22 de novembre del 2015

Donuts al forn de Poma

Si, si, heu llegit bé, donuts de poma; però no són uns donuts fregits i submergits en abundant oli, no, aquests són fets al forn amb el que ens estalviarem un munt de calories... tot i que lleugers tampoc són... jeje


El que si us puc dir, és que són una delícia que es fa en un tres i no res!!! O sigui que anem amb la recepta, aquest cop l'he tret del blog The Art of cupcakes, i només llegir-la ja vaig saber que aquests donuts serien excepcionals!


Ingredients per a uns 10 donuts:

1 tassa de farina
1/3 de tassa de sucre morè
45 gr de mantega fosa
1 ou gran
100 ml de buttermilk
1/2 tassa de poma ratllada
1 culleradeta d'extracte de vainilla
3/4 de culleradeta de llevat en pols
1/4 de culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de canyella en pols
1/2 culleradeta de nou moscada en pols
1/4 de culleradeta de gingebre en pols

Ingredients per al glassejat:

150 gr de sucre glas
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 i 1/2 cullerades de mantega fosa
1 pessic de sal
1/4 de culleradeta de nou moscada en pols
2 cullerades de llet

Elaboració:

Prescalfar el forn a 170ºC amb aire. Engreixar els motllos dels donuts.

En un bol mesclar tots els ingredients secs. Reservar.

Fondre la mantega al microones i mesclar-la amb l'ou, el buttermilk i l'extracte de vainilla.

Afegir els ingredients humits als secs i remenar, incorporar la poma ratllada i mesclar fins que estigui tot incorporat (no s'ha de mesclar en excés ja que ens quedaria una massa "xicletosa").

Repartir la massa en els motlles fins a 3/4 parts de la seva capacitat i fornejar durant uns 10 minuts.

Deixar refredar 3 minuts en el motllo i després deixar refredar completament sobre una reixeta.

Per fer el glassejat mesclem el sucre, la sal i la nou moscada, afegim la mantega fosa, l'extracte de vainilla i 2 cullerades de llet, batem i si cal incorporem una mica més de llet fins tenir el punt en que puguem untar el glassejat ( a mi només m'han calgut les 2 cullerades de la recepta)



Un cop freds els donuts ja els podem untar amb una cullereta o un ganivet de punta rodona, si el glassejat us ha quedat molt líquid només haureu de submergir una de les cares dels donuts dins del glassejat i deixar sobre la reixeta per a que perdin l'excés.


Deixeu reposar uns 30 minuts per a què endureixi una mica el glassejat i ja us els podeu menjar!!! uuummmm.... boníssssimssss!!!



Bones Postres!

Montse.