Vaig triar una recepta de 'El Rincón de Bea' a la que vaig modificar algun ingredient i aquest és el pastís que n'ha sortit.
Anem amb la recepta:
Amb aquestes quantitats n'he tingut prou per 2 motllos: 1 de 18 cm. i 1 de 12 ( per un pastís petit)
Ingredients:
75 gr. de mantega a temperatura ambient
250 gr. de sucre
2 ous grans
1 culleradeta d'extracte de vainilla
210 gr. de farina normal, per a tot ús
50 gr. de xocolata en pols sense sucre
1 culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de sal
1 i 1/4 de culleradeta de llevat químic en pols
2 plàtans madurs fets purè
250 ml. de nata líquida
Ingredients per al farcit:
1/2 plàtan a trocets petits
Ganache de xocolata o Nutella
1/2 recepta de swiss buttercream de 'dulce de leche' ( només caldrà afegir al final de l'elaboració de la crema unes quantes cullerades, al gust, de 'dulce de leche')
Elaboració:
Preescalfar el forn a 180º C.
Engreixar els motllos amb mantega i enfarinar-los.
Posar el sucre i la mantega en el bol de la batedora i batre a velocitat mitja fins que la mescla estigui esponjosa. Afegir els ous un a un, no afegir el següent fins que el primer estigui ben incorporat, afegir la vainilla.
Baixar la velocitat al mínim i afegir el purè de plàtan, tot seguit afegir 1/3 de la mescla de farina i batre just fins que s'incorpori, afegir la meitat de la nata i seguir alternant amb la farina.
Repartir la massa en els 2 motllos i fornejar durant 35 minuts o fins que al clavar una brotxeta dins el pa de pessic surti seca.
Deixar reposar en el motllo uns 10 minuts, desmotllar i deixar refredar sobre una reixeta.
Per farcir el pastís, he fet 3 plaques de cada pa de pessic, he posat damunt de cada placa una capa de ganache de xocolata negra, una de làmines de plàtan i una de SMB de dulce de leche.
A la de dalt de tot hi he posat una capa de xocolata i he fet aquesta decoració de SMB amb la màniga pastissera i un broquet (boquilla) rodona grossa. Pel damunt hi he espolvorejat una mica de xocolata negra en pols amb l'ajut d'un colador fi.
Una altra manera de decorar-lo pot ser aquesta, una bona capa de SMB de dulce de leche i amb el revés d'una cullera donar aquest aspecte irregular a tot el pastís. Pel damunt l'he regat amb una mica de dulce de leche i li he posat aquesta canoa de fondant de decoració ( ja què era per fer una sorpresa en un aniversari). Us agrada?
Bé, espero que us hagi agradat aquesta recepta i us animo a que el feu a casa, si us agrada el plàtan aquest és el vostre pastís! L'esponjositat del pa de pessic us sorprendrà!
Bones postres!
Montse.
Uauuu quin pastís més llaminer! És calòric però això ja és igual...volem satisfer el paladar jeje
ResponEliminamolts petonets!
Mmmmm, jo en vull un trosset... a veure si m'animo a fer-lo que te molt bona pinta... T'he deixat un premi al meu blog...
ResponEliminahttp://bettysandco.blogspot.com.es/2014/02/jueves-lardero-y-premio-para-el-blog.html
Petons