8 d’abril del 2013

Galetes Spitzbuben amb Melmelada d'Albercoc

Després d'un cap de setmana en què he tornat a fallar amb l'intent de fer macarons, aquestes galetes que tenia moltes ganes de provar i que vaig veure al fantàstic blog de l'Alexia Alexia bakecelona, el qual us recomano que visiteu, han fet les delícies de la que escriu i família... són...uuuummmmm... les heu de provar, val la pena invertir una estona a la cuina per què el resultat s'ho val.

Normalment aquestes galetes d'orígen alemany es fan per Nadal, però jo crec que no cal esperar a aquestes dates per gaudir del seu sabor, amés depenent de la melmelada que hi poseu, poden arribar a ser molt refrescants; jo les he fet amb melmelada d'albercoc sense sucre (amb fructosa) i les trovo delicioses.


Anem amb la recepta

Ingredients per a unes 40 galetes:

420 gr. de farina
210 gr. de sucre
125 gr. d'ametlla mòlta
250 gr. de mantega a temperatura ambient
2 ous
Melmelada al gust
Sucre glas

Elaboració:

Barrejar manualment en un bol ampli la farina, les ametlles mòltes, el sucre, la mantega i els ous fins obtenir una massa uniforme. Acabar de fer la massa sobre el taulell enfarinat.

Formar una bola i posar-la a la nevera embolicada en paper film durant 1 hora aproximadament.

Preescalfar el forn a 180ºC.

Treure la massa i tallar-la en 2 meitats. Estirar-la amb el corró sobre el taulell enfarinat fins tenir un gruix d'uns 4 mm.

Tallar la meitat de les galetes senceres i la meitat amb un forat al mig (pot ser la forma que més us agradi, una rodona, un triangle, un cor...jo he fet una forma de flor per donar un toc primaveral).
    
Fornejar durant uns 7-8 minuts en una safata recoberta amb paper de forn (han de quedar claretes, no s'ha de torrar ni daurar en excés)

Deixar refredar sobre una reixeta.

Un cop fredes, espolvorejar sucre glas sobre les galetes foradades, posar una culleradeta de melmelada al centre de cada galeta sencera i... 


...muntar-les posant la galeta foradada sobre la sencera i... ja ho teniu!!! Llestes per menjar!!!


Són perfectes per un esmorzar, un berenar, amb el cafè... o a qualsevol hora del dia!!!

Bones Postres!

Montse.

1 d’abril del 2013

Mona 2013, Taller de Cupcakes i Taller de Mones

Aquest any les activitats dels dies festius de Setmana Santa han estat intenses, els nens són uns grans artistes amb les mànigues pastisseres i disfruten posant les "mans a la massa".

Per començar, el divendres 29 de març, vaig fer un TALLER DE CUPCAKES AMB TEMÀTICA DE SETMANA SANTA a l'Hotel Víctor de Rialp amb nens de 5 a 12 anys; ni més ni menys que 16 nens i nenes van estar durant dues hores aprenent la tècnica dels cupcakes: van aprendre a fer la massa, van decorar-los i finalment van berenar amb els minis que ells mateixos es van preparar. Cada nen va endur-se els 3 cupcakes com els que aquí veieu.Tota una experiència!!!





I la foto de tot el grup


Gràcies a tot per l'assitència, ha estat fantàstic compartir la tarda amb vosaltres!

L'endemà vaig tenir la tradicional visita dels meus petits amics: el Jordi, el Pau, l'Arnau, la Clàudia, l'Aïna i l'Abril, amb els que vaig poder fer el també tradicional TALLER DE MONES, i aquí teniu el resultat d'una tarda molt profitosa en la que cada parella de germans es va endur la seva mona a casa.

La de maduixa de l'Aïna i l'Abril


La de mango de l'Arnau i la Clàudia


I la de xocolata del Pau i el Jordi


Després del taller, els grans vam poder celebrar la Pàsqua amb una clàssica "sara" acompanyada d'un bon cava...


Però no us penseu que aquí s'acaben les mones, jejeje... encara n'he fet alguna altra per la família...


Espero que tots hagueu passat una Bona Pasqua!!!

Bones Postres!

Montse.

