Aquests pastissos fets amb motllo allargat són una bona opció per rebre convidats a mitja tarda i quedar com una perfecta amfitriona; sempre s'ha de tenir un cop amagat, jajaja....
Bé anem directament a la recepta
Ingredients:
125 gr de mantega a temperatura ambient
300 gr de sucre
275 gr de farina de rebosteria
2 cullerades de llavors de roella ( o rosella, o peperepep o com en digueu vosaltres)
1/4 de culleradeta de bicarbonat
1/4 de culleradeta de llevat químic en pols (Royal)
1 pessic de sal
2 ous grans
Ratlladura de 3 llimones
200 ml de nata líquida per muntar
65 ml de suc de llimona
1 culleradeta d'extracte de vainilla
Per al xarop de llimona:
60 gr de sucre
El suc de 2 llimones
Elaboració:
Preescalfar el forn a 180º C
Preparar un motllo allargat, engreixar amb mantega i enfarinar.
Barrejar en un bol la nata líquida, el suc de llimona i l'extracte de vainilla. Reservar.
Tamisar en un altre bol la farina, el llevat, el bicarbonat, la sal i les llavors de roella. Reservar.
Posar la mantega, el sucre i la ratlladura de llimona en el bol de la batedora i batre fins que quedi cremós. Afegir els ous un a un lleugerament batuts, sense incorporar el segon fins que el primer estigui ben integrat.
Afegir la barreja de farina i la de nata alternant-les, començar amb un terç de la farina, deprés la meitat de la nata, després un altre terç de la farina, l'altra meitat de la nata i finalment la farina.
Posar la mescla al motllo i cap al forn durant uns 60 minuts o fins que al clavar una brotxeta al mig del pastís surti seca.
Deixar refredar una mica en el motllo i després passar a una reixeta. Quan encara estigui calent fer uns forats amb una brotxeta i regar pel damunt amb el xarop de llimona.
Per fer el xarop de llimona:
Posar els ingredients en un caçó a foc fort fins que bulli, baixar el foc a la meitat i deixar reduïr durant uns minuts.