes 30 galetes:

180 gr. de farina
2 cullerades de cacau pur en pols (Valor)
1 rovell d'ou
1 culleradeta de llevat en pols
80 gr. de sucre
100 gr. de mantega en pomada
1 culleradeta de pasta de vainilla
Nocilla per farcir les galetes

Elaboració:

Tamisar la farina, el cacau i el llevat en un bol gran.

Afegir-hi el sucre i el rovell d'ou, remenar-ho una mica i afegir la mantega i la vainilla. Amassar-ho lleugerament.

La massa resultant és bastant seca i arenosa, apretar-la amb les mans i fer una bola. Posar-la a la nevera durant 30 minuts.

Estirar la massa entre dos papers de forn fins que quedi un gruix d'uns 4 mm i tallar-la a rectangles. Disposar la meitat de les galetes en la safata coberta de paper de forn; posar una culleradeta de Nocilla al damunt i cobrir amb l'altra meitat de les galetes, apretar una mica els costats per sellar-les però sense deformar-les.

Posar al forn que ja tindrem preescalfat a 200ºC durant uns 15 minuts o fins que al tocar els costats estiguin lleugerament durs.

Deixar refredar totalment sobre la safata de forn i espolvorejar-les amb una mica de sucre glas.

Les podeu guardar en un pot hermètic... si és que hi arriben!


Jo les he posat sota una campana fins l'hora de servir-les i quan l'hem obert ha sortit una olor de xocolata que convidava a devorar-les!



Animeu-vos, són un èxit assegurat i una delícia pel paladar!!!

Bones Postres!

Montse.

13 comentaris:

  1. Preciosas!! No sabes como me alegra que te hayan gustado ;)

    ResponElimina
  2. Hola Montse guapa tu

    Será l´aromad e les galetes amb nocilla, la que me ha portat fins a la teva cuina ??..

    quina formula més bona, anotada queda amb el teu permís
    mil petontes Susanna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me n'alegro que t'agradin Susanna! Quan les facis veuràs què bones!!!
      Petons.
      Montse

      Elimina
  3. Ups , aquestes són d'aquelles cosetes que fan que la meva filla acabi de xocolata fins els cabells !!!...han d'estar molt bones !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uau! Que divertit posar-se de xocolata fins els cabells de nocilla! Si és que el millor és poder compartir les receptes amb els nens!!!

      Elimina
  4. Unas galletas riquísimas nos encanta la nocilla sobre todo a mi hija así que las probaré, y como me gusta tu cocina me quedo como seguidora y te invito a visitar mi blog.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  5. uuuffff!!! em sembla que si que m'animaré!

    Per cert si vols veure el teu coc del pare Pius, fet a la meva manera, passa per casa meva.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!