24 de març del 2013

Pastís de Xocolata i Guiness amb SMB de Nutella

El Jaume ha fet 1 any i els seus pares volien un pastís de xocolata, d'intensa xocolata i com que recentment s'ha celebrat la festa de Sant Patrici, vaig pensar que un bon pastís de xocolata amb Guiness seria adequat per l'ocasió (com que el Jaume encara no en pot menjar, la cervesa no li farà cap mal!, bé de totes maneres un cop cuit ja no hi queda gens d'alcohol); per farcir-lo vaig fer servir la deliciosa Swiss Buttercream de Nutella que mai falla!
Darrerament he fet moltes pràctiques amb el fondant i si, aquest també el vaig decorar amb fondant... a veure si us agrada:


La recepta és una altra meravella de la Robledo de Velvet Cakes publicada a la revista Sugartremens.

Ingredients per a un motllo petit de 13 cm. (Es possible que amb aquestes mesures encara us sobri una mica de massa)

125 gr. de mantega sense sal
125 ml. de cervesa negra Guiness
37 gr. de cacau pur en pols
140 gr. de farina tamisada
200 gr. de sucre
1 ou
75 ml. de nata líquida
1/2 culleradeta d'essència de vainilla
1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic

Elaboració:

Preescalfar el forn a 170ºC. Engreixar el motllo i forrar-lo amb paper de forn tant el fons com les parets per donar-li més alçada.

Posar la mantega, el cacau i la cervesa en un caçó al foc i escalfar a mitja potència fins que es desfaci la mantega. Deixar refredar durant uns 10 minuts.

En un bol gran barrejar la farina, el bicarbonat i el sucre. Afegir-hi la mescla de cervesa i batre amb les varilles manuals.

Afegir a la mescla anterior la vainilla, la nata líquida i l'ou i barrejar-ho tot fins obtenir una massa espessa.

Omplir el motllo amb la massa i enfornar durant uns 30 minuts o fins que al clavar un escuradents al centre del pastís surti sec.

Deixar refredar dins el motllo durant una estona i després desmotllar i deixar refredar completament sobre una reixeta.

Per farcir el pastís he utilitzat 1/2 recepta de Swiss Buttercream a la que he afegit una cullerada de Nutella cap al final. (també us sobrarà crema però resulta una mica difícil fer-ne menys quantitat)

Per muntar el pastís, l'he tallat en tres pisos que he farcit amb la Swiss Buttercream de Nutella; després he segellat tot el pastís amb xocolata negra. 
Finalment he posat el fondant blau al damunt i he fet unes formes geomètriques amb més fondant de diferents tonalitats, unes banderetes amb el nom... i aquí el teniu! 


Aquesta és la cara del Jaume el dia del seu aniversari. Felicitats!!!


Bones Postres!

Montse.

17 de març del 2013

Pastís de Llimona amb Lemon Curd i Nutella

Noves pràctiques amb el fondant. Avui he fet un pastís amb forma de regal, recentment he adquirit un motllo quadrat amb el fons desmuntable i tenia moltes ganes de provar-lo, no vaig pensar en què només he cobert pastissos rodons i amb prou feines m'en surto bé... jeje, així que quan he tingut el fondant sobre el pastís he hagut d'improvitzar en com fer i acabar de manera "mínimament decent" les arestes del quadrat; bé el resultat està a les fotos...  caldrà fer mooooltes més pràctiques.




En quant al pa de pessic i als farcits no ha sigut cap problema, he fet un pa de pessic de llimona (amb molta llimona) i l'he farcit de lemon curd i Nutella; simplement deliciós!

Aquí us deixo unes fotos més del tall. 



I una foto més del pastís. Seguiré amb les pràctiques amb el fondant ja què em falta millorar aquestes esquerdes en la cobertura del pa de pessic i les decoracions.



Bones Postres!

Montse.

10 de març del 2013

Campionats de món de Telemark a Espot: Galetes

Durant els dies 11 a 17 de març es celebren els Campionats del món de Telemark a Espot Esquí. Un esdeveniment d'aquestes característiques durà a la nostra comarca, el Pallars Sobirà, competidors d'arreu del món i ens situarà dins el panorama internacional de les competicions d'esquí.   


