El que si us puc dir, és que són una delícia que es fa en un tres i no res!!! O sigui que anem amb la recepta, aquest cop l'he tret del blog The Art of cupcakes, i només llegir-la ja vaig saber que aquests donuts serien excepcionals!
Ingredients per a uns 10 donuts:
1 tassa de farina
1/3 de tassa de sucre morè
45 gr de mantega fosa
1 ou gran
100 ml de buttermilk
1/2 tassa de poma ratllada
1 culleradeta d'extracte de vainilla
3/4 de culleradeta de llevat en pols
1/4 de culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de canyella en pols
1/2 culleradeta de nou moscada en pols
1/4 de culleradeta de gingebre en pols
Ingredients per al glassejat:
150 gr de sucre glas
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 i 1/2 cullerades de mantega fosa
1 pessic de sal
1/4 de culleradeta de nou moscada en pols
2 cullerades de llet
Elaboració:
Prescalfar el forn a 170ºC amb aire. Engreixar els motllos dels donuts.
En un bol mesclar tots els ingredients secs. Reservar.
Fondre la mantega al microones i mesclar-la amb l'ou, el buttermilk i l'extracte de vainilla.
Afegir els ingredients humits als secs i remenar, incorporar la poma ratllada i mesclar fins que estigui tot incorporat (no s'ha de mesclar en excés ja que ens quedaria una massa "xicletosa").
Repartir la massa en els motlles fins a 3/4 parts de la seva capacitat i fornejar durant uns 10 minuts.
Deixar refredar 3 minuts en el motllo i després deixar refredar completament sobre una reixeta.
Per fer el glassejat mesclem el sucre, la sal i la nou moscada, afegim la mantega fosa, l'extracte de vainilla i 2 cullerades de llet, batem i si cal incorporem una mica més de llet fins tenir el punt en que puguem untar el glassejat ( a mi només m'han calgut les 2 cullerades de la recepta)
Un cop freds els donuts ja els podem untar amb una cullereta o un ganivet de punta rodona, si el glassejat us ha quedat molt líquid només haureu de submergir una de les cares dels donuts dins del glassejat i deixar sobre la reixeta per a que perdin l'excés.
Montse.
Semblen uns Donuts increïbles, quin motllo fas servir??? gracies per tot el que hens ensenyes. Mar
ResponEliminaHola Mar,
EliminaEl motllo que faig servir és un de Wilton de 6 cavitats; el trobaras a qualsevol botiga de venda on-line.
Gràcies pel teu conentari!!
Montse