23 de febrer del 2014

Pastís de Plàtan i Xocolata amb SMB de 'Dulce de Leche'

Encara no havia utilitzat mai el 'dulce de leche' i aquesta setmana havia de fer un pastís amb aquest ingredient, només em faltava saber quins altres ingredients podrien combinar bé i se'm va acudir que el plàtan i la xocolata serien una bona elecció.
Vaig triar una recepta de 'El Rincón de Bea' a la que vaig modificar algun ingredient i aquest és el pastís que n'ha sortit.
                        

Anem amb la recepta:

Amb aquestes quantitats n'he tingut prou per 2 motllos: 1 de 18 cm. i 1 de 12 ( per un pastís petit)

Ingredients:

75 gr. de mantega a temperatura ambient
250 gr. de sucre
2 ous grans
1 culleradeta d'extracte de vainilla
210 gr. de farina normal, per a tot ús
50 gr. de xocolata en pols sense sucre
1 culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de sal
1 i 1/4 de culleradeta de llevat químic en pols 
2 plàtans madurs fets purè
250 ml. de nata líquida 

Ingredients per al farcit:

1/2 plàtan a trocets petits 
Ganache de xocolata o Nutella 
1/2 recepta de swiss buttercream de 'dulce de leche' ( només caldrà afegir al final de l'elaboració de la crema unes quantes cullerades, al gust, de 'dulce de leche')


Elaboració:

Preescalfar el forn a 180º C.

Engreixar els motllos amb mantega i enfarinar-los.

Posar el sucre i la mantega en el bol de la batedora i batre a velocitat mitja fins que la mescla estigui esponjosa. Afegir els ous un a un, no afegir el següent fins que el primer estigui ben incorporat, afegir la vainilla.

Baixar la velocitat al mínim i afegir el purè de plàtan, tot seguit afegir 1/3 de la mescla de farina i batre just fins que s'incorpori, afegir la meitat de la nata i seguir alternant amb la farina.

Repartir la massa en els 2 motllos i fornejar durant 35 minuts o fins que al clavar una brotxeta dins el pa de pessic surti seca.

Deixar reposar en el motllo uns 10 minuts, desmotllar i deixar refredar sobre una reixeta.

Per farcir el pastís, he fet 3 plaques de cada pa de pessic, he posat damunt de cada placa una capa de ganache de xocolata negra, una de làmines de plàtan i una de SMB de dulce de leche.
A la de dalt de tot hi he posat una capa de xocolata i he fet aquesta decoració de SMB amb la màniga pastissera i un broquet (boquilla) rodona grossa. Pel damunt hi he espolvorejat una mica de xocolata negra en pols amb l'ajut d'un colador fi.

                      

Una altra manera de decorar-lo pot ser aquesta, una bona capa de SMB de dulce de leche i amb el revés d'una cullera donar aquest aspecte irregular a tot el pastís. Pel damunt l'he regat amb una mica de dulce de leche i li he posat aquesta canoa de fondant de decoració ( ja què era per fer una sorpresa en un aniversari). Us agrada?

                      

Bé, espero que us hagi agradat aquesta recepta i us animo a que el feu a casa, si us agrada el plàtan aquest és el vostre pastís! L'esponjositat del pa de pessic us sorprendrà!

Bones postres!

Montse.

2 comentaris:

  1. Uauuu quin pastís més llaminer! És calòric però això ja és igual...volem satisfer el paladar jeje
    molts petonets!

    ResponElimina
  2. Mmmmm, jo en vull un trosset... a veure si m'animo a fer-lo que te molt bona pinta... T'he deixat un premi al meu blog...

    http://bettysandco.blogspot.com.es/2014/02/jueves-lardero-y-premio-para-el-blog.html

    Petons

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari, això és el que fa créixer aquest blog!!!