Tots aquests esportites i equips que residiran a la comarca durant una setmana s'emportaràn, a més de les medalles i trofeus per la competició, una imatge de nosaltres que explicaràn en els seus països de procedència, i dic jo: per què no se'n poden endur un record en forma de galeta? així podran "immortalitzar" ... o menjar-se el record del que aquests dies visquin entre nosaltres, jeje...

Doncs dit i fet, els clients de l'Hotel Roya  d'Espot gaudiran durant la seva estada d'unes galetes conmemoratives de la competició...

... de xocolata...


... de gerds...



... i s'enduran aquest record comestible ...





Esperem que aquests dies tinguin unes bones condicions metereològiques i molt bona neu per gaudir al màxim de la competició.

Podeu trovar tota la informació de l'esdeveniment i fer-ne el seguiment en aquest enllaç

Bones Postres i Bons Campionats del Món de Telemark Espot 2013!

Montse.

24 de febrer del 2013

1er Pastís amb Fondant

Avui teníem celebració familiar de les importants i com que fa poquet que vaig fer el curs de decoració de pastissos amb fondant, vaig dir-me que seria una bona ocasió per practicar i aplicar-me... i dit i fet, vaig posar-me a pensar en el disseny, els gustos, el muntatge... i finalment ha sorit aquest pastís d'aniversari; per ser el primer que faig tota sola m'ha sortit prou acceptable!, si, si, ja sé que hi han coses a millorar (les enteses ja ho veieu) però amb la pràctica se n'apren!


Els pans de pessic són de taronja amb llavors de roella i el gran està farcit de melmelada de taronja amarga i de ganache de xocolata amb llet i violetes. 


El petit està farcit de ganache de xocolata blanca amb pètals de rosa.


Avui no us poso cap recepta, després de la feinada i els petits problemes que he tigut amb el fondant l'importat és millor disfrutar de les imatges... no us penseu que col.locar aquesta capa de fondant sigui cosa fàcil, però ha sigut tot un repte fer aquest pastís. 

Aquí us deixo algunes imatges més... i partir d'ara us prometo més pastissos amb fondant, que he practicar molt!!! a veure si li agafo el gustet!!! jajaja...




Ha quedat mooooolt bo! Ha estat tot un èxit a la vista i al gust dels qui l'han tastat!!

Bones Postres!

Montse.

17 de febrer del 2013

Cupcakes de Taronja amb Ganache de Xocolata amb Llet

Aquests cupcakes ha estat la delícia d'aquests dies, en vaig fer tants que en vaig portar a la feina, als amics i per la família i realment van triomfar. No deixen de ser uns cupcakes normals tot i que vaig donar-li una mica més de sabor i esponjositat amb una mica d'almíbar de taronja i una swissbuttercream de taronja, tot això coronat amb una ganache de xocolata amb llet... que voleu que us digui... ja estic salibant!


Per fer les magdalenes he utilitzat la Recepta bàsica de les magdalenes, que també trovareu a la secció dels "bàsics" i he substituit la vainilla per una parell de cullerades de taronja de pasta (Sosa).

Només treure-les del forn les he banyat amb un almíbar de taronja que he fet amb:

el suc d'una taronja
3 cullerades de sucre

Només cal posar-ho al foc fins que bulli i el sucre s'hagi desfet, després ja es pot retirar, remenar una mica per a què refredi un xic i ja es poden pintar les magdalenes.
D'aquesta manera no s'assecaran tan ràpidament i s'accentuarà el gust de la taronja.

Al damunt hi he posat una capa de Swiss buttercream  de taronja, l'únic que heu de fer és afegir 2 cullerades de pasta de taronja al final de la preparació.

Per acabar el cupcake he preparat una Ganache de Xocolata amb Llet, amb

250 gr. de xocolata amb llet per fondre
150 gr. de nata 35% mat. grassa
50  gr. de mantega

Elaboració:

Trocegeu la xocolata en un bol. Reservar.

Poseu la nata en un caçó al foc fins que arenqui el bull, seguidament aboqueu-la sobre la xocolata i amb les varilles manuals remeneu fins obtenir una crema homogènia.

Afegir la mantega i remenar fins que quedi integrada.
  
Deixar el bol a la nevera fins que refredi i agafi cos per poder posar la ganache en un màniga pastissera.

Decorar al gust!



Heu de provar a fer-los, són espectacularment bons i tant poden servir per un esmorzar com per un berenar!


Bones Postres!

Montse.